Οι γευστικές "ατασθαλίες" του Πάσχα: Πώς να αντισταθείς χωρίς να στερηθείς

Οι γευστικές ατασθαλίες έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο μυαλό όλων μας αυτές τις  γιορτινές μέρες. Πώς θα τιθασεύσεις τις σκέψεις αυτές για να προστατεύσεις τη σιλουέτα, αλλά και την υγεία σου;

- Ψώνισε επιλεγμένα. Αγόρασε από το σούπερ μάρκετ μόνο τα απολύτως απαραίτητα για το ψυγείο γιατί ό,τι παραπανήσιο πάρεις θα το φας 100%! Μπορείς να πάρεις μερικές λιχουδιές όπου θα καταναλώνεις αμέσως μετά το μεσημεριανό όπως σοκολάτα γάλακτος ή ένα μικρό κομμάτι από το σοκολατένιο αυγό ή 1 πασχαλινό κουλουράκι.

- Βρες πιο υγιεινές εναλλακτικές λύσεις. Μπορείς αντί για αλμυρά σνακ πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά, να έχεις ξηρούς καρπούς, φρούτα, χαλβά σιμιγδαλένιο ή μακεδονικό ακόμα και 1 φέτα τσουρέκι.

- Πιες πολύ νερό και χυμούς. Έτσι θα αποφύγεις αναψυκτικά και αλκοόλ που θα σου προσθέσουν extra θερμίδες.

- Κατανάλωσε συχνά γεύματα. Όταν έχεις συχνά γεύματα στη καθημερινή σου διατροφή νιώθεις κορεσμό κι έτσι αποτρέπεις την επιθυμία για κάτι άλλο.

- Ξεκίνα από την σαλάτα. Λόγω των φυτικών ινών θα έχεις το αίσθημα του κορεσμού.

- Κι όταν βγεις έξω για φαγητό ή σε κάποια γιορτή; Είναι απλό! Δεν πρέπει να πας τελείως νηστικής /κός. Είναι λάθος να αποφεύγεις την κατανάλωση φαγητού κατά την διάρκεια της ημέρας ώστε να καταναλώσεις όσο θέλεις το βράδυ εκτός σπιτιού. Μία ώρα περίπου πριν βγεις φάε μερικούς ξηρούς καρπούς με ένα φρούτο ή 1 γιαούρτι.

- Μικρές μερίδες. Όσα πιο πολλά βλέπεις στο τραπέζι τόσα περισσότερα θέλεις να βάλεις στο πιάτο σου. Δεν λέω, πρέπει να δοκιμάσεις τα πάντα, απλά μπορείς να βάλεις σε μικρότερη ποσότητα. Με λίγα λόγια απ’ όλα αλλά από λίγο!

- Τσούγκρισε αυγά ελεύθερα, αλλά πόσα θα φας; Καλό θα είναι να ακολουθήσεις το έθιμο, αλλά καθώς θα λες ‘’Χριστός Ανέστη’’, σκέψου ότι η επόμενή σου κίνηση είναι να το δώσεις σε κάποιο ξαδερφάκι σου να το φάει (έτσι τουλάχιστον κάνω εγώ όταν βρίσκομαι στην όμορφη Κοζάνη και στους συγγενείς μου). Ένα είναι αρκετό για να μπορέσεις να δοκιμάσεις και από τα άλλα φαγητά που θα ακολουθήσουν.

- Κινήσου. Αύξησε την φυσική σου δραστηριότητα πηγαίνοντας βόλτα στα μαγαζιά ή περίπατο στην πόλη ή στο χωριό!

- Η ψυχολογία έχει μεγάλο ρόλο στην απώλεια βάρους. Δεν πρέπει να ζεις με την στέρηση. Αυτό θα σε κάνει να οδηγηθείς σε υπερφαγικά επεισόδια που αργότερα θα μετανιώσεις .

Ως διαιτολόγος - διατροφολόγος λοιπόν σου προτείνω να μην στερηθείς τίποτα. Να θυμάστε : Καμία τροφή από μόνης της δεν παχαίνει και καμία από μόνη της δεν αδυνατίζει! Ό,τι καταναλώνεται με μέτρο δεν μπορεί να σε παχύνει και έτσι δεν θα στερηθείς τίποτα κι αυτό το Πάσχα!

Καλή Ανάσταση!


Με την συνεργασία της Βασιλικής Βαγιώτας - Διαιτολόγος –Logodiatrofis.

Πηγή

protothema.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ