Πύργος: Ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης κοινού για τις ρευματικές παθήσεις

Μια σιωπηλή επιδημία με σοβαρές επιπτώσεις στο κοινωνικό σύνολο, το σύστημα υγείας και την εθνική οικονομία είναι οι Ρευματικές Παθήσεις.

Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια Έλληνες πάσχουν από ρευματοπάθειες γεγονός που τις αναδεικνύει σε κυρίαρχο πρόβλημα υγείας.

Για την ενημέρωση του κοινού πραγματοποιείται ανοιχτή εκδήλωση με θέμα οι ''Ρευματοπάθειες στον 21ο αιώνα'' την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας, στον Πύργο Ηλείας και ώρα 11.00 έως 13.30.

Κατά τη διάρκειά της, ιατροί και εκπρόσωποι ασθενών από τον Πύργο και την Πάτρα θα αναφερθούν στις παθήσεις αυτές  και στη δυνατότητα  θεραπείας τους ενώ θα ακολουθήσει ελεύθερη συζήτηση με το κοινό.

Φορέας της εκδήλωσης είναι το «Εθνικό Συμβούλιο για τις Ρευματικές Παθήσεις», ενώ συν-διοργανωτές είναι οι Σύλλογοι ΕΛΕΑΝΑ Πάτρας & Πύργου καθώς και ο Σύλλογος Ρευματοπαθών Πάτρας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Εκστρατείας για τις Ρευματικές Παθήσεις της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας και Επαγγελματικής Ένωσης Ρευματολόγων Ελλάδος (ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ), με την παρουσία και το χαιρετισμό του Προέδρου της κ. Παναγιώτη Τρόντζα.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση του κοινού ώστε η διάγνωση των Ρευματικών Παθήσεων να είναι πρώιμη και η θεραπεία τους να ξεκινάει έγκαιρα ώστε να προλαμβάνεται η αναπηρία και να βελτιώνεται η ποιότητα ζωής των ασθενών.

Πηγή

ilialive.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.