Πνευμονολόγοι στην Ηλεία: "Κόψτε το κάπνισμα . . . " λόγω ΧΑΠ

Στο χώρο του δημαρχείου Πύργου, πνευμονολόγοι της περιοχής, υποδέχθηκαν τους πολίτες εκείνους που θέλησαν να εξεταστούν δωρεάν για την Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια,
μια ασθένεια από την οποία νοσούν περισσότερα από 600 εκατ. άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Τα μηνύματα που έλαβαν οι γιατροί που συμμετείχαν σε αυτή την διαδικασία στον Πύργο δεν ήταν καλά, μιας και αρκετοί συμπολίτες μας, παρουσιάζουν υψηλά αρνητικά ποσοστά.

Μάλιστα οι πνευμονολόγοι σε αρκετούς από τους πολίτες που πραγματοποίησαν σπειρομέτρηση πρότειναν άμεσα να σταματήσουν το κάπνισμα. Η δωρεάν αυτή εξέταση έγινε με τη χορηγία της εταιρίας Novartis που διαθέτει φαρμακευτικά σκευάσματα για την αντιμετώπιση της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας.

Μιλώντας στην Πρωινή η πνευμονολόγος Αναστασία Βασιλείου, τόνισε πως «κατεξοχήν, ο κύριος ένοχος της ΧΑΠ είναι το κάπνισμα. Γίνονται σπειρομετρήσεις και όχι έχουν πρόβλημα θα πρέπει να απευθυνθούν στους θεράποντες ιατρούς – πνευμονολόγους. Η σπειρομέτρηση είναι μια εξέταση η οποία είναι απαραίτητο εργαλείο στα χέρια των πνευμονολόγων για να διερευνήσουμε και να θέσουμε τη χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας, της νόσου που είναι η τέταρτη αιτία θανάτου, παγκοσμίως. Κάθε χρόνο στον κόσμο νοσούν 600 εκατ. άνθρωποι, ενώ στη χώρα μας κάθε χρόνο έχουμε πέντε χιλιάδες θύματα κάθε χρόνο».

Ο πνευμονολόγος Γιώργος Τσαρούχης ανέφερε από την πλευρά του πως «το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το κάπνισμα, είναι το κυρίαρχο θέμα και ο κόσμος πρέπει να ευαισθητοποιηθεί και να μην καπνίζει. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Επίσης πρέπει να σεβόμαστε στα καταστήματα τους υπόλοιπους να μην καπνίζουμε σε δημόσιους χώρους.

Υπάρχουν μεγάλες βλάβες και για τους παθητικούς καπνιστές. Συνήθως είναι εκτεθειμένα περισσότερο τα παιδιά που στο σπίτι έχουν τους γονείς να καπνίζουν. Είναι ευάλωτα και σε λοιμώξεις και σε αναπνευστικά προβλήματα. Κάποια στιγμή στην πορεία της ζωής τους μπορεί να παρουσιάσουν προβλήματα και πέρα από το ΧΑΠ».

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ