Νοσοκομείο Πύργου: Τα στοιχεία δίνουν την πραγματική εικόνα της προσφοράς της Παιδιατρικής

Απάντηση του διοικητή του νοσοκομείου Πύργου σε δημοσίευμα της Ηλειακής εφημερίδας  «ΠΡΩΤΗ»

Από το νοσοκομείο Πύργου δόθηκε χθες στην δημοσιότητα ανακοίνωση-απάντηση σε δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «ΠΡΩΤΗ», που υπογράφεται από τον διοικητή Βασίλειο Δημόπουλο. Αναφέρει τα εξής:

«Με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτη» την 18η /07/2014 με τίτλο «Ο Πύργος δεν δικαιολογείται» με το οποίο κοινοποιούνται οι αποκλειστικές δηλώσεις του διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων κ. Γεωργίου Κροκιδά, θεωρούμε αναγκαίο και ηθικά δίκαιο να απαντήσουμε τεκμηριωμένα σαν Παιδιατρική Κλινική του Γ. Ν. Πύργου στους αβάσιμους ισχυρισμούς του. Λαμβανομένων υπόψιν των δηλώσεων:  "….Ο Πύργος δεν δικαιολογείται για μένα!...Έχει Παιδιατρική Κλινική, έχει 5 Γιατρούς και θα μπορούσε να κρατήσει περισσότερα περιστατικά!...Ο Πύργος…έχει καταντήσει…διαμετακομιστικό κέντρο!""

Παραθέτουμε τα παρακάτω στατιστικά στοιχεία από τα αρχεία των εξωτερικών Ιατρείων και της κλινικής μας.
Στο χρονικό διάστημα από 01/01/2014 έως 21/07/2014:
•    Προσήλθαν στα Ε. Ι. (Τακτικά και ΤΕΠ) 8432 παιδιά.
•    Εισήχθησαν στην κλινική 450 περιστατικά.
•    Αντιμετωπίστηκαν στην Βραχεία Νοσηλεία 280 περιστατικά.
•    Διακομίσθηκαν ή παραπέμφθηκαν στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων 32 παιδιά (14 νοσηλευόμενα και 18 από τα Ε. Ι.) και στο ΠΠΓΝΠ 26 παιδιά (4 νοσηλευόμενα και 22 από τα Ε. Ι. )

* Τα στοιχεία είναι διαθέσιμα με λεπτομέρεια για κάθε περιστατικό. Από τα 58 συνολικά παιδιά ( 0,68% των προσερχομένων) που διακομίσθηκαν ή παραπέμφθηκαν στις Παιδιατρικές Κλινικές Πατρών, αφορούσαν περιστατικά που είτε έχρηζαν άμεση εκτίμηση από υποειδικότητες (Παιδονευρολόγο, Παιδοκαρδιολόγο, Παιδοενδοκρινολόγο, κ.α.), είτε απαιτούσαν περαιτέρω εργαστηριακό ή απεικονιστικό έλεγχο που δεν διενεργείται στο νοσοκομείο μας, είτε επρόκειτο για σοβαρά περιστατικά με αυξημένη πιθανότητα για ανάγκη εντατικής νοσηλείας, ή  απαιτούσαν εισαγωγή στη ΜΕΝ Παίδων. Πρέπει δε να τονίσουμε ότι 29 από τα παιδιά που παραπέμφθηκαν (50%) ήταν νεογνά (μετά την έξοδο από το μαιευτήριο) ή βρέφη κάτω του έτους με εμπύρετα χωρίς εστία που απαιτούσαν εργαστηριακό έλεγχο (καλλιέργεια ούρων, αίματος ή και εξέταση ΕΝΥ) που ήταν αδύνατον να διενεργηθεί στο νοσοκομείο μας λόγω μη κάλυψης της εφημερίας από μικροβιολόγο. Είναι σημαντικό επίσης να επισημανθεί ότι ικανός αριθμός παιδιατρικών περιστατικών από την Ηλεία στην Πάτρα, είτε παραπέμπονται από ιδιώτες Παιδιάτρους είτε προσέρχονται με πρωτοβουλία των γονέων, χωρίς επομένως προηγουμένως να εκτιμηθούν στο Γ.Ν.Πύργου.

Η Παιδιατρική Κλινική του Γ.Ν. Πύργου λειτουργεί από την 12η Ιουνίου 2007. Έχει νοσηλεύσει συνολικά 4725 περιστατικά. Υπηρετούν 4 ειδικευμένοι γιατροί και 2 ειδικευόμενοι. Εφημερεύει σε καθημερινή 24ώρη βάση καλύπτοντας Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία, ΤΕΠ, εισαγωγές και   νοσηλευόμενους στην κλινική καθώς και τους φυσιολογικούς τοκετούς, καισαρικές τομές και την συνεχή παρακολούθηση των νεογνών κατά την παραμονή τους στη Μαιευτική Κλινική. Συμπερασματικά το πολύ μικρό ποσοστό (0.68% των προσερχομένων περιστατικών) που αποστέλλονται στα Νοσοκομεία Πατρών, δεν δικαιολογεί τους χαρακτηρισμούς που διατυπώθηκαν στο παραπάνω δημοσίευμα, καθώς δεν στηρίζεται σε πραγματικά στοιχεία. Αντίθετα δείχνουν την μεγάλη προσπάθεια του Ιατρικού και Νοσηλευτικού Προσωπικού της Κλινικής μας, το οποίο εργάζεται με μη ευνοϊκές πάντα συνθήκες, με μόνο σκοπό να παρέχουμε στους μικρούς ασθενείς της περιοχής μας ασφαλή και ορθή ιατρικά αντιμετώπιση. Επιθυμία μας είναι το Καραμανδάνειο Ν. Παίδων να προσκομίσει τα ανάλογα στοιχεία που να αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του κου Κροκιδά».

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ