Στο δήμο Πηνειού η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας

Ξεκίνησε η δωρεάν εξέταση των γυναικών του Δήμου Πηνειού στο πλαίσιο του προγράμματος πρόληψης του καρκίνου του μαστού. Η κινητή μονάδα μαστογραφίας,

εγκαταστάθηκε στην είσοδο του Κέντρου Υγείας Γαστούνης και θα εξεταστούν συνολικά εκατόν πενήντα γυναίκες. Το πρόγραμμα που θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 25 Μαρτίου υλοποιείται από την Αντικαρκινική εταιρεία, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Δήμο Πηνειού και το Κ.Υ. Γαστούνης.

Όπως σημείωσε η Μαία του Κ.Υ. Γαστούνης Αρετή Τσερεμέ, το πρόγραμμα απευθύνεται σε γυναίκες από 40 έως 70 ετών και χθες προσήλθαν και εξετάστηκαν πενήντα γυναίκες, Δημότισσες του Δήμου Πηνειού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει λίστα αναμονής και παραπάνω γυναίκες από τον προκαθορισμένο αριθμό θα εξεταστούν μόνο αν υπάρξουν ακυρώσεις, ενώ σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία πολλές γυναίκες έως 54 ετών δεν έχουν κάνει ποτέ μαστογραφία, παρότι με τα νέα δεδομένα επισημαίνεται ότι θα πρέπει να γίνεται μαστογραφίες πριν τα 40 και μετά να πραγματοποιείται τακτικός έλεγχος.

Τα ποσοστά καρκίνου του μαστού πάντως έχουν αυξηθεί σε μεγάλο ποσοστό. Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε είναι ότι η πρόληψη αποτελεί και την καλύτερη θεραπεία καθώς μειώνεται σε ποσοστό έως και 30% ο καρκίνος του μαστού στο γυναικείο πληθυσμό.» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή

ilialive.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.