"Όλα σε ένα νοικοκυρεμένα" - Κόβoνται εφημερίες στα Κέντρα Υγείας για να υποστηριχθεί το Γ.Ν. Πύργου

Νέο καθεστώς στη λειτουργία των Κέντρων Υγείας προωθείται μέσω των προτάσεων που κατέθεσε ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας και αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου
Ηλείας  Χάλεντ Ακμπαράουι. Προτάσεις οι οποίες στοχεύουν στην πλήρη εφημέρευση του Νοσοκομείου Πύργου που σηκώνει το βάρος της νοσοκομειακής περίθαλψης στην Ηλεία και που με βάση τα σημερινά δεδομένα αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες περίθαλψης.

Ο κ. Ακμπαράουι προτείνει την εκ περιτροπής εφημερία των Κέντρων Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας, Κρεστένων και Ζαχάρως. Δηλαδή την 24ωρη λειτουργία αυτών ανά μια ημέρα το καθένα εκ περιτροπής ώστε τα περιστατικά που εμφανίζονται να εξυπηρετούνται από το Κέντρο Υγείας που θα είναι σε εφημερία βάσει του προγράμματος που θα καταρτιστεί.

Επιπλέον, προτείνει την πλήρη εφημερία του Κέντρου Υγείας Ανδρίτσαινας για όλο το μήνα με την καθημερινή παρουσία όχι μόνον αγροτικών ιατρών αλλά και ειδικευμένου Γενικού Ιατρού δεδομένου ότι η μονάδα αυτή βρίσκεται σε μεγάλη χιλιομετρική απόσταση από το Νοσοκομείο Πύργου και η πλήρη λειτουργία της για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας είναι αναγκαία.

Όσον αφορά το Κέντρο Υγείας Γαστούνης, προτείνει την καθημερινή του λειτουργία μόνον σε πρωινό ωράριο και μέχρι τις 3 το μεσημέρι και την εφημέρευση του τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Όπως εξηγεί, η πρόταση αυτή γίνεται καθώς σε πολύ μικρή απόσταση λειτουργεί η Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας που μπορεί να εξυπηρετεί εφημεριακά τα περιστατικά.  

Οι παραπάνω προτάσεις έχουν ήδη εγκριθεί από το Επιστημονικό Συμβούλιο και τους Διευθυντές των Κλινικών καθώς επίσης και από το Δ.Σ. του Νοσοκομείου Ηλείας. Απομένει, όπως υποστήριξε ο κ. Ακμπαραουι να εγκριθούν και από την 6η ΥΠΕ.

«Όλα τα περιστατικά που εμφανίζονται στα Κέντρα Υγείας, παραπέμπονται στο Νοσοκομείο Ηλείας καθώς δεν έχουν δυνατότητα πραγματοποίησης παρακλινικών εξετάσεων κ.α. ενώ όλα τα Κέντρα απέχουν από 6-16 χιλιόμετρα από το Νοσοκομείο Πύργου και τη Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας. Με αυτές τις προτάσεις θα υπάρξει εξοικονόμηση οικονομικών πόρων για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας, καλύτερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και αναβάθμιση τόσο του Νοσοκομείο Πύργου όσο και Αμαλιάδας».

«Θέλουμε το καλύτερο για τους Ηλείους»
Ο κ. Ακμπαράουι, απαντώντας σε όλους όσους αντιδρούν στην υλοποίηση των προτάσεων του, επισήμανε ότι δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν οι ανάγκες των Ηλείων ασθενών με ανοιχτά όλα τα Κέντρα Υγείας καθώς δεν υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός προσωπικού και επισήμανε πως αν δεν γίνουν αποδεκτές οι λύσεις που προτείνει, ο ίδιος είναι αποφασισμένος να παραιτηθεί.

«Μακάρι να γινόταν διαφορετικά και να λειτουργούσαν όλα τα Κ.Υ. και τα Νοσοκομεία. Δυστυχώς όμως αν θέλουμε το Νοσοκομείο Πύργου να προσφέρει τις υπηρεσίες για τις οποίες δημιουργήθηκε, η πρόταση αυτή είναι η μοναδική λύση τη δεδομένη δύσκολη στιγμή. Εγώ γίνομαι καθημερινά δέκτης όλων των προβλημάτων που προκύπτουν από την έλλειψη προσωπικού.

Και επιτέλους πρέπει να αποφασίσουμε τι θέλουμε. Να αφήσουμε τα πράγματα όπως έχουν και το Νοσοκομείο Πύργου να εφημερεύει 20 ημέρες το μήνα και τις υπόλοιπες δέκα να έχει σοβαρές ελλείψεις βασικών ειδικοτήτων γιατρών ή θέλουμε το καλύτερο για τους Ηλείους ασθενείς; Ας αποφασίσουν τι θέλουν. Να κλείσουν τα Νοσοκομεία ή να υλοποιηθεί η πρόταση. Διαφορετικά δεν γίνεται…».
Κική Κολοβέρου

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ