Πύργος: Χωρίς συμβεβλημένους Μικροβιολόγους ΕΟΠΥΥ ξανά οι ασφαλισμένοι

Ένας σε Πύργο και Ολυμπία δέχεται παραπεμπτικά των ασφαλισμένων

14 Εργαστηριακοί Γιατροί διεκδικούν δεδουλευμένα από το 2010 έως και σήμερα

Από την τσέπη τους, καλούνται ξανά να πληρώσουν τις μικροβιολογικές τους εξετάσεις οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ στον Πύργο καθώς οι συμβεβλημένοι Εργαστηριακοί Ιατροί ανέστειλαν –προ δεκαπενθημέρου-  για μια ακόμα φορά προσωρινά την αποδοχή παραπεμπτικών του Οργανισμού. Αιτία δεν είναι άλλη από την μη αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους για παραπεμπτικά εξετάσεων που εξυπηρέτησαν το 2010 και το 2011 (!) και που ήταν σε ισχύ οι συβάσεις με τα υπό συνένωση ταμεία.

Αυτή τη στιγμή, μόλις ένας συμβεβλημένος Μικροβιολόγος στον Πύργο και ένας στην Αρχαία Ολυμπία εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους της ευρύτερης περιοχής ενώ για την ώρα, παραπεμπτικά δέχονται ελάχιστοι συμβεβλημένοι Εργαστηριακοί Γιατροί στην περιοχή Αμαλιάδος.

Έτσι, όσοι ασφαλισμένοι χρειάζεται να υποβληθούν σε γενικές εξετάσεις αίματος ή οποιαδήποτε άλλη εργαστηριακή εξέταση κρίνει ο θεράπων ιατρός τους, θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού στο Νοσοκομείο Πύργου στο οποίο εξαιτίας της συσσωρευμένης κίνησης, θα εξυπηρετηθούν καλώς εχόντων των πραγμάτων μετά από ένα ή και δυο μήνες! Αυτός και μόνο ο λόγος, αναγκάζει τους ασφαλισμένους να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη καθώς αναπόφευκτα οδηγούνται εκτός συστήματος για να καλύψουν τις ανάγκες της υγείας τους.

Τι και αν χρόνια πλήρωναν εισφορές υπέρ των ασφαλιστικών τους ταμείων ή εξακολουθούν να πληρώνουν; Οι παροχές που τους προσφέρονται είναι μηδαμινές και σε καμία περίπτωση δεν τους ικανοποιούν.

Από την άλλη πλευρά, εξαιτίας των μεγάλων καθυστερήσεων στην αποπληρωμή των δεδουλευμένων των Εργαστηριακών Γιατρών από τον ΕΟΠΥΥ, δεκάδες Μικροβιολογικά Εργαστήρια και της Ηλείας κινδυνεύουν με λουκέτο καθώς οι ιδιοκτήτες τους αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Η σχετική επιστολή που απέστειλαν δεκατέσσερις (14) Εργαστηριακοί Ιατροί της πόλης, δια μέσω του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου Ολυμπίας στη Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας του ΕΟΠΥΥ αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι οδηγούνται στην αναγκαστική αναστολή της αποδοχής παραπεμπτικών και μέχρι να αποπληρωθούν τα δεδουλευμένα τους. 

«Οι εργαστηριακοί ιατροί μέλη του Ιατρικού Συλλόγου δεδομένου ότι: 1) η ρευστότητα των εργαστηρίων μας για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων εξαντλήθηκε λόγω της ύπαρξης ανειλημμένων υποχρεώσεων προς προμηθεύτριες εταιρείες, μισθοδοσία, ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων, φορολογικές υποχρεώσεις, έκτακτες εισφορές κτλ, 2) είναι αδύνατη η λειτουργία των εργαστηρίων μας στο οικονομικό περιβάλλον που διαμορφώνει αυθαίρετα ο ΕΟΠΥΥ, 3) επιμένει η στάση πληρωμών στην αποπληρωμή των δεδουλευμένων των εντασσόμενων φορέων στον ΕΟΠΥΥ εκ μέρους της πολιτείας, οδηγούμαστε στην αναγκαστική και χωρίς τη βούληση μας απόφαση να αναστείλουμε προσωρινά την αποδοχή παραπεμπτικών μέχρι αποπληρωμή δεδουλευμένων».

Επιπλέον, οι Εργαστηριακοί Γιατροί του Πύργου, διεκδικούν την αποπληρωμή των οφειλομένων από 1.1.2012 έως και σήμερα επισημαίνοντας ότι επιφυλάσσονται κάθε νόμιμου δικαιώματος τους για τα ήδη εκτελεσθέντα παραπεμπτικά.

Κική Κολοβέρου
[email protected]

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ