"Ναι" σε εφημερίες στο Γ.Ν. Ηλείας

Οι γιατροί των Κέντρων Υγείας αποφάσισαν να στηρίξουν τα Νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας -  Σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης η χθεσινή συνάντηση Διοίκησης με Επιστημονικά Υπεύθυνους Κ.Υ. - ΠΕΔΥ

Περί τις 62 εφημερίες, θα πραγματοποιούν στο Γ.Ν. Ηλείας, Γενικοί και Αγροτικοί Ιατροί των έξι Κέντρων Υγείας του Νομού σε μια προσπάθεια να στηρίξουν – την καλοκαιρινή περίοδο τουλάχιστον-  τη λειτουργία των νοσηλευτικών μονάδων του Πύργου και της Αμαλιάδας που παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα εξαιτίας των ελλείψεων προσωπικού.
Η προγραμματισμένη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ του Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας Βασίλη Δημόπουλου, του αναπληρωτή Διοικητή του Γ.Ν. Αμαλιάδας Λέανδρου Καλογεράκου, του Δ/ντή Ιατρικής Υπηρεσίας της Ν.Μ. Πύργου Χρήστου Χριστόπουλου και των Επιστημονικά Υπεύθυνων των Κέντρων υγείας Βάρδας, Σιμόπουλου, Ζαχάρως, Κρεστένων, Γαστούνης και Αρχαίας Ολυμπίας- πλην του Κ.Υ. Ανδρίτσαινας που δικαιολογημένα απουσίαζε- διεξήχθη σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και θετικής διάθεσης.
Οι  Επιστημονικά Υπεύθυνοι των Κέντρων Υγείας αλλά και ο Διευθυντής του Κ.Υ. Κρεστένων, εμφανίστηκαν να κατανοούν στο ακέραιο τα προβλήματα που παρουσιάζουν τα δυο Νοσοκομεία του Νομού, κυρίως με τα εφημεριακά κενά λόγω της έλλειψης ιατρικού προσωπικού και αποδέχτηκαν την πρόταση, να τα στηρίξουν.
Έτσι, αποφασίστηκε να διαμορφωθεί ένα πλάνο προγράμματος εφημεριών για το υπόλοιπο του μηνός Ιουλίου αλλά και για ολόκληρο τον Αύγουστο. Μάλιστα τη διαδικασία ανέλαβαν ύστερα από πρόταση του Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας ο αναπληρωτής Διοικητής κ. Καλογεράκος με τον Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Χριστόπουλο οι οποίοι και αναμένεται να συντάξουν τα προγράμματα και να τα αποστείλουν στα Κέντρα Υγείας για τις απαιτούμενες παρατηρήσεις ώστε το συντομότερο να εγκριθούν και να μπουν στη φάση της υλοποίησης.
Σύμφωνα με το σκεπτικό, Γενικοί αλλά και Αγροτικοί Ιατροί των Κέντρων Υγείας, θα πραγματοποιούν εφημερίες στα ΤΕΠ των Νοσηλευτικών Μονάδων Πύργου και Αμαλιάδας και μάλιστα θα συνοδεύουν και τα περιστατικά που απαιτούν διακομιδή και προέρχονται από την περιοχή αρμοδιότητας των μονάδων που ανήκουν.
«Είχαμε μια πραγματικά εποικοδομητική συνάντηση, με τους Επιστημονικά Υπεύθυνους των Κέντρων Υγείας του ΠΕΔΥ, οι οποίοι και προτίθενται να βοηθήσουν, συνεισφέροντας στην υπάρχουσα κατάσταση, καλύπτοντας εφημεριακά κενά. Βέβαια η στήριξη αυτή που θα παρέχουν στις Νοσηλευτικές Μονάδες, δεν αναιρεί τις προσπάθειες μας για την πρόσληψη προσωπικού» επισήμανε ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Β. Δημόπουλος.
Κική Κολοβέρου
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.