Πολλά παιδιά χωρίς πρόσβαση στην Υγεία στην Ηλεία

Μεγάλη συμμετοχή στο πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής των Γιατρών του Κόσμου και τηVodafone με τη συνεργασία του δήμου Πύργου

Του Γιάννη Σπυρούνη

Η εθελοντική δράση των Γιατρών του Κόσμου και της Vodafone σε συνεργασία με τον δήμο στον Πύργο, αποκάλυψε ότι ο αριθμός των παιδιών που δεν έχουν πρόσβαση στις βασικές υπηρεσίες παροχής υγείας είναι μεγάλος. Η μεγάλη συμμετοχή στο πρόγραμμα που υλοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο έδειξε πως η τοπική κοινωνία πρέπει να ενσκύψει σε αυτά τα παιδιά που είτε για οικονομικούς είτε κοινωνικούς λόγους στερούνται τα στοιχειώδη. Έτσι όσα παιδιά συμμετείχαν στο πρόγραμμα δέχθηκαν φαρμακευτική αγωγή με παροχή βασικών παιδιατρικών φαρμάκων, προληπτική φροντίδα και αγωγή υγείας και συμβουλευτική κάλυψη.

Ο γεν. γραμμ. Των Γιατρών του Κόσμου, παιδο-οδοντίατρος Νικήτας Κανάκης, τόνισε ότι «οι Γιατροί του Κόσμου κάνουν αυτό που ξέρουν να κάνουν. Να βρίσκονται κοντά σε ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας και αυτή η δράση αυτή αφορά αυτή τη στιγμή παιδιά. Δωρεάν προληπτική αγωγή που είναι σημαντική, εμβολιαστική κάλυψη σε ανασφάλιστα παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα και δωρεάν οδοντιατρικός έλεγχος. Είναι ένα πρόγραμμα που γίνεται σε συνεργασία με τη Vodafone. Καλύπτει όλη τη χώρα και ξεκινώντας εδώ από τον Πύργο θα πάμε και σε άλλες περιοχές. Ο στόχος είναι τα παιδιά μας να έχουν τα στοιχειώδη που δικαιούνται σε ένα καιρό τέτοιας κρίσης» εξήγησε δείχνοντας το μέγεθος του προβλήματος. Τόνισε επίσης πως γίνεται προσπάθεια συγκέντρωσης στοιχείων για το θέμα σε συνεργασία με το δήμο. «Στην Ηλεία τα παιδιά όπως και σε όλη τη χώρα που είναι ανασφάλιστα έχουν πρόσβαση μόνο στα επείγοντα. Τα υπόλοιπα και κυρίως οι εμβολιασμοί που είναι μια υποχρέωση του κράτους δεν καλύπτονται. Και αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει κάθε τοπική κοινωνία να το λύσει και εμείς είμαστε στη διάθεσή της. Να υπενθυμίσω ότι ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός και έπρεπε να καλύπτεται από την Πολιτεία, ανεξάρτητα της οικονομικής κατάστασης ή της καταγωγής ενός παιδιού. Είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Ο ένας λόγος που είμαστε εδώ είναι για να λύσουμε αυτό το πρόβλημα και ο δεύτερος για να θυμίσουμε στους υπεύθυνους ότι οφείλουν να το κάνουν. Είναι υποχρέωση της πολιτείας όπως σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο» εξήγησε ο κ. Κανάκης.
Η αρμόδια για την πρόνοια αντιδήμαρχος Πύργου Ανδριάνα Αγγελακοπούλου, αναφέρθηκε στη συνεργασία αυτή και τη μεγάλη συμμετοχή. «Ο δήμος Πύργου σε συνεργασία με τους γιατρούς του κόσμου, υλοποιούν ειδικά προγράμματα για παιδιά που δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίας υγείας, για λόγους οικονομικούς και κοινωνικούς, με χορηγό τη Vodafone. Αποφασίσαμε αυτό το διήμερο να εξεταστούν τα παιδιά με το πρόγραμμα αυτό. Η προσέλευση ήταν πολύ καλή για παιδιά από τεσσάρων έως δώδεκα ετών. Για το σκοπό αυτό ενημερώσαμε και την Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Ευχαριστώ τους γιατρούς του κόσμου που στους καιρούς που διανύουμε είναι οι άγγελοι της προσφοράς»
Τέλος ο Περιφερειακός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Vodafone Γεράσιμος Σταντίτσας, δήλωσε ότι «η Vodafone αναγνωρίζει και ανταποκρίνεται στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες της κοινωνίας, τα τελευταία 11 χρόνια σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου, παρέχουμε φροντίδα σε παιδιά που το έχουν ανάγκη. Μέσω της κινητής παιδιατρικής μονάδας, μέχρι σήμερα έχουν δεχθεί βοήθεια παιδιατρική και οδοντιατρική περίθαλψη, περισσότερα από 95.000 παιδιά σε όλη την Ελλάδα. Επίσης τα τελευταία δύο χρόνια έχουν εμβολιαστεί περισσότερα από 1850 παιδιά και συνεχίζουμε».

giatroi2

Πηγή

ilialive.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.