Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Αυτοδιοίκηση

"Ναι" στην κατεδάφιση και στην ανέγερση νέου 2ου Γυμνασίου Λυκείου

"Ναι" στην κατεδάφιση και στην ανέγερση νέου 2ου Γυμνασίου Λυκείου
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Συνάντηση Λιατσή - Τζαβάρα χθες με αντιπρόεδρο ΟΣΚ στον Πύργο

«Σύμμαχος και αρωγός» στην υλοποίηση του μεγαλόπνοου σχεδίου που περιλαμβάνει την κατεδάφιση του 2ου Γυμνασίου Λυκείου Πύργου και την ενοποίηση του χώρου με το πάρκο ΣΠΚ δημιουργώντας ένα πνεύμονα πρασίνου στο κέντρο της πόλης και ταυτόχρονα στη δημιουργία ενός νέου σύγχρονου εκπαιδευτηρίου στο αθλητικό κέντρο της Αγίας Βαρβάρας, επισήμανε πως θα είναι, ο Αντιπρόεδρος Κτιριακών Υποδομών (πρώην ΟΣΚ) κ. Ανδρέας Αθανασόπουλος που συναντήθηκε χθες με τον Δήμαρχο Γαβρίλη Λιατσή και τον π. υπουργό Παιδείας Κώστα Τζαβάρα, επ’ ευκαιρία της αυτοψίας του στο Καράτουλα, όπου βεβαίωσε την αναγκαιότητα ανέγερσης νέου σχολείου.

Ο κ. Λιατσής, από το χώρο του 2ου Γυμνασίου Λυκείου της πόλης, παρουσίασε στον κ. Αθανασόπουλο την προμελέτη στην οποία απεικονίζεται το σχέδιο δημιουργίας νέου σχολικού συγκροτήματος στην Αγία Βαρβάρα, λαμβάνοντας μάλιστα και θετικά σχόλια ενώ του μίλησε και για το φιλόδοξο σχέδιο του. «Πριν τις εκλογές του 2006 είχα συναντηθεί με τον τότε πρόεδρο του ΟΣΚ και είχαμε αποφασίσει την αναγκαιότητα κατεδάφισης του 2ου Γυμνασίου Λυκείου Πύργου που είχε πληγεί πολλές φορές από τους σεισμούς. Μετά από 7,5 χρόνια υποδέχομαι ένα ακόμα υψηλόβαθμο στέλεχος της υπηρεσίας και έχω το ίδιο αίτημα. Να προχωρήσουμε στην κατεδάφιση του κτιρίου και να ενοποιήσουμε το χώρο αυτό με το Πάρκο ΣΠΚ, προσφέροντας έναν πνεύμονα πρασίνου στο κέντρο της πόλης. Ανεξάρτητα με πολιτικές και πολιτικούς, η κάθε πόλη διεκδικεί διαχρονικά εκείνα που θεωρεί λογικά και δίκαια. Κι αυτό θα μείνει πίσω για αιώνες. Ας το ξεκινήσουμε εμείς και ας το τελειώσουν κάποιοι άλλοι. Γιατί το σχολείο είμαι βέβαιος ότι θα ολοκληρωθεί εκεί που προτείνουμε αλλά για να τελειώσει η παρέμβαση στο χώρο του 2ου Γυμνασίου Λυκείου, πρέπει να συμβάλουν πολλοί παράγοντες και πάνω από όλα να ευαισθητοποιηθούν πολλοί Πυργιώτες και να δώσουν τις δυνάμεις τους από οποιοδήποτε χώρο βρίσκονται, για να ολοκληρωθεί. Εύχομαι μέσα στην 5ετία να σας καλέσω και να έρθετε να δείτε πως θα γίνει ο χώρος και να κάνετε και τα εγκαίνια του σχολείου» είπε ο κ. Λιατσής.

«Θα στηρίξω το αίτημα σας»
Με τη σειρά του ο κ. Αθανασόπουλος χαρακτήρισε το σχέδιο του Δημάρχου, μεγαλόπνοο, φιλόδοξο και ανάλογο με αυτά που βλέπουμε σε Ευρωπαϊκές πόλεις καθώς θα αλλάξει την εικόνα της πόλης ενώ πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα ξεκινήσει τις προεργασίες για την ανέγερση του σχολείου και όταν έρθει η ώρα θα σταθεί σύμμαχος και αρωγός στην υλοποίηση των σχεδίων. «Ταυτόχρονα, όταν θα υπάρξει ανάγκη δημιουργίας ενός καινούργιου σχολείου και εφόσον παραχωρηθεί οικόπεδο θα προσπαθήσω να το φτιάξουμε. Η εισήγηση μας λοιπόν ως προς το σκέλος κατεδάφισης και δημιουργίας νέου σχολείου είναι θετική».
Ο κ. Τζαβάρας, εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίηση του για την επίσκεψη του κ. Αθανασόπουλου, ενός από τα πιο ικανά και πεπειραμένα στελέχη της Υπηρεσίας Κτιριακών Υποδομών του Υπ. Παιδείας όπως είπε ενώ δεν παρέλειψε να τον ευχαριστήσει για τη θετική του εισήγηση στο θέμα δημιουργίας νέου σχολείου στο Καράτουλα. Παράλληλα ζήτησε την συμπαράσταση του για την υλοποίηση του μεγαλόπνοο σχεδίου του κ. Λιατσή τονίζοντας ότι μετά την κατεδάφιση του σχολείου θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια επανάσταση πολιτισμού της καθημερινής ζωής. «Γιατί πια, όταν μιλάμε για ανθρώπινες πόλεις, εννοούμε εκείνες τις πόλεις που διαθέτουν ελεύθερους χώρους προς χρήση των πολιτών στην καρδιά και όχι στα περίχωρά τους. Φανταστείτε αυτή την πόλη σε 5 χρόνια ή σε ένα διάστημα που όλοι μπορούμε να το προβλέψουμε από τώρα, μετά τις διαδικασίες που θα ξεκινήσουν, όπου εδώ δίπλα και στη γύρω περιοχή, θα μπορούν να αναπτύσσονται δραστηριότητες τέτοιες που να δίνουν σε όλους τη βεβαιότητα ότι εδώ λειτουργούν οι προϋποθέσεις για μια ανθρώπινη πόλη. Θέλω και τον δήμαρχο να συγχαρώ και κυρίως των εκλεκτό μας φιλοξενούμενο κ. Αθανασόπουλο και να του δηλώσω τη βαθιά μας ευγνωμοσύνη. Τέτοια στελέχη κρατικά πράγματι έχουν την ικανότητα με την προσπάθεια και την ευαισθησία τους και τον αγώνα που κάνουν στην υπηρεσιακή τους δράση, να επιβεβαιώνουν ότι αξίζει η ζωή του δημόσιου τομέα, όταν ικανοποιεί τις ευαισθησίες των πολιτών όπως αυτές που σήμερα μας απασχολούν».

Είχε κριθεί κατεδαφιστέο από τους σεισμούς του 2008 - «Πράσινο φως» για την ανέγερση του Γυμνασίου Λυκείου Καράτουλα

Το «πράσινο φως» μετά από καθυστέρηση έξι και πλέον χρόνων, για την ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος που θα στεγάσει το Γυμνάσιο και Λύκειο Καράτουλα, έδωσε χθες, στην διάρκεια επιτόπιας επίσκεψης του, ο αντιπρόεδρος Κτιριακών Υποδομών (πρώην ΟΣΚ) κ. Ανδρέας Αθανασόπουλος.
Αν όλα κυλήσουν ομαλά, σε δυο περίπου χρόνια, τα λουόμενα που σήμερα φιλοξενούνται οι μαθητές από την ευρύτερη περιοχή του πρώην δήμου Ωλένης, θα αποτελούν παρελθόν.
Ο κ. Αθανασόπουλος συνοδευόμενος από συνεργάτες του, παρουσία του αντιδημάρχου Παιδείας Παναγιώτη Εξαρχόπουλου, του πρώην Δημάρχου Ωλένης Γιάννη Παναγόπουλου και τοπικών παραγόντων, επισκέφθηκε το χώρο του σχολείου και διαπίστωσε την αναγκαιότητα άμεσης κατεδάφισης του προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες κατασκευής νέου εκπαιδευτηρίου. «Διαπίστωσα το σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά της ευρύτερης περιοχής και ήδη έδωσα εντολή και στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, να ενταχθεί με εισήγηση μου, το θέμα προς ψήφιση ώστε να δημιουργηθεί το σχολείο. Θέλω να πιστεύω ότι πολύ σύντομα το έργο θα δημοπρατηθεί και σε δυο μήνες θα μπουν τα πρώτα μηχανήματα για την κατασκευή του. Βεβαίως θα προηγηθεί η υπογραφή της σύμβασης και η κατεδάφιση του υπάρχοντος κτιρίου».
Στην υλοποίηση του έργου αυτού που εκκρεμεί από το 2008, όταν μετά τους σεισμούς που έπληξαν την Ηλεία το σχολικό συγκρότημα κρίθηκε κατεδαφιστέο, σημαντικός ήταν ο ρόλος του πρώην Ηλείου Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Τζαβάρα. Όπως ο ίδιος δήλωσε χθες, μετά από πολλές τηλεφωνικές παρεκκλίσεις και συζητήσεις κατάφεραν να πάρουν την πολυπόθητη έγκριση. «Είναι ξεχωριστή η χαρά μου σήμερα γιατί διαπιστώνω ότι ο κ. Αθανασόπουλος δίνει τη συγκατάθεση του για να ξεκινήσει η κατασκευή του σχολείου στο Καράτουλα. Είναι επίσης χαρμόσυνη είδηση, ότι το θέμα εισάγεται στην επόμενη συνεδρίαση στο αρμόδιο συμβούλιο με θετική εισήγηση και τον ευχαριστούμε».

Κική Κολοβέρου
[email protected]

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

vlaxantoni pop xmas24 300x300
vlaxantoni pop xmas24