Ηλεία: Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ

Ταλαιπωρία δίχως τέλος περιμένει τους ασφαλισμένους καθώς το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης συνεχίζει να παρουσιάζει πάρα πολλά προβλήματα. Μπορεί το σύστημα της 
ηλεκτρονικής συνταγογράφησης να έγινε υποχρεωτικό από την 1η Ιουλίου, ωστόσο η κατάσταση φαίνεται ότι αντί να εξομαλύνεται – όπως άλλωστε είχαν δεσμευτεί οι αρμόδιοι φορείς- δυσχεραίνει κυρίως στα αγροτικά - περιφερειακά ιατρεία.

Σε περιοχές της ορεινής Ηλείας, ηλικιωμένοι ασφαλισμένοι οι οποίοι θέλησαν να συνταγογραφήσουν τα φάρμακά τους, έφτασαν να πιαστούν στα χέρια, έξω από την πόρτα του αγροτικού ιατρού, ενώ σε άλλο ιατρείο – της πεδινής Ηλείας αυτή τη φορά- οι ασφαλισμένοι αναγκάζονται να σχηματίσουν ουρά από τις 6:00 το πρωί, προκειμένου να μπορέσουν να γράψουν τα απαιτούμενα για την υγεία τους φάρμακα.

Σε πολλά αγροτικά - περιφερειακά ιατρεία, οι γιατροί δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο – καθώς δεν έχουν προμηθευτεί τα απαιτούμενα "φλασάκια", ενώ ακόμα και εκείνοι που "υποτίθεται" ότι μπορούν να συνταγογραφίσουν πολλές φορές συναντούν ένα "μπλοκαρισμένο" σύστημα που δεν τους επιτρέπει να κάνουν την δουλειά τους.

Αυτό έχει σα συνέπεια την ταλαιπωρία των ίδιων των ασθενών καθώς οι γιατροί είναι αναγκασμένοι να ζητούν από τους ασθενείς τους, είτε να περάσουν αργότερα είτε να τους επισκεφτούν την επόμενη φορά που θα δώσουν το «παρών» στο ιατρείο της περιοχής-δηλαδή ακόμα και μετά από μία εβδομάδα, εάν είναι τυχεροί.

Οι ασθενείς φτάνουν στα όρια της αντοχής τους και από το να καταβάλουν ολόκληρο το ποσό των φαρμάκων τους - που τις περισσότερες φορές δεν είναι μικρό- καταφεύγουν στην λύση της επίσκεψης σε έναν από τους εξωτερικούς- συμβεβλημένους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ καταβάλλοντας επίσκεψη 10 ευρώ.

Ακόμα και όσοι καταφέρουν να πάρουν το "μαγικό" χαρτί της συνταγοράφησης θα πρέπει ακόμα και εάν η ασθένεια τους είναι χρόνια, να περάσουν την ίδια ταλαιπωρία και τον επόμενο μήνα, ελπίζοντας ότι η τύχη αυτή τη φορά θα είναι μαζί τους.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ