Πύργος: Διετείς συμβάσεις νέων γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ

Μέχρι τέλος του έτους η προκήρυξη

Μια εβδομάδα πριν την λήξη των συμβάσεων των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ και το Υπουργείο Υγείας προσανατολίζεται για ακόμα μια φορά στην ανανέωση τους για τρείς μήνες, βάζοντας ένα τέλος στην αγωνία χιλιάδων Ηλείων ασφαλισμένων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τέλος του έτους και λίγο πριν τη λήξη των συμβάσεων που μόλις ανανεώθηκαν, αναμένεται να βγει στον αέρα προκήρυξη που θα «ανοίγει» την πόρτα σε νέους γιατρούς.
Ταυτόχρονα σύμφωνα με πληροφορίες οι νέες συμβάσεις θα έχουν συγκεκριμένα κριτήρια για ειδικότητες και περιοχές αφού το υπουργείο Υγείας θέλει να καλύψει τις τρύπες που σήμερα παρουσιάζουν τα Πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ σε όλη τη χώρα.
 Πάντως όλα δείχνουν πως πλέον βαρύτητα θα δίνεται στους ιδιώτες συμβεβλημένους γιατρούς και όχι στο ΠΕΔΥ ώστε να δημιουργηθεί ένα δίκτυο με γιατρούς σε όλη τη χώρα.
Όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ: «Ο Υπουργός Υγείας κ. Μ. Βορίδης, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στον ΕΟΠΥΥ, τόνισε την αναγκαιότητα της συνέχισης του διαλόγου με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών ώστε να προχωρήσει άμεσα  η διαδικασία υπογραφής νέων συμβάσεων με τους ιατρούς».
Διευκρινίζεται μάλιστα ότι οι νέες συμβάσεις θα είναι ανοικτές σε όλους τους ιατρούς και θα έχουν διάρκεια τουλάχιστον δύο (2) ετών.
Με τις νέες συμβάσεις για τους ιατρούς που θα παρέχουν υπηρεσίες στον ΕΟΠΥΥ, δίνεται η δυνατότητα σε  κάθε ιατρό  να συμβληθεί με τον Οργανισμό, για έναν ορισμένο αριθμό επισκέψεων, σύμφωνα με τις ανάγκες των ασφαλισμένων ανά περιοχή.
Κ.Κ.

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.