Πύργος: Ενίσχυση του ΚΕΦΙΑΠ ζητά ο σύλλογος ΑΜΕΑ

Η ενίσχυση του ΚΕΦΙΑΠ με προσωπικό έτσι ώστε να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες του Κέντρου περισσότερα άτομα με αναπηρία που έχουν καταθέσει αιτήσεις αλλά και η παραχώρηση δυο
αιθουσών για την λειτουργία προγραμμάτων ΑμΕΑ ήταν τα βασικά ζητήματα που έθεσε κατά την χθεσινή του συνάντηση με την Διοικητή του Νοσοκομείου Πύργου Ελένη Φιλιπποπούλου, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και ΑμΕΑ «Ηλις» Γιάννης Παπαδάτος.

Στη διάρκεια της συνάντησης, επισημάνθηκε από την πλευρά της διοικήτριας ότι το ΚΕΦΙΑΠ παρέχει υπηρεσίες αποκατάστασης σε όλους όσους το έχουν ανάγκη και όχι μόνον τα άτομα με αναπηρία, προσθέτοντας πως ακόμα και αν χρειαστεί τα ΑμΕΑ να μειώσουν κάποιες φορές τις συνεδρίες τους από 3 σε 2 αυτό δεν έχει συνέπειες για την υγεία τους. Όσον αφορά το αίτημα παραχώρησης δυο αιθουσών του ΚΕΦΙΑΠ για την πραγματοποίηση φυσιοθεραπειών και την υλοποίηση προγράμματος χοροδράματος των ΑμΕΑ, η κ. Φιλιπποπούλου σημείωσε ότι θα το εξετάσει, δίνοντας ταυτόχρονα τη σχετική άδεια για την διενέργεια της Χριστουγεννιάτικης γιορτής του νομαρχιακού συλλόγου στις εγκαταστάσεις του κέντρου.

«Θυμίζω ότι το ΚΕΦΙΑΠ αφορά κυρίως την αποκατάσταση και συμμετάσχουν σε αυτό και τα ΑμΕΑ. Υπάρχουν βέβαια και άλλες κατηγορίες ανθρώπων που απευθύνονται στο κέντρο για αποκατάσταση. Πάγια και σταθερή θέση μας είναι ότι όπου μπορούμε να βοηθήσουμε και όποιες κοινωνικές ανάγκες μπορούν εξυπηρετηθούν από τις υπηρεσίες του ΚΕΦΙΑΠ αυτές θα δοθούν χωρίς κανένας από αυτούς να πάρει λιγότερες ή περισσότερες. 

Οι ωφελούμενοι που χρήζουν αποκατάστασης θα επιλέγονται με ορθολογικά κριτήρια και με κυρίαρχο όμως κριτήριο την αποκατάσταση τους» τόνισε και πρόσθεσε ότι οι ωφελούμενοι ΑμΕΑ απολαμβάνουν υπηρεσίες του ΚΕΦΙΑΠ οι οποίες ουσιαστικά δεν αφορούν την αποκατάσταση τους αλλά κυρίως τη συντήρηση τους σε ένα επίπεδο ψυχοσωματικό. «Αυτό οφείλουμε να το παράσχουμε. Επαναλαμβάνω όμως ότι αποκατάσταση σημαίνει όταν κάποιος ωφελούμενος μπαίνει στο κέντρο, κάνει κάποιες συνεδρίες και φεύγει έχοντας αποκαταστήσει το πρόβλημα της υγείας του.

Από κει και πέρα, τα μέλη του Συλλόγου ΑμΕΑ έχουν μια σταθερή παρουσία στο ΚΕΦΙΑΠ και λαμβάνουν αυτές τις υπηρεσίες. Εάν οι συνεδρίες από 3 γίνουν 2 δεν «πάει» πίσω η υγεία των ασθενών…».

Όσον αφορά τη χρήση των χώρων, τόνισε ότι αυτοί θα παραχωρηθούν υπενθυμίζοντας ότι πάντα εγκρίνονται οι δραστηριότητες του Συλλόγου και λαμβάνουν χώρα στις εγκαταστάσεις του ΚΕΦΙΑΠ.

«Πιστεύουμε ότι θα δοθούν λύσεις»

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου κ. Παπαδάτος, επισήμανε ότι το αίτημα που κατέθεσαν για την πραγματοποίηση της χριστουγεννιάτικης γιορτής έγινε αποδεκτό, σημείωσε όμως πως εκκρεμεί η άδεια παραχώρησης δυο αιθουσών για την κάλυψη των αναγκών των μελών με εθελοντές φυσιοθεραπευτές και μια καθηγήτρια ειδικευμένη στο χορόδραμα.

«Μας εξήγησε ότι πλέον το ΚΕΦΙΑΠ δεν λειτουργεί όπως το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ καθώς δεν απευθύνεται μόνον σε άτομα με αναπηρία. Είναι ένας δημόσιος χώρος και θα πρέπει να εξετάσει την παραχώρηση των αιθουσών. Πιστεύω ότι παρά τις δυσκολίες θα το αντιμετωπίσουμε και θα το ξεπεράσουμε.  Επιπλέον, ζητήσαμε να στελεχωθεί με επιπλέον προσωπικό ώστε να καλύψει και τα άτομα με αναπηρία τα οποία αυτή τη στιγμή στερούνται των φυσιοθεραπειών που έχουν ανάγκη.

Η κ. διοικήτρια εφαρμόζει το γράμμα του νόμου με υπερβάλλον ζήλο. Μου τόνισε ότι πλέον το ΚΕΦΙΑΠ δεν απευθύνεται μόνο στα άτομα με αναπηρία αλλά σε όλο τον κόσμο. Εκεί υπήρξε και μια διαφωνία μεταξύ μας, ότι όταν υπάρχει ένας φυσιοθεραπευτής δεν μπορεί να καλύπτει και τις ανάγκες του νοσοκομείου και τα άτομα με αναπηρία. Τα ΑμΕΑ εδώ κάνουν μια συντήρηση και όταν έρχονται έκτακτα περιστατικά οι θεραπείες τους κόβονται και αν υπήρχε ακόμα ένας φυσιοθεραπευτής θα λειτουργούσε ακόμα καλύτερα. Πιστεύω ότι θα βρει λύση και σε αυτό».

Καταλήγοντας ο κ. Παπαδάτος, τόνισε ότι θα αποστείλει σχετικά έγγραφα στο Διοικητή και τον υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ για την λειτουργία των προγραμμάτων και για την επιστροφή της μόνιμης φυσιοθεραπεύτριας του κέντρου. «Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα μας, και δεν ρίχνουμε ευθύνες στην Διοικήτρια αλλά από τότε που διορίστηκε η συγκεκριμένη φυσιοθεραπεύτρια δεν έχει εμφανιστεί. Ελπίζουμε ότι η κ. Διοικήτρια θα κατανοήσει τα αιτήματα μας και σύντομα θα μας παραχωρήσει και τις αίθουσες που ζητάμε ώστε να μην στερηθούν τα παιδιά μας, τα προγράμματα που έχουμε προγραμματίσει να λειτουργήσουν άμεσα».

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ