Πύργος: Δύο μέρες με την Κινητή Μονάδα Υγείας της Περιφέρειας

Δωρεάν εξέταση για το ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, έχουν χθες και σήμερα οι κάτοικοι σε δύο περιοχές του Πύργου. Η Κινητή Μονάδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας βρέθηκε χθες
στις Εργατικές Κατοικίες οδού Κατακόλου και σήμερα θα βρίσκεται στις Εργατικές Κατοικίες οδού Πατρών κοντά στο Δημοτικό Στάδιο Πύργου.

Συνολικά 43 άτομα εξετάστηκαν κατά τη χθεσινή ημέρα και σήμερα αναμένεται ανάλογος αριθμός. Τι ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό της μονάδας παρέχει και ιατρικές συμβουλές στην περίπτωση που εντοπιστεί κάποιος εξεταζόμενος να πάσχει από ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής.

Το πρόγραμμα των επισκέψεων έχει καταρτιστεί από τον Ηλείο αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Γεωργιόπουλο και το έργο συνδράμει το νοσοκομείο Πύργου σε συνεννόηση με τη διοικήτρια κα Φιλιπποπούλου με την παροχή ιατρών – ακτινολόγων.

Σε δηλώσεις του ο κ. Γεωργιόπουλος ευχαρίστησε τους φορείς που συμβάλλουν σε αυτό το κοινωνικό έργο. «Στη δύσκολη αυτή συγκύρια που περνά ο τόπος και ιδιαίτερα οι πληττόμενες κοινωνικές κατηγορίες, που έχουν ανάγκη να βρισκόμαστε κοντά τους και να προσφέρουμε ότι μπορούμε σε αυτές τις συνθήκες.

Αποτελούσε ελάχιστη υποχρέωση της Περιφέρειας η επίσκεψη της κινητής μονάδας προληπτικής ιατρικής στις εργατικές κατοικίες Πύργου, οι οποίες έχουν πληγεί όσο καμία άλλη περιοχή στις τελευταίες πλημμύρες του Φεβρουαρίου.

Η κινητή μας μονάδα είναι στη διάθεση των κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και της Περιφέρειας γενικότερα και εκτελεί για όλο το χρόνο ένα πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής με σπιρομετρήσεις, και με διάφορες άλλες εξετάσεις και ελπίζουμε στο επόμενο διάστημα να μπορούμε να είμαστε σε θέση να παρέχουμε και άλλες τέτοιες εξετάσεις, όπως θυρεοειδούς και γυναικολογικές» ανέφερε μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
 
Ο ακτινοδιαγνώστης του νοσοκομείου Πύργου Κωνσταντίνος Κοντόγιωργας  μίλησε για το ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής και το σκοπό της εξέτασης που γίνεται δωρεάν στους κατοίκους «Ελέγχουμε με υπέρηχο την κοιλιακή αορτή ψάχνοντας κυρίως ανευρύσματα ή ανευρυσματικές διατάσεις.

Είναι πολύ σημαντικό το να γνωρίζει κάθε άνθρωπος αν πάσχει, μιας και πολλές φορές αυτή η κατάσταση μπορεί και να μη δώσει συμπτώματα και να αποβεί ταχύτατα μοιραία για τον άρρωστο. Η εξέταση προληπτικά είναι πάρα πολύ σημαντική καθώς η διόρθωση τέτοιων προβλημάτων είναι και πάρα πολύ εύκολη. Θα παρακαλούσα κι εγώ με τη σειρά μου τους δημότες να έρθουν να εξεταστούν.

Είναι ανώδυνο, πάρα πολύ γρήγορο, δε χρειάζεται να έχουν κάνει κάποια προετοιμασία και τα αποτελέσματα βγαίνουν αμέσως. Και φυσικά, η εξέταση αυτή η οποία κοστίζει αρκετά υπό άλλες συνθήκες, παρέχεται δωρεάν, χάρη στην πρωτοβουλία αυτή που ανέλαβε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας» εξήγησε ο κ. Κοντόγιωργας.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ