Φόβοι για λουκέτο στα Πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ στον Πύργο

Σύγχυση και ανησυχία σε πολίτες και ιατρούς - "Καλούμε τον Υπουργό να διατηρήσει και να ενισχύσει τις δημόσιες δομές" επισημαίνει ο πρ. του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου Ολυμπίας

Αμηχανία, έντονη ανησυχία και σύγχυση, προκάλεσαν όχι μόνο στον ιατρικό κόσμο της Ηλείας αλλά και στους πολίτες τα όσα δήλωσε ο Υπουργός Υγείας περί μετατροπής του ΕΟΠΥΥ σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας που δεν θα διαθέτει καμία απολύτως μονάδα υγείας ή πολυϊατρείο (πρώην ΙΚΑ).

Δηλαδή, στην περίπτωση που ακολουθήσει το Υπουργείο Υγείας κατά γράμμα τα όσα έχουν εισηγηθεί οι εμπειρογνώμονες της Task Force, οι ασφαλισμένοι θα οδηγούνται αναγκαστικά στα Νοσοκομεία καθώς τα Πολυϊατρεία, όπως αυτό του ΕΟΠΥΥ στον Πύργο, θα βάλουν λουκέτο και το ιατρικό προσωπικό θα μεταταχθεί στο ΕΣΥ!

Αν και ο Υπουργός, μόλις μέτρησε τις αντιδράσεις, έσπευσε να διαψεύσει τις ίδιες του τις δηλώσεις, λέγοντας ότι οι δημόσιες δομές του ΕΟΠΥΥ δεν πρόκειται να διαλυθούν, τα όσα λέχθηκαν περί λουκέτων στα Πολυϊατρεία είχαν ήδη φέρει αναστάτωση σε εργαζόμενους και πολίτες.

«Με έντονη ανησυχία οι γιατροί των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ στον Πύργο αλλά και στους σχηματισμούς του σε όλη την Ηλεία, παρακολουθούν απαντήσεις του Υπουργού Υγείας σε ερωτήματα που του ετέθησαν σε πρόσφατη συνέντευξη του σε κυριακάτικη αθηναϊκή εφημερίδα, απαντήσεις που δημιουργούν σύγχυση και όχι μόνο» επισήμανε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου Ολυμπίας Νίκος Γαλανόπουλος και πρόσθεσε:

«Σημειώνουμε πως στην πρόσφατη συνάντηση του αρχές Ιουλίου στην Αθήνα με τους προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων όλης της χώρας, πως είχε δεσμευθεί ότι θα διατηρήσει τις δημόσιες δομές των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ στις πρωτεύουσες των Νομών όλης της χώρας και όχι μόνο, και πως θα καταβάλει προσπάθειες να τις ενισχύσει και να καλύψει τα τεράστια κενά τα οποία παρουσιάζουν το τελευταίο διάστημα.

Καλούμε τον υπουργό να ακούσει με προσοχή τις θέσεις και απόψεις της ομοσπονδίας των γιατρών του τέως ΙΚΑ ΕΤΑΜ και νυν ΕΟΠΥΥ αλλά και του προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου που στοχεύουν στην αναβάθμιση της δημόσιας πρωτοβάθμιας περίθαλψης και την ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας. Δεν είναι ώρα για πειραματισμούς ούτε για υιοθέτηση προτάσεων από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν και τα προβλήματα υγείας αλλά και την ελληνική πραγματικότητα».
Κική Κολοβέρου
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.