"Ναι" σε εφημερίες στο Γ.Ν. Ηλείας

Οι γιατροί των Κέντρων Υγείας αποφάσισαν να στηρίξουν τα Νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας -  Σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης η χθεσινή συνάντηση Διοίκησης με Επιστημονικά Υπεύθυνους Κ.Υ. - ΠΕΔΥ

Περί τις 62 εφημερίες, θα πραγματοποιούν στο Γ.Ν. Ηλείας, Γενικοί και Αγροτικοί Ιατροί των έξι Κέντρων Υγείας του Νομού σε μια προσπάθεια να στηρίξουν – την καλοκαιρινή περίοδο τουλάχιστον-  τη λειτουργία των νοσηλευτικών μονάδων του Πύργου και της Αμαλιάδας που παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα εξαιτίας των ελλείψεων προσωπικού.
Η προγραμματισμένη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ του Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας Βασίλη Δημόπουλου, του αναπληρωτή Διοικητή του Γ.Ν. Αμαλιάδας Λέανδρου Καλογεράκου, του Δ/ντή Ιατρικής Υπηρεσίας της Ν.Μ. Πύργου Χρήστου Χριστόπουλου και των Επιστημονικά Υπεύθυνων των Κέντρων υγείας Βάρδας, Σιμόπουλου, Ζαχάρως, Κρεστένων, Γαστούνης και Αρχαίας Ολυμπίας- πλην του Κ.Υ. Ανδρίτσαινας που δικαιολογημένα απουσίαζε- διεξήχθη σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και θετικής διάθεσης.
Οι  Επιστημονικά Υπεύθυνοι των Κέντρων Υγείας αλλά και ο Διευθυντής του Κ.Υ. Κρεστένων, εμφανίστηκαν να κατανοούν στο ακέραιο τα προβλήματα που παρουσιάζουν τα δυο Νοσοκομεία του Νομού, κυρίως με τα εφημεριακά κενά λόγω της έλλειψης ιατρικού προσωπικού και αποδέχτηκαν την πρόταση, να τα στηρίξουν.
Έτσι, αποφασίστηκε να διαμορφωθεί ένα πλάνο προγράμματος εφημεριών για το υπόλοιπο του μηνός Ιουλίου αλλά και για ολόκληρο τον Αύγουστο. Μάλιστα τη διαδικασία ανέλαβαν ύστερα από πρόταση του Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας ο αναπληρωτής Διοικητής κ. Καλογεράκος με τον Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Χριστόπουλο οι οποίοι και αναμένεται να συντάξουν τα προγράμματα και να τα αποστείλουν στα Κέντρα Υγείας για τις απαιτούμενες παρατηρήσεις ώστε το συντομότερο να εγκριθούν και να μπουν στη φάση της υλοποίησης.
Σύμφωνα με το σκεπτικό, Γενικοί αλλά και Αγροτικοί Ιατροί των Κέντρων Υγείας, θα πραγματοποιούν εφημερίες στα ΤΕΠ των Νοσηλευτικών Μονάδων Πύργου και Αμαλιάδας και μάλιστα θα συνοδεύουν και τα περιστατικά που απαιτούν διακομιδή και προέρχονται από την περιοχή αρμοδιότητας των μονάδων που ανήκουν.
«Είχαμε μια πραγματικά εποικοδομητική συνάντηση, με τους Επιστημονικά Υπεύθυνους των Κέντρων Υγείας του ΠΕΔΥ, οι οποίοι και προτίθενται να βοηθήσουν, συνεισφέροντας στην υπάρχουσα κατάσταση, καλύπτοντας εφημεριακά κενά. Βέβαια η στήριξη αυτή που θα παρέχουν στις Νοσηλευτικές Μονάδες, δεν αναιρεί τις προσπάθειες μας για την πρόσληψη προσωπικού» επισήμανε ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Β. Δημόπουλος.
Κική Κολοβέρου
[email protected]

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ