Σεμινάριο για την Παθολογία της κύησης το Σαββατοκύριακο στην Αρχαία Ολυμπία

Διοργανώνουν η Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Πύργου με το «Αττικό» και το τμήμα Μεταπτυχιακών Σπουδών

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον σεμινάριο για την Παθολογία στην κύηση που μπορούν να το παρακολουθήσουν όχι μόνο γιατροί αλλά και απλοί πολίτες, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και την Κυριακή 11 και 12 Οκτώβρη, στην Αρχαία Ολυμπία.
Πρόκειται για το 2ο Σεμινάριο Μεταπτυχιακής Εκπαίδευσης στην Παθολογία της κύησης που διοργανώνει η Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Πύργου σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή Αθηνών, τη Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου «Αττικόν» και την αιγίδα του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου Ολυμπίας.
Διακεκριμένοι επιστήμονες θα μιλήσουν για την παθολογία της κύησης και δεκάδες άλλα προβλήματα και νοσήματα που την αφορούν.
«Σε συνεργασία με το Αττικό νοσοκομείο- τμήμα μεταπτυχιακών σπουδών διοργανώνουμε το σεμινάριο αυτό με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση για την κύηση και τα προβλήματα της στους γιατρούς και το κοινό. Το σεμινάριο είναι ανοικτό σε όλους γιατί η επιμόρφωση ανήκει σε όλους. Τα θέματα θα έχουν σκοπό να δώσουν τις τελευταίες γνώσεις που αφορούν την κύηση και τις τεκμηριωμένες αντιμετωπίσεις τους με βάση την Ιατρική που στηρίζεται σε δεδομένα και στη τελευταία επιστημονική έρευνα. Ελπίζουμε να προσφέρουμε κάτι πραγματικά χρήσιμο στην περιοχή μας ελπίζοντας στην αναβάθμιση της υγείας μέσω αυτών που θα ακουσθούν» επισήμανε ο Μαιευτήρας Γυναικολόγος- Συντονιστής- Διευθυντή της Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου κ. Βασίλης Τσιτσής.
 
Πρόγραμμα
Το σεμινάριο θα ξεκινήσει το Σάββατο στις 9.30 το πρωί με χαιρετισμούς από τον αντιδήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Πέτρο Γιαννακόπουλο, την Προϊσταμένη Ζ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Γεωργία Χατζή, τον Διευθυντής της Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Ν. Πύργου Βασίλη Τσιτσή και τον Μαιευτήρα Γυναικολόγο, Δρ. Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και Επιμελητή Α’ της Γ’ Μαιευτικής Γυναικολογικής του Π.Γ.Ν. «Αττικόν» Ιωάννη Γραμματικάκη.
Στο πρώτο μέρος του σεμιναρίου θα αναπτυχθούν τα παρακάτω θέματα:
•        «Ενδοκρινοπάθειες και κύηση» Β.  Τσιτσής- Θ. Τσοκάκη
•        «Προγεννητικός έλεγχος, παρόν και μέλλον, Μέθοδοι παρακολούθησης εμβρύου» Χ. Παρθένης- Β. Μπόλκας.
•        «Προεκλαμψία, παθογενετικοί μηχανισμοί» Ι. Γραμματικάκης
•        «Πρόωρος τοκετός- Διαταραχές ανάπτυξης του εμβρύου» Ν. Ευαγγελινάκης.
•        «Νευρολογικά νοσήματα και κύηση» Κ. Τσέβης- Χ. Παρθένης
Στο δεύτερο μέρος του σεμιναρίου, (μετά τις 6 το απόγευμα) θα αναπτυχθούν τα παρακάτω θέματα:
•        «θρόμβωση και κύηση» Φ. Χούλης- Γ. Σαρτζέτης
•        «Νεοπλάσματα στην κύηση» Κ. Τσέβης- Θ. Τσοκάκη
•        «Αιματολογικά νοσήματα στην κύηση» Ηλ. Πολύζου- Ν. Ευαγγελινάκης- Ι. Παπαπαναγιώτου.
•        Θα ακολουθήσει παρουσίαση περιστατικών και συζήτηση με το ακροατήριο και στη συνέχεια ο Ι. Γραμματικάκης θα δώσει διάλεξη με θέμα «Γυναίκα- Μητρότητα στην Αρχαιότητα: Συζητώντας με την «Κυνίσκα», την πρώτη Γυναίκα Ολυμπιονίκη.
Την Κυριακή στο 3ο και τελευταίο μέρος θα μιλήσουν:
•        «Ενδοσκόπηση στη Μαιευτική- Γυναικολογία» Π. Τρομπούκης- Κ. Μίγκλη
•        «Παθολογία του Πλακούντα» Κ. Μίγκλη- Ηλ. Πολύζου
•        «Εμβρυικός προγραμματισμός- fetal programming» Ι. Γραμματικάκης
•        Διάλεξη: Ιστορική αναδρομή- η Καισαρική τομή από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Σ. Δημητρακόπουλος.
 
Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν και θα ξεναγηθούν στον Αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο από την προϊσταμένης της Ζ’ ΕΠΚΑ Γ. Χατζή.
Κική Κολοβέρου
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.