IliaLive.gr
LIVE

Παραμένει στους "πρωταθλητές συνταγογράφησης" γιατρός από την Ηλεία

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτών του ΕΟΠΥΥ αλλά και του ΣΔΟΕ έχουν μπει 10 γιατροί σε όλη τη χώρα, που σημείωσαν… εξαιρετικά υψηλές επιδόσεις στη συνταγογράφηση φαρμάκων.
Η αρμόδια υπηρεσία ΗΔΙΚΑ που υλοποιεί το πρόγραμμα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης (e - συνταγογράφηση) έχει εντοπίσει δεκάδες γιατρούς με… ροπή στη συνταγογράφηση και έχει προωθήσει τον μακρύ κατάλογο στους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς του ΕΟΠΥΥ και του ΣΔΟΕ. Ο μεν πρώτος καλείται πλέον να ελέγξει το περιεχόμενο και το κόστος των συνταγών για να διαπιστωθεί κατά πόσο τα «φουσκωμένα» συνταγολόγια των πολιτών δικαιολογούνταν από τις παθήσεις του.
 
Από την πλευρά τους, οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ θα διερευνήσουν εάν ο όγκος των συνταγών που έχουν καταχωριστεί στο σύστημα της e- συνταγογράφησης αντιστοιχεί και σε ανάλογες αποδείξεις για τις ιατρικές επισκέψεις που έγιναν. Με άλλα λόγια, το ΣΔΟΕ θα αναζητήσει εάν υπάρχουν διαφυγόντα κέρδη για το κράτος, άλλως «μαύρα χρήματα» που δεν δηλώνονταν από τους ιδιώτες γιατρούς, παρότι αυτοί εισέπρατταν για κάθε επίσκεψη και συνταγογράφηση.
 
Οι «πρωταθλητές» της συνταγογράφησης
 
To top -10 της υπερ-συνταγογράφησης το πρώτο τετράμηνο του έτους απαρτίζουν  ισάριθμοι γιατροί, παθολόγοι ή γενικοί ιατροί στην πλειοψηφία τους, από διάφορες περιοχές της χώρας.  
 
«Πρωταθλητής»  στην υπερ-συνταγογράφηση είναι ένας παθολόγος από την Αιτωλοακαρνανία ο οποίος έχει εκδώσει 8.948 ιατρικές συνταγές! Μ’ άλλα λόγια, ο γιατρός έγραφε περί τις 2.200 συνταγές τον μήνα κατά το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου 2012. Με δεδομένο ότι κάθε μήνας έχει 22 εργάσιμες ημέρες, αυτό σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος λειτουργός του Ιπποκράτη, έγραφε περίπου 100 συνταγές ημερησίως, αριθμός που επίσης αναλογεί σε 1  συνταγογράφηση φαρμάκου κάθε 5 λεπτά εάν υποτεθεί ότι ο γιατρός εργαζόταν οκτώ ώρες.
 
Ένας γενικός ιατρός από τον Έβρο που συνταγογράφησε 7.397 συνταγές και ένας συνάδελφός του από τη Ροδόπη άλλες 6.160, συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα των γιατρών που συνταγογραφούν πολύ πέρα από τα όρια που θέτουν εκ των πραγμάτων οι γεωγραφικές περιοχές στις οποίες βρίσκονται οι γιατροί και οι ασθενείς που μπορούν να καλύψουν.
 
Ο μέχρι τώρα κατάλογος με τους «πρωταθλητές» της συνταγογράφησης διαμορφώνεται ως εξής: γενικός γιατρός στα Δωδεκάνησα (5.826 συνταγές), γενικός γιατρός στη Θεσσαλονίκη (5.808), παθολόγος στα Ιωάννινα (5.807), παθολόγος στην Ηλεία (5.596), γενικός γιατρός στην Αττική (5.581), γενικός γιατρός στη Ζάκυνθο (5.561), καρδιολόγος και παθολόγος στην Άρτα (5.521 και 5.485 συνταγές αντιστοίχως), παθολόγος στο Ηράκλειο (5.392) και παθολόγος στη Σπάρτη (5.289 συνταγές).

Πηγή

protothema.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ