Χωρίς γιατρούς σήμερα και αύριο – Απεργούν νοσοκομειακοί και ιδιώτες

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί καθώς συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία των επιστημονικών φορέων που έχει προγραμματιστεί για σήμερα και στην αυριανή
πανελλαδική πανεργατική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Την απόφαση έλαβε η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) σε ειδική συνεδρίαση της όπου και κατέληξε να συμμετάσχει στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις από κοινού με τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις Ομοσπονδίες και Συνομοσπονδίες του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα για την αποτροπή ψήφισης των μέτρων της κυβέρνησης που θα διαλύσουν ολοσχερώς την ελληνική κοινωνία.

Τα αιτήματα των γιατρών είναι:

-Δημόσιο, δωρεάν, ποιοτικό σύστημα υγείας χρηματοδοτούμενο με επάρκεια από τον κρατικό προϋπολογισμό

-Καμιά περικοπή στο Ιατρικό Μισθολόγιο

-Ασφαλής εφημέρευση Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας και άμεση αποπληρωμή των εφημεριών

-Στελέχωση Νοσοκομείων και ΚΥ με το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

-Κανένα Νοσοκομείο να μην κλείσει, κανένα νοσηλευτικό κρεβάτι να μην χαθεί.

Και ο Ιατρικός Σύλλογος Πύργου - Ολυμπίας

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν οι γιατροί μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου Ολυμπίας, σήμερα και αύριο, καθώς συμμετέχουν και στην πανελλαδική απεργία των επιστημονικών φορέων και στην πανελλαδική πανεργατική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ της Πέμπτης.

Στην κοινή συνδιάσκεψη των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας,  εκφράστηκε με τον πιο έντονο τρόπο η αντίθεση τους στις πολιτικές που εφαρμόζονται στο χώρο της υγείας, με τις μνημονιακές επιλογές και τις οριζόντιες περικοπές, με στόχο τη μείωση των δημοσίων δαπανών υγείας με κάθε τρόπο. Οι γιατροί διεκδικούν- απαιτούν:

- Ολοκληρωμένο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) με αξιοποίηση όλων των δομών, δημόσιων και ιδιωτικών, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών.

-Νοσοκομειακή περίθαλψη, δημόσια και δωρεάν για όλους τους πολίτες με σχέση εργασίας πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των ιατρών.

- Εξόφληση των οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ χωρίς εκπτώσεις και «κουρέματα».

- Άμεσο συμψηφισμό των υποχρεώσεων του κράτους προς τους ιατρούς και των οφειλών των ιατρών προς το κράτος και τρίτους (εφορία, τράπεζες κλπ.)

- ΕΟΠΥΥ με προϋπολογισμό ρεαλιστικό και αληθή, με χρηματοδότηση τουλάχιστον 1% του ΑΕΠ και με νομοθετική ρύθμιση της μεταφοράς των ασφαλιστικών εισφορών ασθενείας, από τα ασφαλιστικά ταμεία απευθείας στον ΕΟΠΥΥ.

- Ανακεφαλοποίηση των απωλειών των ασφαλιστικών ταμείων.

«Η πολιτεία οφείλει να ακούσει τον σφυγμό της κοινωνίας, να βάλει τέλος στις άγριες, οριζόντιες περικοπές και να στηρίξει ο,τι απέμεινε από το κοινωνικό κράτος γιατί αυτό αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο επιβίωσης του λαού».

Πηγή

ilialive.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη