Όσα ντρέπονται να ρωτήσουν οι γυναίκες τον . . . γυναικολόγο τους

Έχετε απορία αν αυτά που σας συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του σεξ είναι φυσιολογικά ή όχι, αλλά ντρέπεστε να ρωτήσετε τον γυναικολόγο σας;

Δείτε τι απαντούν οι ειδικοί στα ερωτήματα που σας προκαλούν αμηχανία και αποφεύγετε να κάνετε!

Ο κόλπος μου μυρίζει άσχημα. Πού μπορεί να οφείλεται;

Σύμφωνα με τη γυναικολόγο Dr. Lauren Streicher το pH της μήτρας είναι μεταξύ 3,5 και 4,5, στο οποίο και ευδοκιμούν τα καλά βακτήρια. Όταν, όμως, αυτό αυξηθεί πολύ, τότε τα καλά αυτά βακτήρια δεν μπορούν να επιβιώσουν. Τη θέση τους παίρνουν τα κακά βακτήρια, η δράση των οποίων προκαλεί την άσχημη μυρωδιά.

Ο κόλπος μου είναι πολύ στεγνός, αν και δεν βρίσκομαι κοντά στην εμμηνόπαυση. Είναι φυσιολογικό;

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν το φαινόμενο. Ανάμεσα στους βασικούς συγκαταλέγονται οι ορμονικές διαταραχές, η λήψη αντισυλληπτικών χαπιών, η λήψη αντιισταμινικών,ο θηλασμός, η χημειοθεραπεία, η τεχνητή γονιμοποίηση και ο διαβήτης.

Υπάρχει περίπτωση να απελευθερωθούν ακούσια ούρα στο σεξ;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχει περίπτωση, κατά τη διάρκεια ορισμένων στάσεων, όπως η ιεραποστολική, η κύστη να πιεστεί, με αποτέλεσμα να προκληθεί μικρή «διαρροή» ούρων. Φυσικά, αν τα υγρά είναι άοσμα και διάφανα, υπάρχει η πιθανότητα να είναι κολπικά και αποτέλεσμα οργασμού.

Πολλές φορές κλαίω ή γελάω κατά τη διάρκεια του σεξ. Είναι φυσιολογικό;

Είναι δυνατόν να προκληθούν τέτοιου είδους έντονα και απρόβλεπτα συναισθήματα, καθώς το σεξ είναι μία νευρολογική και συναισθηματική ταυτόχρονα κατάσταση. Σε αυτές τις αντιδράσεις μπορεί να συμβάλλει μάλιστα και η επίδραση των ορμονών.

Είναι φυσιολογικό να έχω αίμα μετά το σεξ;

Αν συνέβη μία φορά, τότε ίσως φταίει κάποιος μικροτραυματισμός. Αν, ωστόσο, συμβαίνει συνέχεια, τότε ίσως προέρχεται από τον τράχηλο, τη μήτρα ή από κάποια λοίμωξη, όπως χλαμύδια ή γονόρροια.

Πηγή

onmed.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών