Πύργος: Επί τάπητος τα οικονομικά των γιατρών

Το υπό κατάθεση νέο φορολογικό νομοσχέδιο αλλά και ζητήματα που απασχολούν το χώρο της υγείας στην Ηλεία απασχόλησαν τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου Ολυμπίας
στην πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου. Όπως επισήμανε ο πρόεδρος κ. Νίκος Γαλανόπουλος αναφορικά με τα ποσοστά φορολόγησης σειράς επαγγελματιών μεταξύ αυτών και των ιατρών από το πρώτο ευρώ εισοδήματος, ο Ιατρικός Σύλλογος εξέφρασε την άποψη ότι αυτό θα πρέπει να γίνεται κλιμακωτά εξηγώντας πως άλλο ποσό θα πρέπει να είναι για εισοδήματα μέχρι 20-30.000 ευρώ  ετησίως και άλλη φορολόγηση για μεγαλύτερα εισοδήματα που ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ.

«Φυσικά είναι γνωστή η κρίση που περνούν πολλά ελεύθερα επαγγέλματα που έχουν πληγεί από τη σημερινή παρατεταμένη δημοσιονομική κρίση για όλη την κοινωνία. Στη συνεδρίαση κουβεντιάσαμε για τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας με εκπροσώπους των επιστημονικών φορέων, όπως οδοντιάτρους, γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, φαρμακοποιούς οι οποίοι και του έθεσαν μια σειρά θεμάτων που έχουν σχέση και με τα οικονομικά δεδομένα.

Το  μόνο θετικό συμπέρασμα που φαίνεται να μεταφέρθηκε είναι κάτι που έχει ήδη αναγραφεί, ότι μελετάται να υπάρχει συμψηφισμός οφειλομένων του κράτους προς τους επαγγελματίας ώστε αυτά που οφείλει ο επαγγελματίας να τα αποδώσει στο κράτος στα πλαίσια της φορολογίας. Φαίνεται ότι αυτό εξετάζεται και αν αυτό γίνει νόμος θα είναι σημαντική πρόοδος».

Επιπλέον επισήμανε ότι συζήτησαν τα προβλήματα του Νοσοκομείου Πύργου τονίζοντας ότι στηρίζουν την λειτουργία του και την όσο το δυνατόν πληρέστερη εφημέρευση γιατρών ειδικοτήτων όλο το μήνα.

Αγωγές κατά ΕΟΠΥΥ

Μιλώντας για τις αγωγές γιατρών κατά του ΕΟΠΥΥ επισήμανε ότι ο Ιατρικός Σύλλογος έχει αποστείλει σειρά εγγράφων προς όλα τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας ζητώντας να αποδοθούν όσο το δυνατό συντομότερα οφειλόμενα ποσά που έχουν σχέση με δεδουλευμένες υπηρεσίες, προσφορές στον χώρο της υγείας.

«Είναι γνωστό ότι η πολιτεία και τα πρώην ασφαλιστικά ταμεία χρωστούν ένα πολύ σημαντικό μέρος από οφειλόμενα εργασιών που παρασχέθηκαν από υγειονομικούς. Έχουμε αναθέσει σε δικηγόρους της πόλης τη νομική επεξεργασία και έχουμε και μια σειρά απαντήσεων από ασφαλιστικά ταμεία που μιλούν για τη συνέχεια του κράτους και την υποχρέωση που έχουν τα καινούργια ταμεία να αποδώσουν τα οφειλόμενα προς τους υγειονομικούς και όχι μόνο. Τέλος, κάποιοι γιατροί ζητούν τα δεδουλευμένα τους και αυτό το στηρίζουμε…».

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ