Ψάχνουν λύσεις για τις ελλείψεις γιατρών στο Γ.Ν. Πύργου

Όλα τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού σε βασικές ειδικότητες όπως καρδιολόγοι και νεφρολόγοι, που μπορούν να οδηγήσουν σε «παράλυση»
το νοσοκομείο Πύργου, τέθηκαν επί τάπητος στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου. Τα προβλήματα όμως φαίνεται να μην βρίσκουν βιώσιμες λύσεις και οδηγούν στο δρόμο των συγχωνεύσεων τμημάτων ώστε να υπάρχει βασική κάλυψη σε επίπεδο νομού για κάποιες από τις ειδικότητες.
  
Όπως τόνισε σε δηλώσεις της η διοικήτρια του νοσοκομείου Ελένη Φιλιπποπούλου, το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτό με τους καρδιολόγους μπορεί να προκαλέσει σοβαρούς κινδύνους για την κάλυψη των ασθενών. Εκ νέου εστάλη έγγραφο προς τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ όπου ζητείται η άμεση πρόσληψη δύο επικουρικών ιατρών καρδιολόγων για να δοθεί προσωρινή λύση στο πρόβλημα.

Σε ότι αφορά τους νεφρολόγους μετά την παραίτηση του διευθυντή του Νεφρολογικού Τμήματος και της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού οι 42 ασθενείς που εξυπηρετούνται εκεί από το νομό, βρίσκονται σε κίνδυνο. Και όπως επισήμανε η κα Φιλιπποπούλου προβλήματα θα υπάρξουν και στην ιδιωτική μονάδα καθώς όπως είπε βασική προϋπόθεση της λειτουργίας της είναι η ύπαρξη μονάδας δημόσιου νοσοκομείου σε κοντινή απόσταση.
   
«Αντιλαμβάνεστε πόσο σοβαρή είναι και αυτή η έλλειψη. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να παρασχεθούν οι ίδιες υπηρεσίες με έναν, τον μοναδικό υπηρετούντα σήμερα γιατρό. Η παραίτηση του Διευθυντή του Νεφρολογικού τμήματος πρέπει να προωθηθεί μέσα σε ένα μηνά στο υπουργείο και συνήθως το υπουργείο εκ του νόμου απαντάει θετικά, αποδέχεται την παραίτηση και λήγει τη σχέση εργασίας του γιατρού με το νοσοκομείο» εξήγησε η κα Φιλιπποπούλου.
  
Η διοικήτρια των διασυνδεόμενων νοσοκομείων της Ηλείας τόνισε πως υπάρχουν ελλείψεις και σε άλλες ειδικότητες και στα δύο μεγάλα νοσοκομεία του Πύργου και της Αμαλιάδας, που θέτουν σε κίνδυνο την εφημέρευση στο νομό. Τα παραπάνω θέματα τέθηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο, που αποφάσισε, να κάνει για μια ακόμη φορά συνολική καταγραφή και να αποστείλει το αίτημα του προς την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και το Υπουργείο προκειμένου άμεσα να λυθούν αυτά τα ζητήματα.
 
Τόνισε όμως και κάποιες παραμέτρους των θεμάτων αυτών, κυρίως στην πρόσληψη επικουρικών γιατρών. Είπε πως οι διαδικασίες δεν έχουν πάντα θετικά αποτελέσματα και πολλές φορές δεν υπάρχει εκδήλωση ενδιαφέροντος από γιατρούς. Δεν αρκεί μια προκήρυξη από το υπουργείο, αλλά πρέπει να υπάρχουν και διαθέσιμοι γιατροί. Μια προοπτική που δημιουργεί ίσως αρνητικές προσδοκίες για την επίλυση των προβλημάτων στην Ηλεία.

«Νομίζω ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου οφείλει και θα κάνει τις προσλήψεις. Κατά πόσο όμως οι προτεινόμενες λύσεις ή οι λύσεις που θα έχει το υπουργείο θα μπορούν να υλοποιηθούν άμεσα νομίζω ότι αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο σήμερα. Από την πλευρά μου, τα μέλη του συμβουλίου και τους τοπικούς φορείς που είναι αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια, μπορούμε να πιέσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Η σημερινή αναγκαιότητα ήταν η επιτακτική κάλυψη τμημάτων που πρέπει να σταματήσουν να λειτουργούν οπότε οι συγχωνεύσεις θα μας απασχολήσουν σε επομένη συνεδρίαση» εξήγησε η κα Φιλιπποπούλου.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών