Στην Αρχαία Ολυμπία η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας

O Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα φιλοξενήσει την Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας,

η οποία χορηγείται και υποστηρίζεται από την εταιρεία καλλυντικών AVON, στο δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας από την Παρασκευή 30 Μαρτίου έως και την Κυριακή 1 Απριλίου 2012, για την πραγματοποίηση δωρεάν μαστογραφικού ελέγχου στις δημότισσες/ κατοίκους με σκοπό την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Θα εξεταστούν συνολικά 150 γυναίκες, εκ των οποίων οι 30 γυναίκες δεν έχουν υποβληθεί άλλη φορά σε μαστογραφικό έλεγχο, καθώς στόχος του προγράμματος είναι η πρόληψη.

Να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον των γυναικών για συμμετοχή στον μαστογραφικό έλεγχο ήταν μεγάλο, με τις αιτήσεις που έγιναν τηλεφωνικά να ξεπερνούν τις 250. Η επιλογή των γυναικών που τελικά θα εξεταστούν με προγραμματισμένα ραντεβού έγινε βάση των προϋποθέσεων που έθεσε η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (ηλικίες από 40 έως 70 ετών, να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες, να μην έχουν ιστορικό και να μην έχουν υποβληθεί σε οποιαδήποτε επέμβαση στο μαστό) και της προτεραιότητας στη δήλωση συμμετοχής.

   Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας προτίθεται να φιλοξενήσει την Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας εφόσον το επιτρέπει το πρόγραμμά της και στο μέλλον, καθώς διαπιστώθηκε ότι το ενδιαφέρον των γυναικών για δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο ήταν μεγάλο. Υπεύθυνος αντιδήμαρχος είναι ο Πέτρος Γιαννακόπουλος

Πηγή

Δελτίο Τύπου

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.