Νέα ταλαιπωρία για τους Ηλείους ασθενείς μετά την διαθεσιμότητα των οδηγών των Νοσοκομείων

"Στοπ" στη μεταφορά ασθενών - Έντονες διαμαρτυρίες από τον πρ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πύργου Α. Βγενόπουλο

Το… έλα να δεις, αναμένεται να δημιουργηθεί από την προσεχή Πέμπτη και στα Νοσοκομεία της Ηλείας καθώς οι οδηγοί ασθενοφόρων του ΕΣΥ, μπαίνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας για να μετακινηθούν στο ΕΚΑΒ. Οι επιπτώσεις στη λειτουργία των Νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδας θα είναι ιδιαίτερα σοβαρές καθώς οι 8 συνολικά εργαζόμενοι (οδηγοί και πληρώματα ασθενοφόρων) εκτελούν μια σειρά υπηρεσιών στους Ηλείους ασθενείς που το ΕΚΑΒ λόγω του μειωμένου αριθμού οδηγών και διασωστών που διαθέτει, αδυνατεί να αναλάβει!
Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι που μπαίνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, όλα αυτά τα χρόνια εκτελούσαν υπηρεσίες που αφορούσαν στη μεταφορά ανήμπορων και ηλικιωμένων κυρίως ασθενών, για επανεξετάσεις, εξιτήρια, διακομιδές στην Πάτρα, αιμοδοσίες, προγραμματισμένα ραντεβού με τη Μονάδα Ψυχικής Υγείας, υποστήριξη στο ΕΚΑΒ κ.α.
Όπως γίνεται αντιληπτό, τα προβλήματα που θα παρουσιαστούν από το τέλος της επόμενης εβδομάδας στην καθημερινή εξυπηρέτηση δεκάδων ασθενών θα είναι πολύ μεγάλα και το κυριότερο, λύσεις για αυτά, δεν υπάρχουν.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πύργου κ. Ανδρέας Βγενόπουλος εξέφρασε τις έντονες διαμαρτυρίες του, τονίζοντας ότι στον ήδη δοκιμαζόμενο χώρο της υγείας, μετά τις απολύσεις και τις κινητικότητες ήρθε να προστεθεί και η διαθεσιμότητα των οδηγών του ΕΣΥ, των οδηγών δηλαδή που ανήκουν στα Νοσοκομεία και όχι στο ΕΚΑΒ με τις επιπτώσεις στις παρεχόμενες υγειονομικές υπηρεσίες προς τους πολίτες να είναι άμεσες.

Ακάλυπτοι δεκάδες Ηλείοι ασθενείς
Όπως εξηγεί ο κ. Βγενόπουλος οι οδηγοί του Νοσοκομείου, εκτελούσαν υπηρεσίες που αφορούσαν τη μεταφορά ανήμπορων και ηλικιωμένων κυρίως ασθενών για επανεξετάσεις στο χειρουργικό τομέα, κοπή ραμμάτων, ακτινογραφίες, αξονικές, μικροβιολογικές εξετάσεις. «Επίσης, αναλάμβαναν τα εξιτήρια σε όλο το Νομό, δηλαδή όταν ένας ασθενής που νοσηλευόταν λάμβανε εξιτήριο και η κατάσταση της υγείας του δεν του επέτρεπε να επιστρέψει μόνος στο σπίτι, μεταφερόταν από τους συγκεκριμένους οδηγούς με ασθενοφόρο. Αυτοί, μετέφεραν την ομάδα του Σταθμού Αιμοδοσίας σε όλες τις προγραμματισμένες αιμοδοσίες που πραγματοποιούνταν σε χωριά, σχολεία και συλλόγους. Επιπλέον, αναλάμβαναν διακομιδές ασθενών που έχρηζαν μαγνητικής τομογραφίας ή ακόμα και όταν δεν λειτουργούσε ο αξονικός του Νοσοκομείου Πύργου, στην Πάτρα. Κάθε Πέμπτη πήγαιναν με τη Μονάδα Ψυχικής Υγείας «Ψυχαργώ» σε προγραμματισμένα ραντεβού ανά τον Νομό με ψυχίατρο αλλά και σε διαλέξεις για την ενδοσχολική βία (bullying). Και τέλος, πάντα λειτουργούσαν επικουρικά με τα πληρώματα του ΕΚΑΒ που ως γνωστόν αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, αναλαμβάνοντας τυχόν ατυχήματα στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου όποτε αυτό ήταν αναγκαίο.  Όπως αντιλαμβάνεστε, τα άτομα αυτά φεύγουν από τη δικαιοδοσία του νοσοκομείου και δυστυχώς τις συγκεκριμένες υπηρεσίες που παρείχαν οι οδηγοί αυτοί δεν είναι σε θέση να αναλάβει το προσωπικό του ΕΚΑΒ. Οπότε, τα προβλήματα που θα εμφανιστούν είναι πάρα πολλά και θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στους Ηλείους ασθενείς που θα περιμένουν μέρες μέχρι να βρεθεί διαθέσιμο ασθενοφόρο να τους εξυπηρετήσει δεδομένου ότι προτεραιότητα του ΕΚΑΒ είναι τα επείγοντα».
Κική Κολοβέρου
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.