Την Τετάρτη η έναρξη των Πολυϊατρείων Πύργου μόνο με τρείς ειδικούς ιατρούς

Ορίστηκαν ο Γιατρός Υποδοχής και οι Ελεγκτές - Ποιες ιατρικές ειδικότητες θα βρείτε και ποιες ώρες

Το κατώφλι των Πολυϊατρείων του ΠΕΔΥ-ιου στον Πύργο, μπορούν από αύριο Τετάρτη να διαβούν οι Ηλείοι ασθενείς ωστόσο αμφίβολο παραμένει αν τελικά θα καταφέρουν να εξυπηρετηθούν! Ο λόγος δεν είναι άλλος, από το γεγονός ότι τα Πολυϊατρεία διαθέτουν μόνον τρείς ειδικότητες ιατρών -Πνευμονολόγο, Ουρολόγο και Οδοντίατρο- και μόλις μια Γενική Ιατρό η οποία όμως ορίστηκε ήδη ως Γιατρός Υποδοχής και θα απασχολείται αποκλειστικά με την εξυπηρέτηση των έκτακτων και των επειγόντων περιστατικών. Δηλαδή, θα είναι αυτή που θα παραπέμπει τα περιστατικά που θα παρουσιάζονται- ανάλογα με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζουν- σε ειδικούς γιατρούς ή στα Νοσοκομεία.
Όσον αφορά τον Παθολόγο, ο οποίος είχε υποβάλει αίτηση για μεταφορά στο ΠΕΔΥ, ουδείς για την ώρα γνωρίζει αν τελικά αναλάβει καθήκοντα, καθώς δεν εμφανίστηκε στη θέση του όπως όφειλε.
Στα υπόλοιπα, ο Υπεύθυνος της Μονάδας του ΠΕΔΥ-ιου στον Πύργο κ. Βασίλης Στασινόπουλος ολοκλήρωσε τις διαδικασίες ορισμού του αναπληρωτή του αλλά και του Ελεγκτή Ιατρού και του Ιατρού Υποδοχής.
Έτσι, τη θέση του Ελεγκτή Ιατρού αναλαμβάνει ο ΩΡΛ κ. Ιωάννης Παρασκευόπουλος ο οποίος θα ασχολείται καθημερινά από τις 7 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, αποκλειστικά με τον έλεγχο παραπεμπτικών, βεβαιώσεων κτλ.
Γιατρός Υποδοχής, ορίστηκε η Γενική Ιατρός κ. Γεωργία Βαφάκου, η οποία δε θα συμμετέχει στα προγραμματισμένα ραντεβού των ιατρείων αλλά θα δέχεται όλα τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά όπως προαναφέραμε.
Τους ιατρούς που θα αναπληρώνουν τον υπεύθυνο της Μονάδας αλλά και τον Ελεγκτή Ιατρό θα ορίσει τις επόμενες ημέρες, όπως προβλέπεται από την εγκύκλιο, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ.

Οι γιατροί
Όσον αφορά τις ειδικότητες ιατρών που θα εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους, αρχικά χωρίς ραντεβού, είναι οι εξής:
Αναστασία Βασιλείου, Πνευμονολόγος από τις 7 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.
Χρήστος Μαργαρίτης, Πνευμονολόγος από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.
Διονύσιος Ζολώτας, Ουρολόγος από τις 7 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.
Κωνσταντίνος Βατόπουλος, Οδοντίατρος από τις 7 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.
Γεώργιος Παπακυριακόπουλος, από τις 7 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.
Σημειώνεται ωστόσο, ότι ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό Οδοντιατρείου δεν διαθέτουν τα Πολυϊατρεία του Πύργου…

Κάλυψη με επικουρικούς
Όπως ανακοίνωσε χθες ο υπεύθυνος της Μονάδας κ. Βασίλης Στασινόπουλος, τα Πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ-ιου στον Πύργο, ανοίγουν την Τετάρτη και για τους ασθενείς τους οποίους θα δεχτούν χωρίς προγραμματισμένο ραντεβού. «Στείλαμε ήδη τη λίστα με τα ονόματα και τις ειδικότητες των γιατρών που διαθέτουν τα Πολυϊατρεία στην 6η ΥΠΕ όπως μας ζητήθηκε προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία προγραμματισμού των τηλεφωνικών ραντεβού των ασφαλισμένων.  Όσον αφορά τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, όπως ενημερωθήκαμε από τον υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Αντωνακόπουλο, σε σύντομο διάστημα η μονάδα θα ενισχυθεί με επικουρικό ιατρικό προσωπικό για την κάλυψη των κενών. Εμείς την Τετάρτη, θα δεχτούμε τον κόσμο, με αυτές τις λίγες ιατρικές ειδικότητες που διαθέτουμε…».
Κική Κολοβέρου
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.