Πύργος: "Μπάχαλο" στην πρεμιέρα του ΠΕΔΥ-ου

Με τραγικές ελλείψεις γιατρών η έναρξη των Πολυϊατρείων του Πύργου - Από τα μέσα της εβδομάδας και . . . βλέπουμε, η εξυπηρέτηση των ασθενών

Η λέξη… μπάχαλο, μοιάζει μικρή για να περιγράψει την κατάσταση που επικράτησε την Πέμπτη, πρώτη ημέρα λειτουργίας του ΠΕΔΥ- ου  στα Πολυϊατρεία του πρώην ΕΟΠΥΥ στον Πύργο.
Αν και οι εννέα γιατροί του πρώην ΕΟΠΥΥ όλης της Ηλείας που δέχτηκαν να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία και να μεταφερθούν στο νέο φορέα, έδωσαν το «παρών» όπως όφειλαν στη Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας του Πύργου όπου και ανήκουν διοικητικά, όπως άλλωστε έπραξε και το υπόλοιπο προσωπικό που βρέθηκε στις θέσεις του για να αναλάβει καθήκοντα, η έλλειψη οργάνωσης αλλά κυρίως ενημέρωσης από τους αρμοδίους της 6ης ΥΠΕ προκάλεσε εκνευρισμό.

Ενάμιση μήνα μετά το «λουκέτο», η παράδοση- παραλαβή από τον Περιφερειακό Διευθυντή του ΕΟΠΥΥ στην αρμόδια επιτροπή παραλαβής του ΠΕΔΥ-ου , «κουτσά- στραβά» πραγματοποιήθηκε ωστόσο απομένουν πολλά διαδικαστικά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν για να μπορέσουν τα Πολυϊατρεία του Πύργου να υποδεχτούν από … βδομάδα, τους πρώτους ασθενείς.
Οι σοβαρές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού, όπως όλα δείχνουν, δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας, ότι το ΠΕΔΥ θα καταφέρει σε σύντομο τουλάχιστον διάστημα να προσφέρει υπηρεσίες υγείας σε όσους Ηλείους έχουν ανάγκη. Ένας σοβαρός προβληματισμός, ο οποίος εκφράστηκε και από τον Υπεύθυνο της Μονάδας Υγείας του ΠΕΔΥ στον Πύργο, πρώην Διευθυντή της Ν.Μ.Υ. Βασίλη Στασινόπουλο. «Απαιτείται χρόνος για να δούμε πως θα καλυφθούν οι ελλείψεις των γιατρών. Τη δεδομένη στιγμή καλούμαστε να λειτουργήσουμε με τεράστιες ελλείψεις γιατρών. Η μια Γενική Ιατρός θα οριστεί γιατρός Υποδοχής για τα επείγοντα, εγώ θα είμαι Υπεύθυνος της Μονάδας, θα υπάρχει ένας Ελεγκτής και αυτοί που απομένουν να προσφέρουν υπηρεσίες υγείας είναι ουσιαστικά δυο Πνευμονολόγοι, δυο Οδοντίατροι, ένας ΩΡΛ, και ένας Ουρολόγος. Όπως αντιλαμβάνεστε η κατάσταση είναι δύσκολη. Πως θα λειτουργήσουμε και με ποιους γιατρούς θα εξυπηρετήσουμε τον κόσμο, πόσο μάλλον τώρα που σύμφωνα με την εγκύκλιο Μπέζα θα δεχόμαστε και τους ανασφάλιστους, δεν ξέρω. Θεωρώ ότι θα τραβήξει πολύ όλο αυτό μέχρι να οργανωθεί και να καταφέρει να εξυπηρετεί τις ανάγκες του κόσμου. Θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες των συγχωνεύσεων, με τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά ιατρεία που μέχρι πρότινος άνηκαν στα Νοσοκομεία και τώρα περνούν στο νέο φορέα. Όταν δημιουργηθεί ο νέος φορέας και δοθούν θέσεις ιατρών, κάτι θα γίνει…» είπε και πρόσθεσε ότι «από την επόμενη εβδομάδα ξεκινάμε, αλλά, υπάρχει το αλλά…».

Όσον αφορά τη διαδικασία παράδοσης- παραλαβής, δήλωσε «Η διαθεσιμότητα έληξε και όλοι, γιατροί και προσωπικό βρίσκονται κανονικά στις θέσεις τους. Βρισκόμαστε ακόμα στα διαδικαστικά της παράδοσης – παραλαβής από τις επιτροπές για να προχωρήσουμε, να παραλάβουμε τα έγγραφα των γιατρών που έκλεισαν τα ιατρεία τους και να ενημερώσουμε την 6η ΥΠΕ για τις επόμενες ενέργειες. Ευελπιστούμε την επόμενη εβδομάδα να είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε να εξυπηρετούμε τον κόσμο». Να σημειωθεί ότι με βάση τους σχεδιασμούς τα Πολυϊατρεία θα είναι ανοικτά σε αυτή τη φάση από τις 7 το πρωί έως τις 19:00 το απόγευμα ενώ για την 24ωρη λειτουργία τους φαίνεται ότι θα περάσει πολύς καιρός ακόμη...
Κική Κολοβέρου
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.