Νοσοκομείο Πύργου: "Κλείνουν" τμήματα λόγω εφημεριών πριν το "λουκέτο" της τρόικας!

Δραματικές είναι οι συνθήκες που διαμορφώνονται στο Νοσοκομείο Πύργου «Ανδρέας Παπανδρέου» καθώς η έλλειψη προσωπικού αυξάνει τις δυσλειτουργίες του
ενώ δεν είναι λίγες και οι κλινικές που αδυνατούν πλέον να εφημερεύσουν με ασφάλεια!

Τα… «λουκέτα» σε τμήματα και κλινικές φαίνεται να έρχονται νωρίτερα από τις προγραμματισμένες συγχωνέυσεις που προετοιμάζει πυρετωδώς να θέσει σε εφαρμογή η τρόικα και το Υπουργείο Υγείας καθώς η μείωση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού εξαιτίας συνταξιοδοτήσεων, μετακινήσεων και λήξης της θητείας των ειδικευομένων, έχει φέρει για πολλοστή φορά τα «πάνω- κάτω» στη λειτουργία του πυλώνα  υγείας του Νομού.

Ενδεικτικές είναι οι περιπτώσεις του Ακτινολογικού, της Αιμοδοσίας, του Μικροβιολογικού αλλά και της Παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου, που όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Κοσμάς Αλεξίου, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού δε θα μπορούν να καλύψουν τις εφημερίες του μήνα, ούτε καν με το ελάχιστο όριο ασφαλείας σε προσωπικό!

Παρ’ όλα αυτά, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας εξακολουθεί να … «σφυρίζει» αδιάφορα διατηρώντας στον… πάγο ακόμα και τις προσλήψεις εκείνες που κατά το παρελθόν είχαν ολοκληρωθεί ενώ όσον αφορά για τον προγραμματισμό νέων προσλήψεων, ούτε λόγος.

Στο «κόκκινο»
Οι επικείμενες συγχωνέυσεις-  καταργήσεις νοσοκομείων, κλινικών και κρεβατιών αλλά και οι σχεδιαζόμενες αλλαγές χρήσης δημόσιων μονάδων υγείας, μεταξύ αυτών και η μετατροπή του Νοσοκομείου Κρεστένων σε Κέντρο Υγείας, σύμφωνα με τον κ. Αλεξίου θα έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της λίστας αναμονής για εξετάσεις, χειρουργεία  κλπ., την αύξηση των μετακινήσεων σε μεγάλες αποστάσεις, τον εξαναγκασμό των ασθενών να απευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα.

«Συνολικά θα  δυσκολέψει  η  γρήγορη και κοντά στον τόπο κατοικίας αντιμετώπιση των  προβλημάτων  υγείας. Με τον περιορισμό των προσλήψεων, τόσο σε ιατρικό όσο και σε νοσηλευτικό ή παραϊατρικό προσωπικό θα εντείνει το πρόβλημα:  Θα αυξηθεί η εντατικοποίηση των εργαζομένων στο νοσοκομείο με επιπτώσεις στη ποιότητα της περίθαλψης των ασθενών, θα οδηγήσει  στην καθυστέρηση  ιατρικών εξετάσεων και θεραπειών, μεγάλες αναμονές  και  εξαναγκασμό σε αρκετές περιπτώσεις  ασθενών να  απευθύνονται και να πληρώνουν αυξημένα ποσά στον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα, αλλά και  μεγάλες  μετακινήσεις  των  ασθενών, με  σοβαρή  οικονομική  και κοινωνική  επίπτωση  στις  οικογένειές τους. 

Σαν «λύση» προβλέπεται η μετακίνηση του υγειονομικού και άλλου προσωπικού ανάμεσα στις μονάδες υγείας και πρόνοιας στα όρια των υγειονομικών περιφερειών, όχι γιατί υπάρχει κάποια έκτακτη ανάγκη, αλλά γιατί η κυβέρνηση δεν προσλαμβάνει το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό».
Κική Κολοβέρου
[email protected]

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών