Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Αυτοδιοίκηση

Αμαλιάδα: Κινδυνεύει με απένταξη το Βιοκλιματικό

Αμαλιάδα: Κινδυνεύει με απένταξη το Βιοκλιματικό
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Διαφωνίες και αντεγκλήσεις κατά την χθεσινή τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας

Με απένταξη κινδυνεύει το έργο της Βιοκλιματικής Αναβάθμισης Αμαλιάδας, όπως ανέφερε κατά την χθεσινή τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην εξέλιξη του έργου, αφού κάποια από τα οικόπεδα είναι ιδιοκτησίες – με ότι αυτό συνεπάγεται – αν και με την έγκριση της μελέτης και της δημοπράτησης του έργου είχε επισημανθεί ότι δεν υπάρχουν τέτοιου είδους προβλήματα, που μπορούν είτε να καθυστερήσουν είτε να αποτελέσουν τροχοπέδη, θέτοντας μάλιστα σε κίνδυνο μια τέτοια παρέμβαση.
Το έργο ωστόσο έχει ξεκινήσει, όπου έχουν σκαφτεί διάφορα σημεία κατά μήκος της Σοχιάς, αλλά δεν μπορεί πλέον να «προχωρήσει» με την υπάρχουσα κατάσταση. Ο κ. Χριστοδουλόπουλος διαβεβαίωσε ότι καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες ώστε να λυθούν τα όποια προβλήματα και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εργολαβία.
Σχετικά με τα σκουπίδια, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Βαγγέλης Χριστοφόρου ρώτησε τον δήμαρχο Ήλιδας εάν ο δεματοποιητής στα Κονιδέϊκα υποδέχεται και δεματοποιεί απορρίμματα του δήμου Πύργου.
Ο κ. Χριστοδουλόπουλος απάντησε ότι παρελήφθη μόνο ο όγκος των απορριμμάτων από τα τρία φορτηγά που έφτασαν τις προηγούμενες μέρες στην Τριανταφυλλιά και έγινε το «επεισόδιο». Τα σκουπίδια αυτά θα δεματοποιηθούν και θα σταλούν σε μπάλες στον δήμο Πύργου, μαζί και με τον λογαριασμό που θα αντιστοιχεί σε αυτή την ποσότητα και ο οποίος θα πρέπει να εξοφληθεί.
Εξάλλου, στην κατεπείγουσα συνεδρίαση της Παρασκευής, είχε τονιστεί ότι θα αναζητηθεί λύση για την διευκόλυνση του δήμου Πύργου με χρήση του δεματοποιητή, με το ανάλογο κόστος και με την προϋπόθεση ότι οι μπάλες θα αποστέλλονται σε οικόπεδο εντός των ορίων του δήμου Πύργου.
Ο δήμαρχος Ήλιδας ενημέρωσε ότι με το νέο έτος το 4ο Δημοτικό Σχολείο θα επιστρέψει μετά από 6,5 χρόνια στο ανακατασκευασμένο κτίριο, ενώ στο νέο κτιριακό συγκρότημα θα φοιτούν και οι μαθητές του 2ου Λυκείου Αμαλιάδας.
Αφορμή αυτής της ενημέρωσης αποτέλεσε η ερώτηση της δημοτικής συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκης Κοκκαλιάρη, για το τι γίνεται με την έλλειψη αίθουσας στο 1ο Γυμνάσιο. Ο κ. Χριστοδουλόπουλος απάντησε ότι το πρόβλημα τακτοποιείται.
Κατά την συνεδρίαση υπήρξε ένταση σχετικά με το θέμα της πίστωσης για την οργάνωση και την λειτουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού, όπου υπήρξαν διαφωνίες κυρίως μεταξύ της συμπολίτευσης και της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας.

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

vlaxantoni pop xmas24 300x300
vlaxantoni pop xmas24