Στην αναμονή, τρείς ώρες στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Πύργου

Περισσότεροι από 250 ασφαλισμένοι καθημερινά στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Πύργου - "Προσεχώς πρόβλημα με το πλαφόν στη συνταγογράφηση" επισημαίνει ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας

Ρεπορτάζ: Κική Κολοβέρου (Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)
 
Περισσότεροι από 250 ασφαλισμένοι, κατακλύζουν κατά μέσο όρο καθημερινά τα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Πύργου, αριθμός που τις επόμενες ημέρες εξαιτίας του λουκέτου στα Πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ και της έλλειψης συμβεβλημένων ιδιωτών γιατρών βασικών ειδικοτήτων, αναμένεται να αυξηθεί ραγδαία.

Δεκάδες ασθενείς, που είτε έχουν από καιρό προγραμματισμένο ραντεβού, είτε οδηγούνται αναγκαστικά στη νοσηλευτική μονάδα για τις ανάγκες συνταγογράφησης των φαρμάκων τους ή επανεξέτασης τους, αναμένουν υπομονετικά σε ουρές – ξεπερνώντας πολλές φορές και τις τρείς ώρες (!)- προκειμένου να εξυπηρετηθούν μη έχοντας άλλη λύση, από το λιγοστό και εξαντλημένο πλέον προσωπικό. Την ίδια στιγμή, ο χρόνος για ένα ραντεβού αγγίζει σε πολλές περιπτώσεις και τους τρείς μήνες!

Και μπορεί, αριθμητικά τουλάχιστον, να μην έχει γίνει ακόμα ορατή η αύξηση στην προσέλευση των ασφαλισμένων, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι από την επόμενη κιόλας εβδομάδα, τα προβλήματα δεν θα αποφευχθούν με τα πρώτα να εμφανίζονται κυρίως εξαιτίας του περιορισμένου πλαφόν στη συνταγογράφηση των φαρμάκων. «Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι την περασμένη Παρασκευή, προσήλθαν 223 ασφαλισμένοι εκ των οποίων οι 62 είχαν από καιρό, προγραμματισμένο ραντεβού.

Οι 187 ασφαλισμένοι προσήλθαν εκτάκτως στα εξωτερικά ιατρεία για επανεξέταση και συνταγογράφηση φαρμάκων. Στην ουσία, η αύξηση της προσέλευσης εξαιτίας της διακοπής των Πολυϊατρείων, δεν έχει γίνει ακόμα αισθητή, ωστόσο θεωρούμε ότι πολύ σύντομα θα εμφανιστούν προβλήματα με κύριο τη συνταγογράφηση λόγω πλαφόν» επισήμανε ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας κ. Βασίλης Δημόπουλος, προσθέτοντας ότι ούτως ή άλλως η κίνηση που παρουσιάζει το Νοσοκομείο είναι ιδιαίτερα αυξημένη με τον μέσο όρο εξυπηρέτησης ημερησίως από τα εξωτερικά τακτικά ιατρεία να φθάνει τους 240-250 ασθενείς.

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.