Πρωτοβουλία για τα απορρίμματα από πέντε Επιστημονικούς Συλλόγους - Συνάντηση των προέδρων Ιατρικού, Φαρμακευτικού, Οδοντιατρικού, Δικηγορικού και Τεχνικού Επιμελητηρίου με Δήμαρχο Πύργου
Με διάθεση συνεργασίας αλλά και ρόλο παρεμβατικό όποτε αυτό είναι αναγκαίο, οι πέντε πρόεδροι των Επιστημονικών Συλλόγων της περιοχής, συναντήθηκαν χθες με πρωτοβουλία τους, για πρώτη φορά, με τον Δήμαρχο Πύργου, στον οποίο και εξέφρασαν τη αγωνία και τον προβληματισμό τους, για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη με τα σκουπίδια.
Οι πρόεδροι των Ιατρικού Συλλόγου Πύργου Ολυμπίας Νίκος Κατσαρός, του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, του Δικηγορικού Συλλόγου Δημήτρης Δημητρουλόπουλος, του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας Αλέκος Γαλανόπουλος και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Βασίλης Κανελλόπουλος, ενημερώθηκαν από τον Δήμαρχο Γαβρίλη Λιατσή για τα σχέδια και τις προτάσεις της δημοτικής αρχής στην αντιμετώπιση του προβλήματος διαχείρισης των απορριμμάτων που έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις και του δήλωσαν την πρόθεση τους, να συμβάλουν όπου αυτό είναι δυνατόν στην επίλυση του.
Γ. Λιατσής: «Κατάλαβα ότι στην πόλη, δεν είμαι μόνος»
Ως την πιο σημαντική συνάντηση, που είχε τους τελευταίους τέσσερις μήνες που βρίσκεται στο δημαρχιακό θώκο, χαρακτήρισε τη χθεσινή επίσκεψη των πέντε προέδρων των Επιστημονικών Συλλόγων ο κ. Λιατσής τονίζοντας πως για τον ίδιο, είδηση δεν αποτελεί το θέμα που συζήτησαν, αλλά το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν για το κοινό καλό. «Δεν μπορούσε να είναι άλλο το θέμα το κυρίαρχο, στην κουβέντα μας, εκτός από το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Υποψιάζεστε ότι είπα όλο το πλάνο δράσης της δημοτικής αρχής για την αντιμετώπιση αυτού του φοβερού θέματος που μαστίζει την πόλη μας τα δυόμιση τελευταία χρόνια. Είπα περίπου αυτά που θα επαναλάβω και στο δημοτικό συμβούλιο κεκλεισμένων των θυρών που έχω ζητήσει να γίνει, εφόσον φυσικά πραγματοποιηθεί. Εξυπακούεται λοιπόν πως η πιο μεγάλη είδηση, είναι όχι το τι είπαμε, αλλά το ότι σήμερα βρεθήκαμε οι άνθρωποι που πρέπει, για να πούμε αυτά που πρέπει, και εγώ κατάλαβα ότι στην πόλη δεν είμαι μόνος μου κι ότι υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν και που εκφράζουν αυτό που είπα προηγουμένως. Να τους ευχαριστήσω και να τους υποσχεθώ πως ακόμα κι όταν δεν θα έχουμε τις φουρτούνες που έχουμε τώρα, για πιο ευχάριστα θέματα θα έχουμε την δυνατότητα να συνεργαστούμε. Για τώρα μόνο να σας ευχαριστήσω και να πω καλή επιτυχία στο έργο σας».
Ν. Κατσαρός: «Με διάθεση συνεργασίας»
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου – Ολυμπίας κ. Νίκος Κατσαρός εξέφρασε την αγωνία και τον προβληματισμό των προέδρων για το σοβαρό θέμα των απορριμμάτων τονίζοντας ότι επανειλημμένως έχουν μιλήσει για αυτό και το έχουν αναλύσει. «Ο Δήμαρχος, μας έδωσε μια άποψη των σκέψεων που έχει ο ίδιος για την λύση του θέματος και εμείς σαν πρόεδροι των συλλόγων θα συσκεφθούμε ξανά με μια διάθεση και συνεργασίας με τον κ. Δήμαρχο ούτως ώστε να μπορέσουμε να προσφέρουμε από την μεριά μας με προτάσεις και με δράσεις αν θέλετε κάτι στο να βοηθήσουμε κι εμείς να λυθεί αυτό το θέμα και άλλα ενδεχομένως θέματα. Παράλληλα όμως, θα είμαστε επικριτικοί αν κάτι συνεχίσει να διαιωνίζεται χωρίς να λύνεται στο άμεσο μέλλον. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κ. Δήμαρχο και ευελπιστούμε στη συνέχιση αυτής της συνεργασίας μας».
Δ. Δημητρουλόπουλος: «Πρόθεση μας να συμβάλουμε στη λύση»
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας κ. Δημήτρης Δημητρουλόπουλος, μίλησε για την πρωτοβουλία τους αυτή, η οποία ελήφθη όπως είπε, συναισθανόμενοι την κρισιμότητα των στιγμών που περνάει η πόλη, την οξύτητα του προβλήματος που αυτή τη στιγμή υπάρχει και τους κινδύνους που υπάρχουν για την δημόσια υγεία. «Ο κ. Δήμαρχος πράγματι ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας αυτό, μας ενημέρωσε ήδη για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή και για τις δυνατότητες και τις προοπτικές επίλυσης του προβλήματος το οποίο είναι προφανές πως δεν μπορεί να επιλυθεί, ούτε εύκολα ούτε με μια λύση που υπάρχει στο τσεπάκι κάποιου και ανά πάσα στιγμή μπορεί να την εμφανίσει. Είναι προφανές πως και οι προσπάθειες που πρέπει να απαιτηθούν για την επίλυση του προβλήματος αυτού πρέπει να είναι σημαντικές και σίγουρα το πρόβλημα δεν μπορεί να επιλυθεί αν δεν υπάρχει συμμετοχή, αν δεν υπάρχει συμπαράσταση και αν δεν υπάρχει και η βούληση των κατοίκων αλλά και των φορέων της πόλης μας. Εμείς από την πλευρά μας εκφράσαμε στον κ. Δήμαρχο την πρόθεσή μας να συμβάλλουμε στην επίλυση του προβλήματος αυτού, προφανώς θα σταθούμε δίπλα στις αποφάσεις που θα ληφθούν από τους επίσημους φορείς της πόλης για την επίλυση του προβλήματος αυτού, ταυτόχρονα όμως θα παρακολουθούμε από κοντά την όλη διαδικασία προσπαθώντας να παρέμβουμε οπουδήποτε κρίνεται ότι πρέπει να παρέμβουμε ή οπουδήποτε θεωρούμε ότι υπάρχουν ολιγωρίες, καθυστερήσεις ή προσπάθειες να τορπιλισθεί η λύση η οποία τελικά θα επιλεγεί. Διότι με τα ζητήματα της υγείας των πολιτών, με τα ζητήματα της φήμης και της εικόνας της πόλης αλλά και γενικότερα με τα ζητήματα τα οποία σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία της πρωτεύουσας του Νομού θεωρούμε ότι δεν μπορεί κανείς να παίζει. Θα είμαστε λοιπόν αρωγοί, θα είμαστε δίπλα του, αλλά ταυτόχρονα θα παρακολουθούμε από κοντά την σχετική διαδικασία με σκοπό να παρέμβουμε όταν θεωρούμε ότι η προσπάθεια που καταβάλλεται δεν έχει την εξέλιξη που θα αναμέναμε όλοι να έχει».
Κική Κολοβέρου
[email protected]





















