"Όχι στην ανθρωποθυσία που θέλει η Τρόικα" λέει ο ιατρός του ΕΟΠΥΥ Πύργου Ν. Δημόπουλος

Τέλος στις συμβάσεις ιδιωτών ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ - Στον αέρα εκατοντάδες κλεισμένα ραντεβού!

Στον αέρα τινάζονται τα ραντεβού εκατοντάδων ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ μετά την απόφαση του υπουργείου Υγείας να διακόψει τις συμβάσεις 1000 γιατρών του Οργανισμού για τα απογευματινά τους ιατρεία. Έτσι οι γιατροί που έχουν σύμβαση αορίστου χρόνου με τον Οργανισμό, δε θα μπορούν πλέον να βλέπουν ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ το απόγευμα στα ιδιωτικά τους ιατρεία δωρεάν. Όπως διευκρινίζεται οι γιατροί αυτοί, δεν απολύονται αλλά χάνουν το προνόμιο της σύμβασης.

Η απόφαση διακοπής της σύμβασης των γιατρών ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό Υγείας Α. Μπέζα με το σκεπτικό ότι «αυτό που συμβαίνει με τους ιατρούς-υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι το πρωί απεργούν στις Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ και το απόγευμα δέχονται ασφαλισμένους στα ιδιωτικά τους ιατρεία με πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Από αύριο διακόπτονται οι συμβάσεις τους με τον ΕΟΠΥΥ»
 
Να σημειωθεί ότι η ποινή του υπουργείου Υγείας αφορά πάνω από 1000 γιατρούς οι οποίοι έχουν συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου με τον ΕΟΠΥΥ, αμείβονται με μηνιαίες αποδοχές ενώ έχουν δικαίωμα και ιδιωτικού ιατρείου στο οποίο είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ. Η διακοπή αφορά στα ιδιωτικά τους ιατρεία και όχι στη μόνιμη θέση τους στον Οργανισμό.
 
Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ ξεκίνησαν την απεργία τους από την περασμένη Δευτέρα ενώ σκοπεύουν να τη συνεχίσουν έως και τις 9  Δεκεμβρίου. Κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα και έκτακτα περιστατικά από το προσωπικό ασφαλείας.

«Απεργούμε για τη διατήρηση του δημόσιου συστήματος υγείας»
Ο ορθοπεδικός κ. Νίκος Δημόπουλος, συμβεβλημένος ιατρός των Πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ στον Πύργο, σχολίασε τις ανακοινώσεις Μπέζα, αφού πρώτα ευχαρίστησε την τοπική κοινωνία για τη συμπαράσταση της στον αγώνα που έχουν ξεκινήσει με στόχο την διατήρηση του δημόσιου συστήματος περίθαλψης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

«Εν μέσω απεργίας, ανακοίνωσε ο υφυπουργός κ. Μπέζας ότι  λύονται οι συμπληρωματικές συμβάσεις που είχαν συνάψει με τον ΕΟΠΥΥ  ιδιώτες γιατροί για να βλέπουν επιπλέον άτομα στα ιδιωτικά τους ιατρεία. Κατηγορηθήκαμε και λοιδορηθήκαμε ότι υπήρχε δόλος που υπογράφηκαν αυτές οι συμβάσεις. Θέλω να ενημερώσω το κοινό ότι οι συμβάσεις αυτές υπεγράφησαν από τους γιατρούς για να μπορέσει ο νεοσύστατος ΕΟΠΥΥ να σταθεί στα πόδια του και να οργανωθούν οι υπηρεσίες τους.

Αν και είχαμε την παρότρυνση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ να μην υπογράψουμε αυτές τις συμβάσεις, το πράξαμε γιατί έπρεπε να στηρίξουμε το δημόσιο σύστημα. Οι συμβάσεις αυτές δεν ξεπερνούν τις 700 και δεν είναι 1000 όπως εξαγγέλλει το υπουργείο».

Παράλληλα, ο κ. Δημόπουλος ξεκαθάρισε πως δεν είναι αντίθετοι στην αξιολόγηση και τη μεταρρύθμιση όπως υποστηρίζει ο υπουργός τόνισε όμως ότι οι γιατροί και το προσωπικό του ΕΟΠΥΥ δεν είναι αριθμοί και πως ενδιαφέρονται για τους ασθενείς τους και την κοινωνία και το μόνο που θέλουν είναι τη βελτίωση και την αναβάθμιση του συστήματος Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης.

«Έχουμε το μεγάλο χάρισμα του μεγάλου αριθμού ειδικών γιατρών στην Ελλάδα, μπορούμε να οργανώσουμε, να παρέχουμε υψηλού επιπέδου, με χαμηλό κόστος, υπηρεσίες υγείας. Δεν είναι σωστό να γίνει αυτή η ανθρωποθυσία στα πλαίσια της συρρίκνωσης του δημοσίου από το υπέρτατο αγαθό που λέγεται υγεία. Υπάρχει μεγάλη προσφορά, δεν πρέπει να πέσουμε ανθρωποθυσία στην Τρόικα…».
Κική Κολοβέρου
[email protected]

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ