LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

29|05
2023
08:06

Αλυσιδωτά τα προβλήματα από την καθυστέρηση του ΟΣΔΕ - “έρποντας” η διαδικασία της εκκίνησης

Εγκλωβισμένοι στον κυκεώνα της γραφειοκρατίας και στα προβλήματα που δημιουργεί η εφαρμογή της νέας ΚΑΠ εξαιτίας της οποίας το σύστημα του ΟΣΔΕ παραμένει κλειστό, βρίσκονται οι αγρότες και της Ηλείας. καθώς πλησιάζουμε στον Ιούνιο και ακόμα είναι σε αναμονή η εκκίνηση της διαδικασίας.

Αποτέλεσμα, είναι οι δηλώσεις καλλιέργειας μέσω των οποίων πληρώνεται το μεγαλύτερο ποσοστό των κοινοτικών αγροτικών ενισχύσεων να είναι στον “αέρα” με τους παραγωγούς από την πλευρά τους να αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα ρευστότητας, αφού έχουν καλλιεργήσει με αυξημένο κόστος παραγωγής και οι τιμές των προϊόντων τους δεν είναι ανάλογες του κόστους αυτού.

Το πρόβλημα της ρευστότητας εντείνεται επίσης καθώς οι τράπεζες δεν μπορούν να ενεργοποιήσουν την “Κάρτα Αγρότη”, αφού αυτή είναι συνδεδεμένη με το ΟΣΔΕ που παραμένει κλειστό.

Από την άλλη η ανακοίνωση προς τους παραγωγούς ότι μπορούν να κατεβάσουν τον εξαψήφιο κωδικό τους από το gov.gr έχει οδηγήσει σε τραγελαφικές καταστάσεις καθώς στην προσπάθειά τους οι περισσότεροι παραγωγοί μη έχοντας τις απαραίτητες γνώσεις κατέβασαν πάλι τον περσινό κωδικό.

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος του ΚΕΑ Πύργου Άλκης Κωνσταντόπουλος αναφερόμενος στην τελευταία ενημέρωση που έλαβε μέσω e mail από το ΟΠΕΚΕΠΕ σημείωσε πως «... σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που είχαμε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ την Παρασκευή, έχουν αρχίσει κάποια βήματα για την εκκίνηση του ΟΣΔΕ 2023.

Σε αυτή την φάση δεν είναι πλήρως λειτουργική η εφαρμογή, είμαστε σε αναμονή. Όταν θα υπάρχει η δυνατότητα να γίνει επεξεργασία των αιτήσεων, τότε θα υπάρξει και άμεσα ενημέρωση στους παραγωγούς, προκειμένου να προσέλθουν και να υποβάλουν τις δηλώσεις τους.

Αυτό όμως που φαίνεται είναι ότι η διαδικασία της υποβολής των δηλώσεων θα κρατήσει σχεδόν όλο το καλοκαίρι σύμφωνα και με την ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ οπότε ας μην υπάρχει ανησυχία από τον κόσμο. Σίγουρα όλοι θα προλάβουν να κάνουν τις αιτήσεις τους. Αυτό που θα μπορούσε κάποιος τώρα να κοιτάξει σαν προετοιμασία, είναι να δει εάν και εφόσον δηλώνει ενοικιαζόμενα αγροτεμάχια, αν τα ενοικιαστήρια είναι σε ισχύ έτσι ώστε αν δεν είναι να τα ανανεώσει εγκαίρως προκειμένου να είναι έτοιμος να υποβάλει την δήλωσή του και να μην έχει κάποιο πρόβλημα εκείνη τη στιγμή».

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ