Στον Πύργο μέχρι την Κυριακή το Πολυϊατρείο του "Χαμόγελου" με δωρεάν ιατρικός έλεγχος στα παιδιά

Με τη συνεργασία του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας, την Α/θμια Εκπαίδευση και το Δήμο ΠύργουΚάτι παραπάνω από σημαντική, την εποχή της κρίσης, είναι η συμβολή του κινητού Πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που από χθες βρίσκεται στον Πύργο, πραγματοποιώντας με τη στήριξη εθελοντών ιατρών της Ηλείας, προληπτικό ιατρικό έλεγχο και εξετάσεις στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου. H επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων του «Χαμόγελου» και υλοποιείται σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ηλείας, εθελοντές γιατρούς (Οδοντιάτρους, Παιδιάτρους, Οφθαλμίατρους και ΩΡΛ) και το Δήμο Πύργου.

xamogelo2

Μέχρι στιγμής, ενδιαφέρον μέσω της τηλεφωνικής γραμμής του Δήμου Πύργου έχουν εκδηλώσει 170 μαθητές και θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι μέχρι και την Κυριακή που θα παραμείνει η κινητή μονάδα του Χαμόγελου στον προαύλιο χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου της πόλης, θα έχει συμπληρωθεί ο αριθμός των 250 συνολικά παιδιών που έχει τη δυνατότητα να καλύψει το Πολυϊατρείο. «Υπάρχουν δυο τηλεφωνικές γραμμές στο δήμο όπου καταγράφουν τα ραντεβού και μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή 170 παιδάκια. Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 2621362671-2621362636» τόνισε ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γιάννης Παναγόπουλος.

«Αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε»
«Έχουμε τη χαρά να είναι μαζί μας, άνθρωποι και φορείς που πραγματικά θέλουν να προσφέρουν στην κοινωνία» επισήμανε χθες ο εκπρόσωπος του Χαμόγελου κ. Γιάννης Λαμπρόπουλος υπενθυμίζοντας τα λόγια του μικρού ιδρυτή του συλλόγου, του Ανδρέα Γιαννόπουλου, ότι «αν ενωθούμε όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε».

xamogelo3

«Το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής ξεκίνησε ευχάριστα με τη συμμετοχή ήδη να είναι σημαντική. Απευθύνουμε έκκληση και στα υπόλοιπα παιδιά να προσέλθουν με τους γονείς τους και να πραγματοποιήσουν αυτές τις εξετάσεις που είναι καλό για την υγεία τους. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα όπου κινητήριος μοχλός είναι η Johnson & Johnson, μια εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που χρηματοδοτεί το πρόγραμμα. Μέσα από την καρδιά μας ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους βοηθάνε από την πόλη μας».

Ακολουθεί εξέταση 1000 Ηλείων μαθητών
Στο σπουδαίο πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής που μόλις ξεκίνησε από το Χαμόγελο στον Πύργο, αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας κ. Κώστας Σπίνος επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα μεγάλο εγχείρημα και μια μεγάλη κοινωνική προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο.

xamogelo4

«Στο Πολυϊατρείο πραγματοποιούνται δωρεάν προληπτικές εξετάσεις από Οδοντίατρους, Παιδίατρους, ΩΡΛ και Οφθαλμίατρους. Ο Σύλλογος μας έχει αποδείξει πολλές φορές ότι συμμετέχει σε τέτοια προγράμματα εδώ και 20 χρόνια καλύπτοντας ταυτόχρονα το μεγάλο κενό της πολιτείας που είναι η ενημέρωση. Ευχαριστούμε το Χαμόγελο που ακόμα μια φορά πραγματοποιεί ένα τόσο σπουδαίο πρόγραμμα γεγονός που αποδεικνύει ότι έχει συλλάβει το νόημα της πρόληψης και της ενημέρωσης των μαθητών.

Ευχαριστώ επίσης τους οδοντιάτρους της Ηλείας που συμμετέχουν αφιλοκερδώς στο πρόγραμμα και να ενημερώσω ότι μετά ακολουθεί ένα πρόγραμμα εξέτασης 1000 παιδιών δημοτικών σχολείων της Ηλείας. Καλώ όλους τους γονείς να ευαισθητοποιηθούν στο τομέα αυτό, να αρπάξουν την ευκαιρία και να φέρουν τα παιδιά τους για εξέταση» ανέφερε και κατέληξε λέγοντας ότι ύστερα από εισήγηση του στο Νοσοκομείο Πύργου, οι απαιτούμενες εξετάσεις των μαθητών για την εγγραφή τους στα σχολεία, από Σεπτέμβρη θα είναι δωρεάν.

«Πρόγραμμα με εξαιρετική σημασία»
Ο Παιδίατρος του Κέντρου Υγείας Γαστούνης κ. Δημήτρης Τασσόπουλος επισήμανε ότι το «Χαμόγελο» έχει συνηθίσει να είναι μπροστά από την εποχή του και το αποδεικνύει η παρουσία του Πολυϊατρείο στο οποίο πραγματοποιούνται προληπτικές εξετάσεις στους μαθητές του Δήμου Πύργου.

«Σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κάθε παιδί πρέπει να εξετάζεται όταν είναι καλά, για να παρακολουθείται προληπτικά, μια φορά το χρόνο. Αυτή η δραστηριότητα νομίζω ότι έχει δυο στόχους. Ο ένας είναι η ευαισθητοποίηση των υπολοίπων παιδιών και ο άλλος οι εξετάσεις των παιδιών που γίνεται αυτή τη στιγμή. Στις μέρες που ζούμε που είναι όλο και πιο δύσκολο να επισκεφθεί κανείς ιδιώτη παιδίατρο χωρίς να είναι άρρωστος, μια τέτοια δραστηριότητα έχει μια εξαιρετική σημασία».

Ακολούθως ο Οφθαλμίατρος κ. Παναγιώτης Δημητρακόπουλος, αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της πρόληψης τονίζοντας ότι τέτοιου είδους προγράμματος δεν απαιτούν ούτε ακριβό τεχνολογικό εξοπλισμό, ούτε μεγάλη κινητοποίηση όσο τη γνώση βασικών συνδρόμων που ακολουθούν τα παιδιά σε όλη τους τη ζωή. «Επειδή το παιδί δε μιλά, δε περπατά και δεν βλέπει όταν γεννιέται και όλα αυτά εξελίσσονται, δε σημαίνει ότι δεν εξετάζεται καθώς πολλά από αυτά πρέπει να τα παρακολουθούμε στην πορεία. Με πολύ απλά μέσα, εξοπλισμό που δεν ξεπερνά τα 300 ευρώ ένας οφθαλμίατρος μπορεί να κάνει πρόληψη και να προσφέρει πραγματικά στον έλεγχο της ανισομετρωπίας, της αμβλυωπίας και του στραβισμού. Η παρουσία της κινητής μονάδας είναι πολύ σημαντική».
Κική Κολοβέρου
[email protected]

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ