Συνάντηση Διοίκησης Γ.Ν. Ηλείας και Βουλευτών του Νομού με αν. Υπ. Υγείας Λ. Γρηγοράκο - Επέστρεψαν με 6 Επικουρικούς γιατρούς

Ακολουθεί και δεύτερη συνάντηση για να κατατεθεί το πλάνο λειτουργίας των Νοσοκομείων

Με τη διαβεβαίωση ότι τις επόμενες ημέρες, θα προκηρυχτούν έξι θέσεις Επικουρικών Γιατρών, για την κάλυψη των αναγκών των νοσηλευτικών μονάδων Πύργου  και Αμαλιάδας, επέστρεψαν, από το Υπουργείο Υγείας χθες, ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Β. Δημόπουλος και ο αναπλ. διοικητής της Ν.Μ. Αμαλιάδας Λ. Καλογεράκος.
Στη προγραμματισμένη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκο, συμμετείχαν επίσης οι Βουλευτές του Νομού κ.κ. Γιάννης Κουτσούκος, Κώστας Τζαβάρας και Γιώργος Κοντογιάννης, εκπρόσωπος της κ. Διονυσίας Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Τάκης Αντωνακόπουλος αλλά και ο Γενικός Διευθυντής Οικονομικών και η Γενική Διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών του Υπουργείου.
Ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας, έθεσε αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νοσηλευτικές μονάδες εξαιτίας των ελλείψεων ιατρικού προσωπικού ενώ εξέφρασε την ανάγκη αναδιοργάνωσης του υγειονομικού χάρτη της Ηλείας, με το δεδομένο ότι υπάρχουν 41 Περιφερειακά Ιατρεία και 6 Κέντρα Υγείας.
Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, άκουσε με προσοχή όλα τα δεδομένα και τους διαβεβαίωσε ότι πέραν των θέσεων Επικουρικών Ιατρών που έχουν ήδη προκηρυχτεί (ένας Καρδιολόγος και ένας Εντατικολόγος), θα δοθούν ακόμα έξι θέσεις και συγκεκριμένα τρείς για τη νοσηλευτική μονάδα Πύργου (Καρδιολόγος, Παθολόγος και Ακτινολόγος) και τρεις για τη νοσηλευτική μονάδα Αμαλιάδας (Καρδιολόγος, Παθολόγος, Χειρούργος).
«Αν πάρουμε τις θέσεις αυτές, πλέον, θα αρχίσουμε να εξισορροπούμε το σύστημα» επισήμανε ο κ. Δημόπουλος χαρακτηρίζοντας την πρώτη συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας ως επιτυχημένη. «Στην επόμενη φάση, κλήθηκα και θα καταθέσω αναλυτικό πρακτικό υπόμνημα με συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων των δυο νοσηλευτικών μονάδων».
 
Θα πρέπει να αναφερθεί, ότι ο κ. Δημόπουλος ενημέρωσε τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, ότι εκκρεμεί όλα αυτά τα χρόνια η παραλαβή του Νοσοκομείου Πύργου και μάλιστα του ζητήθηκε να καταθέσει άμεσα στο Υπουργείο τι ακριβώς έχει συμβεί και όλο το ιστορικό του θέματος, σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ.
Επιπλέον, μίλησαν και για τον τεράστιο αριθμό διακομιδών (970 ετησίως) προς την Αχαΐα, γεγονός που προκάλεσε την έκπληξη του κ. Γρηγοράκου ο οποίος και ζήτησε αναλυτικό κοστολόγιο!
Κική Κολοβέρου
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.