Επιστολή - παρέμβαση του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας προς πέντε υπουργούς
Επιστολή προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών , Περιβάλλοντος, Μεταφορών . Ανάπτυξης και Τουρισμού με θέμα την άμεση έκτακτη χρηματοδότηση του Δήμου Πύργου, για την αντιμετώπιση του προβλήματος διαχείρισης των απορριμμάτων, ειδικά μετά και τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις απέστειλε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ Γιώργος Γεωργιόπουλος. Όπως επισημαίνεται στην επιστολή προς τα συναρμόδια Υπουργεία, οι έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή της πόλης του Πύργου, είχαν σαν συνέπεια να παρασυρθούν μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων προς διάφορα σημεία, μπροστά από σχολεία, οικίες, καταστήματα δημιουργώντας συνθήκες πρόκλησης ασθενειών, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των πολιτών. Για τους παραπάνω λόγους όπως αναφέρει στην επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας είναι αναγκαία η έκτακτη χρηματοδότηση του Δήμου Πύργου προκειμένου να καταστεί δυνατή η απομάκρυνση των απορριμμάτων. Εν τω μεταξύ, θέμα ημερών είναι πλέον η κήρυξη των δήμων Πύργου, Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και Ζαχάρως σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Τρίτη το μεσημέρι ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ Γιώργος Γεωργιόπουλος με το νέο γενικό γραμματέα πολιτικής προστασίας κ. Σεραφείμ Τσόκα, ενημερώθηκε ότι το έγγραφο εξουσιοδότησης για να κηρυχτούν οι ανωτέρω δήμοι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει υπεγράφη και θα αποσταλεί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.
Η επιστολή Γεωργιόπουλου προς τους πέντε υπουργούς
Στην επιστολή του προς τους πέντε υπουργούς Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη, Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο, Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, Ανάπτυξης Νίκο Δένδια και Μεταφορών Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για το αίτημα έκτακτης χρηματοδότησης του δήμου Πύργου, ο κ. Γεωργιόπουλος επισημαίνει τα εξής:
«Κύριε υπουργέ
Ο Δήμος Πύργου, όπως καλώς γνωρίζετε, τα τελευταία 2 χρόνια αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα διαχείρισης απορριμμάτων. Έχει κηρυχθεί 9 φορές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου να αντιμετωπίσει με προσωρινό τρόπο ένα χρόνιο πρόβλημα. Τα απορρίμματα στο Δήμο Πύργου συσσωρεύονται ήδη πλέον του μηνός με την κατάσταση να έχει εξελιχθεί σε αφόρητη και επικίνδυνη. Εξαιτίας των πρωτοφανών βροχοπτώσεων των δύο τελευταίων ημερών, μεταφέρθηκαν μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων σε χώρους σχολείων, νοσοκομείων, καταστημάτων, με άμεσο τον κίνδυνο πρόκλησης μολυσματικών ασθενειών. Εισηγούμεθα και υποστηρίζουμε ,το αίτημα του Δήμου Πύργου για την άμεση έκτακτη χρηματοδότησή του, για την αντιμετώπιση του προβλήματος και την απομάκρυνση του τεράστιου όγκου απορριμμάτων προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Γεώργιος Γεωργιόπουλος





















