"Τονωτική ένεση" στο ΕΣΥ: Προσλαμβάνονται 1.200 άτομα

Στην πρόσληψη 1.200 ατόμων θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα το υπουργείο Υγείας, σε μια προσπάθεια για ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, όπως γνωστοποίησε την Κυριακή (11/05) ο υφυπουργός Αντώνης Μπέζας.

Μιλώντας στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, ο κ. Μπέζας επεσήμανε ότι από τις 1.200 προσλήψεις, οι 650 θα είναι νοσηλευτές ενώ τις επόμενες μέρες στο υπουργείο Υγείας θα μετακινηθούν και 200 νοσηλευτές που προέρχονται από τη διαθεσιμότητα-κινητικότητα του υπουργείο Παιδείας.

"Ο στόχος είναι, λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμούς που υπάρχουν στη διαδικασία των προσλήψεων, να φύγει η χώρα μας από την τελευταία θέση των χωρών του ΟΟΣΑ ως προς την αναλογία νοσηλευτικού προσωπικού και πληθυσμού. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρχει, σε αυτή για τη δύσκολη για τη χώρα περίοδο, το υγειονομικό δίκτυο προστασίας που θα εξασφαλίζει ένα ελάχιστο επίπεδο υπηρεσιών υγείας σε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από την οικονομική, κοινωνική και ασφαλιστική τους κατάσταση" επεσήμανε ο υφυπουργός.

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται το υγειονομικό δίκτυο προστασίας να εξασφαλίζει ένα ελάχιστο επίπεδο υπηρεσιών σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως της οικονομικής, κοινωνικής και ασφαλιστικής τους κατάστασης.

"Σε αυτή την κατεύθυνση ως Υπουργείο Υγείας και ως κυβέρνηση γενικότερα, έχουμε κάνει το τελευταίο διάστημα δύο πολύ σημαντικά βήματα. Πρώτον, η πρόσβαση στις Μονάδες Υγείας του ΠΕΔΥ είναι πλέον ελεύθερη για όλους τους πολίτες. Ακόμη και αυτοί που είναι ανασφάλιστοι ή λόγω της κρίσης έχουν χάσει την ασφαλιστική τους ικανότητα, μπορούν να έχουν ιατρικές εξετάσεις, συνταγογράφηση και διαγνωστικές εξετάσεις - όπου υπάρχει δυνατότητα - δωρεάν χωρίς καμία αμοιβή" τόνισε ο κ. Μπέζας.

Και πρόσθεσε: "Δεύτερον, με πόρους από το κοινωνικό μέρισμα, που προήλθε από το πρωτογενές πλεόνασμα,  έχει παραταθεί για ένα χρόνο, έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2015, η ισχύς των βιβλιάριων υγείας των ανασφάλιστων υπερήλικων του ΟΓΑ. Όλοι επομένως όσοι έπαιρναν αυτή τη σύνταξη και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, ανασφάλιστοι υπερήλικες στην πατρίδα μας, μεταξύ των οποίων ομογενείς βορειοηπειρώτες ή ποντιακής καταγωγής, θα έχουν για έναν ακόμη χρόνο την ίδια υγειονομική κάλυψη που έχουν οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ. Οφείλουμε να προστατεύσουμε υγειονομικά τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση, ώστε να έχουν πρόσβαση στο αγαθό της υγείας και αυτό κάνουμε".

Πηγή

news247.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών