Τις ελλείψεις σε… κάλπες και παραβάν σε όλο τον νομό για την διενέργεια των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαίου του 2014, καταγράφει η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, κατόπιν εγγράφου που υπογράφει ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος τους καλεί να διερευνήσουν για το αν υπάρχει ή όχι επάρκεια.
Το πολυσχολιασμένο κυρίως από τον Τύπο έγγραφο Μιχελάκη, που έχει πυροδοτήσει σενάρια πρόωρων εκλογών κυρίως γιατί η κυβέρνηση δεν μας έχει μάθει να μεριμνά για τέτοια θέματα 7 μήνες πριν την στιγμή μάλιστα που δεν έχει κλείσει το θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, έφτασε στην ΠΕ Ηλείας.
Η αρμόδια διεύθυνση το κοινοποίησε με τη σειρά της σε όλους τους δήμους, ζητώντας να γνωστοποιήσουν μέχρι την 1η Νοεμβρίου «την επάρκεια των καλπών και παραβάν για τον εφοδιασμό των εκλογικών τμημάτων ενόψει των διπλών αυτοδιοικητικών εκλογών του 2014 καθώς και των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».
Κάποιοι εκ των εφτά δήμων της Ηλείας απάντησαν ήδη στην ΠΕ Ηλείας και ζήτησαν έναν μικρό όμως συμπληρωματικό αριθμό καλπών που δεν ξεπερνά το 5-10% εκείνων που υπάρχουν.




















