Ψάχνουν για "μαϊμού" τυφλούς και στην Ηλεία

Ξεκίνησε επανέλεγχος από τις Επιτροπές των ΚΕΠΑ χθες στα Πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ

Δεκάδες τυφλοί, κατέκλυσαν χθες τα Πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ στον Πύργο προκειμένου να επανελεγχθούν από τις Υγειονομικές Επιτροπές των ΚΕ.Π.Α. (Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας) που συνεδρίασαν με στόχο να επαναβεβαιώσουν ότι πρόκειται για πραγματικά τυφλούς και δικαίως λαμβάνουν αναπηρική σύνταξη. Ο επανέλεγχος θα συνεχιστεί όλη την εβδομάδα από τις δυο Υγειονομικές Επιτροπές που έχουν συσταθεί από τη Διοίκηση του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ και στις οποίες συμμετέχουν συνολικά έξι Οφθαλμίατροι από την Αθήνα.

Χθες πρώτη μέρα του επανελέγχου πραγματοποιήθηκε το αδιαχώρητο στο χώρο των Πολυϊατρείων του Πύργου καθώς περισσότερα από 60 άτομα που λαμβάνουν επίδομα τυφλότητας μαζί με τους συνοδούς τους ανέμεναν για ώρες το ραντεβού τους.

Μάλιστα εξαιτίας της καθυστέρησης στην έναρξη των δυο Επιτροπών λόγω της αναγκαίας διαδικασίας οργάνωσης τους (μηχανήματα, υγειονομικό υλικό κτλ) υπήρξαν αρκετές διαμαρτυρίες από τους αναπήρους οι οποίοι όπως δήλωσαν, ήταν αναγκασμένοι να περιμένουν και δυο ώρες μετά το προγραμματισμένο ραντεβού τους για επανεξέταση και μάλιστα όρθιοι καθώς τα καθίσματα των Πολυϊατρείων δεν επαρκούσαν για όλους.

Όπως ανέφερε ο Διευθυντής της Νομαρχιακής Μονάδας του ΕΟΠΥΥ στον Πύργο κ. Βασίλης Στασινόπουλος, πέρα από την μικρή καθυστέρηση στην έναρξη των επανελέγχων από τις Επιτροπές, κανένα άλλο ουσιαστικό πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε και όλοι εξυπηρετήθηκαν.

«Οι Επιτροπές συνεδρίασαν με απώτερο στόχο να επανελέγξουν τους τυφλούς και κατά πόσο αντιμετωπίζουν πρόβλημα καθώς μετά το σκάνδαλο με τους «μαϊμού» τυφλούς, η Διοίκηση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ ζήτησε την έναρξη επανελέγχων για να διαπιστωθεί αν όντως όλοι αυτοί δικαιούνται το επίδομα τυφλότητας. Οι δυο Επιτροπές των ΚΕΠΑ θα πραγματοποιούν επανέλεγχο των επιδοματούχων τυφλότητας μέχρι και την Παρασκευή. Εμείς από την πλευρά μας, συνδράμουμε στο έργο τους σε ότι μας ζητηθεί».
Κική Κολοβέρου
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.