Στην αντεπίθεση οι Ηλείοι γιατροί για το χαράτσι των 25 ευρώ - Ανοιχτά Νοσοκομεία για όλους με ή χωρίς εισιτήριο!

«Έχουμε δώσει όρκο και θα προσφέρουμε υπηρεσίες υγείας σ’ όλους ανεξαιρέτως τους ασθενείς» δηλώνει ο πρ. της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Πύργου

«Είμαστε γιατροί και θα προσφέρουμε τις υπηρεσίες σε όλους όσους μας έχουν ανάγκη» δήλωσε στην «Πρωινή» ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Πύργου Κοσμάς Αλεξίου, με αφορμή τις νέες ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας, ότι τελικά – παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις- από τη νέα χρονιά θα εφαρμοστεί το εισιτήριο των 25 ευρώ στα Νοσοκομεία.

Το νέο δηλαδή «χαράτσι» που θα κληθούν να πληρώσουν όλοι όσοι χρειαστεί να εισαχθούν είτε για νοσηλεία είτε για μια απλή εξέταση, στα Νοσοκομεία. Και όλα αυτά, την ίδια στιγμή, που οι πολίτες, αδυνατούν να πληρώσουν ακόμα και το εισιτήριο των 5 ευρώ που ισχύει σήμερα!
Από την άλλη πλευρά, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, ανασφάλιστοι και άποροι, στο άκουσμα και μόνο του νέου αυτού μέτρου, εκφράζουν την οργή τους απέναντι στην κυβέρνηση και την τρόικα, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως ο πενταπλασιασμός της τιμής του εισιτηρίου, θα τους αποκλείσει από την παροχή υπηρεσιών υγείας.

«Θα περιθάλπουμε όλους τους ασθενείς»
«Αντί το κράτος να παρέχει δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια στο λαό, κυβέρνηση, τρόικα και ΕΕ συνεχίζουν τη βάρβαρη πολιτική και στην Υγεία, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των μονοπωλίων» τόνισε ο κ. Αλεξίου, προσθέτοντας ότι ως γιατροί που έχουν δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, δεν υπάρχει περίπτωση να μην προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, σε όποιον ασθενή τις ζητήσει, ανεξάρτητα αν έχει πληρώσει εισιτήριο ή όχι. «Δεν μπορούμε να αρνηθούμε βοήθεια σε κάποιον που αντιμετωπίζει πρόβλημα επειδή δεν έχει χρήματα να πληρώσει το εισιτήριο.

Όπως δεν μπορούμε να δεχτούμε, το κλείσιμο νοσοκομείων, τη διάλυση εξειδικευμένων τμημάτων, την απόλυση εργαζομένων και τη μετατροπή της υγείας σε εμπόρευμα. Όσες δημόσιες μονάδες Υγείας - Πρόνοιας απομείνουν από τις συγχωνεύσεις - καταργήσεις θα λειτουργούν ως επιχειρήσεις, με λιγότερους και φθηνούς εργαζόμενους και με έσοδα που θα προέρχονται από το χαράτσωμα των ασθενών(που από 5ευρω γίνεται 25ευρω) και των ασφαλιστικών ταμείων.

Μεταφέρουν με αυτόν τον τρόπο το κόστος στους ίδιους τους ασθενείς και στις οικογένειές τους. Την ίδια στιγμή δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι  σταματούν τις αναγκαίες θεραπείες επειδή απλά δεν έχουν να πληρώσουν» είπε και ξεκαθάρισε ότι διεκδικούν να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο, να μην συγχωνευθεί καμία κλινική, να μην κλείσει κανένα κρεβάτι. «Λέμε όχι  στο μέτρο της κινητικότητας. Καμία απόλυση εργαζομένου. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Να μην μείνει κανένας χωρίς τα αναγκαία φάρμακα και θεραπείες επειδή δεν έχει να πληρώσει. Όχι στο χαράτσωμα των ασθενών για εξετάσεις, νοσηλεία. Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν και υψηλής ποιότητας Υγεία και Πρόνοια, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς».
Κική Κολοβέρου
[email protected]

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ