Τέλος του χρόνου παραδίδεται το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Λεχαινών

Αποκτούν υπηρεσίες υγείας, δίπλα τους! - "Στόχος μας η άμεση στελέχωση του" δηλώνει ο Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης - Δημοπρατείται η προμήθεια εξοπλισμού 3 Δεκέμβρη

Το δικό τους Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο, στο οποίο θα απολαμβάνουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αναμένεται να έχουν από τη νέα χρονιά, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής Λεχαινών καθώς η ανέγερση του νέου κτιρίου «κόσμημα» βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης ενώ και η προμήθεια του ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού του, δημοπρατείται στις αρχές Δεκέμβρη.

Ένα σπουδαίο έργο ο προϋπολογισμός του οποίου θα ξεπεράσει τα 2 εκ. ευρώ καθώς ήδη έχουν δαπανηθεί 1.834.000 ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για την κατασκευή του κτιρίου και αναμένονται ακόμα 372.000 ευρώ για τον εξοπλισμό.

«Το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο των Λεχαινών, θα αποτελέσει  κομβικό σημείο για την  Πρωτοβάθμια Φροντίδα υγείας των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου μας» επισήμανε μιλώντας στην «Πρωινή» ο Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Δημήτριος Αρβανίτης τονίζοντας ότι στόχος τους είναι όχι απλά να παραδώσουν ένα κτίριο στις Ιατρικές Διοικητικές Δομές του Υπουργείου Υγείας, αλλά την επόμενη κιόλας ημέρα να στελεχωθεί και να λειτουργήσει, προς όφελος των πολιτών, όχι μόνον του Δήμου μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής».

Ήδη μάλιστα, προς την κατεύθυνση αυτή, της στελέχωσης του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου, κινείται η δημοτική αρχή Ανδραβίδας Κυλλήνης στελέχη της οποίας, με επικεφαλής τον Δήμαρχο έχουν πραγματοποιήσει συναντήσεις με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Παναγιώτη Κατσίβελα. «Από εμάς καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή την στελέχωσή του διότι αποτελεί την ουσία και ζητούμενο μέσα στις σημερινές συνθήκες , η πρωτοβάθμια φροντίδα της υγείας να ενισχυθεί. Το ίδιο ζήτημα έχει τεθεί από την πλευρά μου και στη σύσκεψη την οποία είχαμε με τον κ. Κατσίβελα και άλλους Δημάρχους, την περίοδο που είχε προκύψει  το ζήτημα και με τη λειτουργία των άλλων  τα Κέντρων  Υγείας».
 
Παραδίδεται τέλος του 2013
Σύμφωνα με τον κ. Αρβανίτη, κύριο μέλημα της δημοτικής αρχής τη δεδομένη στιγμή, είναι η εμπρόθεσμη ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής και εξοπλισμού του Πολυδύναμου Ιατρείου σε απόλυτη συνεργασία με τη ΔΕΠΑΝΟΜ που είναι και η επιβλέπουσα αρχή του έργου. Επιπλέον, αναφέρθηκε και στην πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει με τον κατασκευαστή του έργου κ. Σταυρόπουλο από τον οποίο μάλιστα στην πρόσφατη συνάντηση τους, έλαβε και τη διαβεβαίωση ότι οι εργασίες εξελίσσονται εντός του χρονοδιαγράμματος και ότι η αποπεράτωση του κτιρίου θα γίνει προς το τέλος του έτους και εντός του αρχικού χρονοδιαγράμματος.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνετέλεσαν και εργάζονται νυχθημερόν για την κατασκευή του Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο των Λεχαινών καθώς και την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, η οποία φρόντισε για την ωρίμανσή του με την αγορά του οικοπέδου, την έκδοση της οικοδομικής άδειας κ.λ.π.».
 
Ο διαγωνισμός για τον εξοπλισμό
Όσον αφορά το 2ο υποέργο που αφορά την «Προμήθεια- Εγκατάσταση Εξοπλισμού Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Λεχαινών Ηλείας» συνολικού προϋπολογισμού 303.030,30 ευρώ πλέον 69.696,97 (Φ.Π.Α. 23%) ευρώ, ήτοι  372.727,27 ευρώ, ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου στην έδρα της ΔΕΠΑΝΟΜ. Τονίζεται ότι η προμήθεια του εξοπλισμού συγχρηματοδοτείται από το Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησος – Ιόνιοι Νήσοι» και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α).
Κική Κολοβέρου
[email protected]

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ