Οδοντιατρικός έλεγχος και πρόληψη σε εκατοντάδες μαθητές στην Ηλεία

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ηλείας ξεκινά το Μάιο το πρόγραμμα αγωγής στοματικής υγείας σε συνεργασία με τα γραφεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλο το νομό.

Το πρόγραμμα, ξεκινά την Τετάρτη στο πρωί στις 10.30 στο 5ο δημοτικό σχολείο Πύργου.

Σε αυτό θα συμβάλουν με εθελοντική συμμετοχή πολλά από τα μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου. Οι οδοντίατροι που θα επισκεφθούν τα Σχολεία στο πλαίσιο του ανωτέρω προγράμματος, θα ενημερώσουν και θα ευαισθητοποιήσουν έναν πολύ μεγάλο αριθμό μαθητών σε θέματα οδοντιατρικής πρόληψης και στοματικής υγιεινής. Παράλληλα θα δοθεί σε κάθε παιδί ένα σετ που θα περιλαμβάνει προϊόντα στοματικής υγιεινής και έντυπο με τις απαραίτητες οδηγίες τήρησής της.

Ο αριθμός των παιδιών που θα καλυφθούν από το πρόγραμμα αναμένεται να ξεπεράσει τα 1500. Υπεύθυνοι οδοντίατροι για την υλοποίηση του προγράμματος είναι ο Γεράσιμος Κουμουνδούρος, ο Κώστας Διαμαντόπουλος και ο Κώστας Κωνσταντόπουλος.

Την Πέμπτη τα μέλη του συλλόγου θα επισκεφθούν το 3ο δημοτικό σχολείο Πύργου στις 10.30 π.μ. ενώ το πρόγραμμα για τα υπόλοιπα σχολεία θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Επίσης ανάλογο πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με ιδιαίτερη φροντίδα στις ορεινές δημοτικές ενότητες της Αρχαίας Ολυμπίας, δηλαδή, στη Φολόη, τη Λαμπεία και τη Λασιώνα με ευθύνη του αντιδημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας Πέτρου Γιαννακόπουλου.

Πηγή

ilialive.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.