Νοσοκομείο Πύργου: Προσωρινή "ανάσα" για την Παθολογική

Σε εκκρεμότητα η λειτουργία της από τη νέα χρονιά - Συνάντηση Διοικητή Γ.Ν. Ηλείας με πρ. Ιατρικού Συλλόγου Πύργου Ολυμπίας

Προσωρινή λύση, στο θέμα λειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου που κινδύνευε με «λουκέτο» εξαιτίας της αποχώρησης δυο ειδικευμένων ιατρών, δόθηκε και επίσημα από χθες, με την έλευση Παθολόγου από το Κ.Υ. Κρεστένων.
Έτσι, για το υπόλοιπο του Δεκεμβρίου, καλύπτεται από τον Παθολόγο του Κέντρου Υγείας το πρωινό ωράριο έντεκα ημέρων τόσο της κλινικής όσο και των ΤΕΠ.
Ταυτόχρονα, εγκρίθηκε η «επιστροφή» μιας Παθολόγου που είχε μετακινηθεί σε Νοσοκομείο της Πάτρας για τη στήριξη της κλινικής από το Γενάρη και μετά ενώ εκκρεμεί και η απόφαση μετακίνησης γιατρού από Κέντρο Υγείας αρμοδιότητας του Γ.Ν. Ηλείας ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του Παθολογικού τομέα.

Συνεργασία με Ιατρικό Σύλλογο
Συνάντηση με τον Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας Βασίλη Δημόπουλο είχε χθες ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου Ολυμπίας Νίκος Κατσαρός. Η συνάντηση πέρα από εθιμοτυπικό χαρακτήρα είχε και ουσιαστικό περιεχόμενο καθώς συζητήθηκαν λεπτομερώς όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Πύργου και εξετάστηκαν οι τρόποι που ενδεχομένως θα μπορούσε ο κορυφαίος επιστημονικός σύλλογος της πόλης να υποστηρίξει την επίλυση τους.
Ο κ. Δημόπουλος εμφανίστηκε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της συνάντησης, επισημαίνοντας ότι εάν και εφόσον στην πορεία ευοδωθεί αυτή η επίσκεψη με τη λογική της σύμπλευσης, θα μπορέσουν να επιλύσουν αρκετά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας. «Ήταν μια συνάντηση με ουσιαστικό περιεχόμενο. Ελπίζω και εύχομαι ότι με τη στήριξη και του Ιατρικού Συλλόγου της πόλης πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε θα μπορέσουν να λυθούν. Το επόμενο διάστημα μάλιστα, θα παραδώσω στον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, καταγεγραμμένα όλα τα προβλήματα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν τμήματα και κλινικές του Νοσοκομείου».
Με τη σειρά του, ο κ. Κατσαρός, δήλωσε ότι θα στηρίξει όσο αυτό είναι δυνατόν, την λειτουργία του Νοσοκομείου Πύργου, επισημαίνοντας πως αν όλοι προσπαθήσουν από κοινού, Ιατρικός Σύλλογος, Διοίκηση Γ.Ν. Ηλείας και θεσμικοί φορείς, θα μπορέσουν να δώσουν λύσεις. «Ενημερώθηκα για τα προβλήματα του νοσοκομείου που ως γνωστόν είναι πολύ σοβαρά αλλά και για το κυρίαρχο ζήτημα τη δεδομένη στιγμή που είναι η λειτουργία της Παθολογικής κλινικής και για την οποία έχει δοθεί προσωρινά λύση. Γνωρίζουμε τις ελλείψεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κλινικές και εργαστήρια εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και για όλα αυτά θα προσπαθήσουμε να δώσουμε λύσεις από κοινού» είπε και πρόσθεσε ότι πολύ σύντομα- μετά τις γιορτές- ο Ιατρικός Σύλλογος Πύργου Ολυμπίας, θα αναλάβει την πρωτοβουλία διοργάνωσης μιας ευρύτερης σύσκεψης όλων των φορέων της πόλης προκειμένου να αναζητήσουν από κοινού τον τρόπο στήριξης της Νοσηλευτικής μονάδας Πύργου. «Θα πρέπει επιτέλους να δραστηριοποιηθούν και να ευαισθητοποιηθούν απέναντι στα σοβαρά προβλήματα του τομέα της υγείας, και ο τοπικός τύπος αλλά κυρίως οι πολίτες της πόλης» κατέληξε.  
Κική Κολοβέρου
[email protected]

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ