Το ΚΕΦΙΑΠ Ηλείας στο πρόγραμμα VISTA

Στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας , πραγματοποιήθηκε  με μεγάλη επιτυχία στις 23 και 24 Μαΐου 2013 η τέταρτη συνάντηση των εταίρων του Ευρωπαϊκού προγράμματος δια
βίου μάθησης ενηλίκων  GRUNDTVIG  VISTA  participatory Video and social skills for training disadvantaged  adults.

Στο πρόγραμμα την  Ελλάδα εκπροσωπεί το ΚΕΦΙΑΠ  του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας με συνεργάτες εταίρους  από την Ιταλία, την Ισπανία, τη Λιθουανία, την Αγγλία και τη Γερμανία .
 
Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν τo πρόγραμμα αφορά την ενίσχυση προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων ενηλίκων με μειονεξία  μέσω της τέχνης και της δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους  και συγκεκριμένα στην  Ελλάδα  συμμετέχουν  12 ενήλικες με κινητική αναπηρία.
 
Στην τέταρτη αυτή  συνάντηση συμμετείχε η Προϊσταμένη του ΚΕΦΙΑΠ Ζωή Χαντζή ,  η υπεύθυνη των διοικητικών  και οικονομικών  θεμάτων του προγράμματος  Μαρίνα Σπυροπούλου, ο Κοινωνιολόγος Γιαννακόπουλος Βασίλης,  η ειδική συνεργάτης του προγράμματος και πρώην Πρόεδρος του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ δρ Ζωή Βουρλούμη και ο επιστημονικός σύμβουλος του εργασιακού πακέτου για το πιλοτικό εργαστήρι, Ιωάννης Κωσταριάς .

Η βασική ατζέντα του προγράμματος αφορούσε την εποπτεία του έργου που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα και συγκεκριμένα παρουσίαση του πιλοτικού εργαστηρίου για εμψυχωτές , του εργαστηρίου με την ομάδα στόχου για κάθε χώρα , καθώς και των δραστηριοτήτων διάδοσης του προγράμματος που έχουν υλοποιηθεί. Επίσης παρουσιάστηκαν και  αποσπάσματα από τις ταινίες μικρού μήκους που γυρίζονται αυτή την περίοδο σε κάθε χώρα.

Τη  συνάντηση άνοιξε η κα Πάβη, επιμελήτρια της Εθνικής  σχολής  δημόσιας υγείας και Πρόεδρος ΕΣΔΥ/ΕΛΚΕ ,ενώ παραβρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας η κα Ξένια Καζαντζή από τη Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας.

Η διοικήτρια του ΓΝ Ηλείας  κα Ελένη Φιλιπποπούλου στο μήνυμα της προς όλους τους εταίρους ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Αγαπητοί συνεργάτες,

Εκ μέρους του  Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας  σας καλωσορίζω στην τέταρτη συνάντηση    του ευρωπαϊκού  προγράμματος  δια βίου μάθησης ενηλίκων  GRUNTING  Participatory   Video and social skills for training disadvantaged  adults VISTA.

Το Νοσοκομείο Ηλείας είναι   ο μοναδικός φορέας που συμμετέχει στο πρόγραμμα από την Ελλάδα και είμαστε πολύ ευτυχείς για τη συνεργασία αυτή που διαρκεί ήδη δύο χρόνια.
Ο στόχος του προγράμματος (….. )υπογραμμίζει τη φιλοσοφία που διέπει πια τα προγράμματα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης ευπαθών ομάδων, και ουσιαστικά στρέφει προς την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων των ευπαθών ομάδων και δίνει και άλλες διεξόδους πέρα των όσων παραδοσιακά χρησιμοποιούνται τα τελευταία  χρόνια.

Αυτή τη στιγμή τα Ευρωπαϊκά προγράμματα,  και ιδίως αυτά που αφορούν στη δια βίου μάθηση , προωθούν καινοτόμες δράσεις και διασπείρουν την εμπειρία της κάθε χώρας , έτσι ώστε όλες οι υπόλοιπες να βρίσκουν εύφορο έδαφος και να αξιοποιούν την ήδη υπάρχουσα γνώση σε δικές τους εφαρμογές.  

Η  συνάντηση αυτή, κατά τη διάρκεια της οποίας θα  παρουσιαστούν   τα πρώτα παράγωγα του προγράμματος , θα δώσει το πρώτο έναυσμα,  ώστε η νέα αυτή μέθοδος  θεραπείας που αφορά στο  συμμετοχικό βίντεο, μεθοδολογία άγνωστη μέχρι σήμερα στην Ελλάδα , να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά και να βρει εφαρμογή και σε άλλες ομάδες στόχου .

Θα ήθελα στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω όλους τους εταίρους του προγράμματος για την άψογη συνεργασία μας  και να  ευχηθώ καλή συνέχεια στο πρόγραμμα VISTA . Ελπίζω να συνεργαστούμε και πάλι στο μέλλον ενώνοντας τις δυνάμεις μας και τις γνώσεις μας για την υποστήριξη ομάδων ευπαθούς πληθυσμού.

Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι είμαστε ευτυχείς που η συνάντηση πραγματοποιείται στην ΕΣΔΥ,  η οποία κατέβαλε κάθε προσπάθεια ώστε η οργάνωση να είναι άρτια και να νιώσετε όλοι σας  την ελληνική φιλοξενία.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά όλους τους συνεργάτες μας στο Υπουργείο Υγείας και ιδιαίτερα την κυρία Παπανώτη , καθώς και τους συνεργάτες μας στην ΕΣΔΥ, την κα Σίδερη και  την κα Κούτρα , αλλά κυρίως την  Πρόεδρο κα Πάβη, οι οποίες ανταποκρίθηκαν άμεσα σε όλα μας τα αιτήματα και φρόντισαν προσωπικά για την επιτυχία της οργάνωσης. Τις ευχαριστώ ιδιαίτερα για τη συνεργασία και εύχομαι να μας δοθεί η δυνατότητα στο μέλλον για συνεργασία και σε  άλλα πεδία.»

Η κα Ζωή Χαντζή ανέφερε για τη συνάντηση: « Η συνάντηση είχε μεγάλη επιτυχία και οι εταίροι μας έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι όχι μόνο με  την πρόοδο του έργου στην κάθε χώρα αλλά και με την άψογη φιλοξενία μας. Χρειάστηκε πραγματικά μεγάλη προσπάθεια για να πετύχουμε ένα άψογο αποτέλεσμα και από άποψη των ποιοτικών στόχων του έργου αλλά και από άποψη φιλοξενίας των συνεργατών μας.

Βέβαια σε όλη αυτή την προσπάθεια υπήρξε αμέριστη συμπαράσταση από το Υπουργείο Υγείας και την κα Παπανώτη , Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων, αλλά και  από τις κες Σίδερη και Κούτρα από την ΕΣΔΥ . Άλλωστε  το πόσο ικανοποιημένοι είναι οι συντονιστές του προγράμματος από το έργο μας ως χώρα φάνηκε και στο τέλος της συνάντησης όταν ανέφεραν την επιθυμία τους να συμμετέχουμε και στο επόμενο ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Εμείς θα συμμετέχουμε με μεγάλη χαρά και διάθεση για έργο»

Το πρόγραμμα VISTA υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί στο τέλος Νοεμβρίου 2013 , όταν θα παρουσιαστούν στις Βρυξέλες οι ταινίες μικρού μήκους που έχουν δημιουργήσει οι ομάδες στην κάθε χώρα και θα γίνει η αξιολόγηση του προγράμματος. Το ΚΕΦΙΑΠ αυτή την περίοδο ολοκληρώνει την ταινία του , η οποία έχει ως βασικό θέμα την καθημερινή ζωή των ατόμων με αναπηρία και τίτλο « …και η ζωή συνεχίζεται!!!»

Σας υπενθυμίζουμε ότι όλη η εργασία της ταινίας ,από τον σενάριο , τα γυρίσματα  μέχρι και το μοντάζ έχουν πραγματοποιηθεί από την ομάδα των 12 συμμετεχόντων ατόμων με αναπηρία στο πρόγραμμα, πάντα βέβαια με την εποπτεία ειδικού συνεργάτη.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να δείτε στη επίσημη σελίδα του : http://www.montesca.eu/VISTA/

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ