Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Αυτοδιοίκηση

Πύργος: Κλείνουν μέχρι να πάρουν πιστοποίηση οι παιδικές χαρές του δήμου!

Πύργος: Κλείνουν μέχρι να πάρουν πιστοποίηση οι παιδικές χαρές του δήμου!
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Συνεδρίασε την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου - Αντιπαράθεση για το Κλειστό Κολυμβητήριο των έργων του 2004

Με κυρίαρχα θέματα συζήτησης τις παιδικές χαρές του δήμου Πύργου που κλείνουν, καθώς και την συζήτηση για το κολυμβητήριο Πύργου βάση της παλαιάς μελέτης του 2004 – που ως θέμα αποσύρθηκε βάση της εισήγησης του αντιδημάρχου Α. Σκαρτσιάρη- και που ωστόσο δημιούργησε ένα πεδίο αντιπαραθέσεων, συνεδρίασε την Τετάρτη το βράδυ το δημοτικό συμβούλιο Πύργου. Καθώς τα θέματα ήταν πολλά, η συνεδρίαση αποδείχθηκε για μια ακόμα φορά μαραθώνια και ολοκληρώθηκε μετά τις 11 το βράδυ.
Αρχικά ο δήμαρχος Πύργου προχώρησε στην συνήθη ενημέρωση απαντώντας κυρίως σε ερωτήσεις μελών του Δ.Σ που αφορούσαν τα σκουπίδια και τα οικονομικά του δήμου, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις, αφού όπως τόνισε ο κ. Λιατσής για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων μπορούν να ενημερωθούν κατ’ ιδίαν οι επικεφαλής των παρατάξεων, ενώ επισήμανε ότι συνεχίζεται κανονικά η αποκομιδή και η μελέτη για την διαχείριση που είχε απορριφθεί, θα κατατεθεί εκ νέου στην Αποκεντρωμένη με ορισμένες αλλαγές. Ανέφερε επίσης ότι στο πάρκο ΣΠΚ επιχειρείται ένας εξωραϊσμός του χώρου για να μεταφερθούν εκεί όλες οι εκδηλώσεις που πρόκειται να γίνουν στις γιορτές των Χριστουγέννων για τα παιδιά, ένας χώρος που θα διαμορφωθεί με την συμβολή εθελοντικών ομάδων του Πύργου. Το δε αναψυκτήριο- κυλικείο θα λειτουργεί στο πάρκο ΣΠΚ με ευθύνη των προσκόπων.
Ωστόσο, ένα θέμα που συζητήθηκε αρκετά, είναι εκείνο της απόφασης να κλείσουν οι παιδικές χαρές του δήμου μέχρι να περάσει επιτροπή καταλληλότητας για να διασφαλίσει την ασφάλειά τους για τα παιδιά που το χρησιμοποιούν, κατόπιν κατόπιν της 94/14 απόφασης της ΕΠΖ και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Στις παιδικές χαρές του δήμου θα τοποθετηθεί μια πινακίδα που θα απαγορεύει την χρήση των οργάνων και παιχνιδιών των παιδικών χαρών μέχρι να πιστοποιηθούν και να λάβουν το απαιτούμενο σήμα, έτσι ώστε να μην χρησιμοποιούνται από τα παιδιά που συχνάζουν εκεί. Στελέχη της πλειοψηφίας ερωτώμενοι από την αντιπολίτευση ποιος ακριβώς θα κάνει τον έλεγχο καταλληλότητας και πότε θα δοθούν ξανά προς χρήση, επισήμαναν ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, διότι υπάρχει μια εταιρεία με την οποία πρέπει να γίνει κάποια συμφωνία και που ασχολείται αποκλειστικά με το θέμα αυτό και θα υπάρξει εκ νέου συζήτηση. Έτσι δεν διευκρινίστηκε πόσο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί για να δρομολογηθεί και να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Όσον αφορά το θέμα της συζήτησης για την αντιπλημμυρική προστασία του δήμου, αυτό αναβλήθηκε αφού αποφασίστηκε να συσταθεί μια διαπαραταξιακή επιτροπή που θα το «δουλέψει» και θα το μελετήσει για να έρθει ολοκληρωμένο σε επόμενη συνεδρίαση.
Ένα ακόμα θέμα το οποίο όπως προαναφέραμε αποτέλεσε και πεδίο αντιπαράθεσης κυρίως μεταξύ πλειοψηφίας και της παράταξης της κ. Δώρας Καλάκου, ήταν εκείνο που αφορούσε την λήψη απόφασης έγκρισης της μελέτης με τίτλο: «Μελέτη Κλειστού Κολυμβητηρίου Στατική, Η/Μ μελέτη, Γεωτεχνική μελέτη» και αναφέρεται στην παλιά μελέτη που είχε συνταχθεί για νέο κολυμβητήριο Ολυμπιακών εγκαταστάσεων από τα έργα του 2004 και που εκκρεμεί ένα υπόλοιπο ποσόν για την πληρωμή της μελέτης. Ζητήθηκαν διευκρινίσεις για τον προϋπολογισμό όπως και το τι μέλλει γενέσθαι με το συγκεκριμένο έργο, αλλά το θέμα αναβλήθηκε.
Τέλος αναβλήθηκε το τελευταίο θέμα που αφορούσε την λήψη απόφασης για τον ορισμό μελών στο Δ.Σ του ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο Δήμου Πύργου» και η εκλογή προέδρου και αντιπροέδρου, επειδή τέθηκε εκ μέρους της δημοτικής αρχής ζήτημα βιωσιμότητας του, αφού όπως ειπώθηκε στον προπέρσινο Προϋπολογισμό είχε εγγραφεί πλασματικό ποσόν 800.000 ευρώ, στην πορεία αποδείχθηκε ότι το ποσόν αυτό ήταν 80.000 ευρώ και έχει βρεθεί τώρα μια οφειλή 250.000 ευρώ. Έτσι, κρίθηκε σκόπιμο να επανεξεταστεί το θέμα και κυρίως το αν είναι βιώσιμο ή όχι κάτω από αυτές τις συνθήκες το Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο και αν όχι, ενδέχεται ακόμα και να καταργηθεί.

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Καλλιόδης Κωνσταντίνος Γυναικολόγος

Καλλιόδης Κωνσταντίνος Γυναικολόγος