Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αποκαλύπτει τα μυστικά μακροζωίας του!

Τα μυστικά της μακροζωίας του αποκάλυψε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, σε μια απολαυστική αλλά και συγκινητική συνέντευξη.

Έχοντας κλείσει τα 95 του χρόνια και οδεύοντας προς τα 96, δίνει συμβουλές στις νεότερες γενιές.

«Αν στέκομαι όρθιος και είμαι σε καλή φυσική κατάσταση διατηρώντας την πνευματική μου δύναμη, οφείλεται στην κράση μου. Στο DNA μου. Αλλά οφείλεται και μεγάλο βαθμό στον τρόπο με τον οποίο έζησα μια μακριά και πολυτάραχη ζωή».

ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΤΙ ΤΡΩΕΙ:

«Μ’ αρέσει να τρώω όσπρια, φρούτα, χόρτα, πολύ λάδι, πολύ μέλι, και ψωμί. Η δίαιτα του ανθρώπου παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία και τη μακροζωία του.Τρώω πολλά ωμά λαχανικά και κυρίως ωμή αγκινάρα που είναι ωραίος μεζές για το κρασί και την τσικουδιά. Ο,τι υπάρχει στον κόσμο, το έχω πιει, κι όλα τα καλά πράγματα τα έχω φάει. Είμαι καλοφαγάς και μ΄αρέσει και το πιοτό με μέτρο. Πρέπει πάντοτε να τρως αυτό που σου χρειάζεται κάθε φορά. Αγαπώ πολύ τα φασόλια. Κάθε Δευτέρα παραγγέλνω τη φασολάδα μου».

Τι πρωινό παίρνει;

«Παίρνω το πρωινό με μια κουταλιά μέλι με ένα ποτήρι κρύο νερό. Μετά ένα μεγάλο χυμό από πορτοκάλι και γκρέιπ φρουτ και μετά δημητριακά με λίγο αλάτι.Το κύριο φαγητό μου είναι το μεσημέρι και το βράδυ τρώω ελαφρά».

ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ:

«Ο άνθρωπος πρέπει να γυμνάζεται. Από μικρός γυμνάστηκα πολύ. Μου άρεσε πολύ να περπατώ. Αυτή είναι η καλύτερη άσκηση. Μπορείς να την κάνεις μέχρι το τέλος της ζωής σου. Ο άνθρωπος δεν πρέπει να εγκαταλείπει ποτέ τον εαυτό του. Είναι κόπος, αλλά χρειάζεσαι την κινητικότητα».

ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ:

«Κοιμάμαι πάντα το μεσημέρι. Η σιέστα κόβει τη μέρα στα δυο για ανθρώπους που ξυπνάνε πολύ πρωί και πάνε μέχρι αργά το βράδυ και έχουν σκληρή δουλειά. Πάντα ως Πρωθυπουργός και τις πιο δύσκολες ώρες πάντοτε στις 14:15 το μεσημέρι ήμουν στο σπίτι και έτρωγα το κυρίως φαγητό μου, που είναι το μεσημεριανό».

ΛΕΕΙ «ΟΧΙ» ΣΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ:

«Το τσιγάρο πρέπει να κοπεί από τη ζωή του ανθρώπου. Το έχω κόψει πάνω από 60 χρόνια. Το ελέγχω και έτσι επιτρέπω στον εαυτό μου ν΄ανάβει κι ένα τσιγάρο. Είναι τραγικά επικίνδυνο και δεν το συνιστώ γιατί είναι περίπου ακατόρθωτο για τους περισσότερους ανθρώπους. Και το ένα τσιγάρο βλάπτει».

ΚΑΝΕΙ ΤΑΚΤΙΚΟ ΤΣΕΚΑΠ:

«Προβλήματα υγείας δεν είχα αλλά πήγαινα ευχαρίστως να κοιταχτώ. Οι άνθρωποι πρέπει να κοιτάζονται προκαταβολικώς! Δεν αντιδρούσα με τους γιατρούς, αλλά τους έβλεπα σαν φίλους και τους ρωτούσα. Όταν έπρεπε να κάνω επέμβαση έκανα. Κι έχω κάνει πολλές επεμβάσεις στη ζωή μου. Πάρα πολλοί άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους τζάμπα, από φόβο να πάνε στο γιατρό».

ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΜΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ:

«Οι Έλληνες είμαστε φαρμακομανείς. Η Μαρίκα η γυναίκα μου ήτανε. Το σπίτι μας ήταν ένα φαρμακείο. Χρησιμοποιώ το φάρμακο όταν και όσο πρέπει».

ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ:

«Ο άνθρωπος πρέπει να κάνει διακοπές. Να σταματά τη δουλειά του και ν΄αναπαύεται. Ακόμα και στις πιο δύσκολες ώρες, ο άνθρωπος χρειάζεται ανάπαυλα».

ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΑ ΤΗ ΖΩΗ:

«Το χαμόγελο είναι ελιξίριο ζωής. Αγαπώ τη ζωή και μ΄αρέσουν και οι μικρές χαρές».

ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΙΚΕΙΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ:

«Χαίρομαι τη ζωή χωρίς να φοβάμαι το θάνατο. Καλοδεχούμενος όποτε έρθει αρκεί να με βρει όρθιο και δυνατό. Αυτό που δεν ήθελα ποτέ στη ζωή μου είναι να είμαι σακάτης, κακομοίρης και άθλιος».

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΓΧΟΣ-ΠΩΣ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΙΣ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣ:

«Ο άνθρωπος πρέπει να τιθασεύσει το χαρακτήρα του και να μη παρασύρεται από το άγχος και τη στεναχώρια. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος που εκ φύσεως δεν έχω άγχος και ποτέ δεν το αισθάνθηκα στη ζωή μου. Ο άνθρωπος πρέπει το άγχος και τη στεναχώρια του, να τα πολεμά. Γιατί καμιά φορά σε πλακώνει και σε παρασύρει.Για μένα ο χαμός της Μαρίκας ήταν δραματική αλλαγή στη ζωή μου. Και όμως το αντιμετώπισα γιατί εξακολούθησα να έχω ενδιαφέροντα και επαφές, με τους ανθρώπους και τη ζωή. Το μεγάλο πρόβλημα του ανθρώπου που γερνά είναι η μοναξιά. Είναι βαριά και καταθλιπτική. Το αντιμετωπίζεις, όταν μπορέσεις ν΄ανοίξεις διαύλους επικοινωνίας με τις επόμενες γενιές, και για να το κάνεις πρέπει να σε ενδιαφέρουν τα προβλήματα τους. Να είσαι ζωντανός και ενεργός και να μετέχεις στη ζωή που συνεχίζει την πορεία της, παρά το γεγονός πως κάποιοι έφυγαν».

Πηγή

star.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ