Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Αυτοδιοίκηση

Στο ισόγειο του Λάτσειου το ΚΕΠ Πύργου

Στο ισόγειο του Λάτσειου το ΚΕΠ Πύργου
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Όλο μετακομίζουν - Μεταφέρεται και Δημοτολόγιο - Ληξιαρχείο

Από βδομάδα σε βδομάδα οδηγείται η μετακόμιση των υπηρεσιών του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Πύργου από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας στο ισόγειο του Λάτσειου Δημοτικού Μεγάρου. Αν και οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου στο Δημαρχείο της κεντρικής πλατείας έχουν ήδη ξεκινήσει, άγνωστο παραμένει πότε αυτές θα ολοκληρωθούν δεδομένου ότι σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, αποφασίστηκε η συστέγαση στον ίδιο χώρο και του Δημοτολογίου.
Με τα θέματα πρόσβασης, κυρίως των ατόμων με αναπηρία, να παραμένουν ακόμα άλυτα, μιας και το Δημαρχιακό Μέγαρο δεν διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές ενώ βρίσκεται σε τέτοιο σημείο που δεν διευκολύνεται η εξυπηρέτηση των πολιτών, έχουν ήδη σταλεί στη Διεύθυνση Οργανισμών και Λειτουργίας ΚΕΠ του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης όλα τα στοιχεία για τη λήψη των απαιτούμενων πιστοποιητικών και εγκρίσεων για την μεταφορά της υπηρεσίας.
«Εφόσον όλες οι προϋποθέσεις τηρηθούν όπως προβλέπεται από την αρμόδια Διεύθυνση και πιστοποιηθούμε λαμβάνοντας και τις σχετικές εγκρίσεις, δεν έχουμε καμία απολύτως αντίρρηση να μεταφερθούμε στο νέο αυτό χώρο» επισήμανε ο Διευθυντής του ΚΕΠ Πύργου κ. Γιάννης Κουλούκης, προσθέτοντας ότι από πλευράς προσβασιμότητας των ΑμΕΑ θεωρεί ότι υπάρχει μια δυσκολία. «Το θέμα πρόσβασης στο συγκεκριμένο χώρο, το έχω επισημάνει και γραπτώς με εισήγηση μου αρμοδίως» είπε χωρίς να θέλει να επεκταθεί περεταίρω.

Δημοτολόγιο - Ληξιαρχείο
Θα πρέπει να τονιστεί ότι, στο ισόγειο του Λάτσειου Δημοτικού Μεγάρου, στο χώρο που όλα αυτά τα χρόνια φιλοξενούνταν περιοδικές εκθέσεις και εκδηλώσεις, θα συστεγαστεί πέραν των υπηρεσιών του ΚΕΠ και το Δημοτολόγιο του δήμου Πύργου. Ο χώρος των 140 τμ. θα χωριστεί και στο 1/3 αυτού θα μετακομίσει το Δημοτολόγιο το οποίο και θα διαθέτει διαφορετική είσοδο.
Επιπλέον, έχει αποφασιστεί, ότι στο Λάτσειο θα μετακομίσει και το Ληξιαρχείο από το κτίριο του Πολύκεντρου και το οποίο θα στεγαστεί στα γραφεία που λειτουργούσε η Δημοτική Αστυνομία.
Τέλος, και η Διεύθυνση Πρόνοιας, θα μεταφερθεί από τον 5ο όροφο του Διοικητηρίου (Π.Ε. Ηλείας) στο κτίριο του πρώην Γαλλικού Ινστιτούτου, στο οποίο οι εργασίες διαμόρφωσης βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης.
Κ. Κολοβέρου
[email protected]

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

vlaxantoni pop xmas24
Το Μαγειρείο της Σόνιας
Το Μαγειρείο της Σόνιας