Αυτοδιοίκηση

Κουρούτα… όπως λέμε Αρχαία Ελλάδα

Κουρούτα… όπως λέμε Αρχαία Ελλάδα Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ/ILIALIVE.GR
«Βαφτίστηκαν» με ονόματα από την ελληνική μυθολογία οι δρόμοι

Ονόματα από την ελληνική μυθολογία και κυρίως θεοτήτων της θάλασσας, πήραν οι δρόμοι στην Κουρούτα, το Παλούκι και τη Μαραθιά. Οδοί «Ποσειδώνος», «Ωκεανίδων», «Ζέφυρου», «Οδυσσέα», «Νηιρίδων», «Ερεικούσα», «Ανδρομέδας», κ.α. φιγουράρουν σε μια προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να διευκολύνουν τους επισκέπτες με ονομασίες δρόμων, διαχρονικές αλλά και ξεχωριστές.

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου οι δρόμοι των παραπάνω παραθαλάσσιων και πολυσύχναστων οικισμών θα… βαφτιστούν με αρχαιοελληνικά ονόματα, προερχόμενα από τη μυθολογία-σε μια προσπάθεια τουριστικής αναβάθμισης της περιοχής.
Εκτός από ονόματα της μυθολογίας, στην περιοχή της Κουρούτας, προτάθηκε και το όνομα «Πανουτσόπουλος Μένιος» στη μνήμα του ανθρώπου που συνέβαλε στην ανάδειξη της περιοχής και της Αρχαίας Ήλιδας, στην περιοχή του Παλουκίου το όνομα «Σωτηρούλα» που συνοδεύει την ονομασία μιας μικρής εκκλησίας και στην περιοχή της Μαραθιάς ένας δρόμος πλέον θα ονομάζεται «Κωνσταντίνος Καβάφης» .

Ονοματοδοσίες στην Αμαλιάδα

Ονομασίες ανθρώπων που συνέβαλαν πολύπλευρα στην ανάπτυξη της περιοχής εγκρίθηκαν για ανώνυμους δρόμους και πλατείες.

Συγκεκριμένα η οδός που ξεκινά από την οδό Σοχιάς και καταλήγει στην οδό Κρήτης ονομάζεται σε «Οδός Μήτσου (Δημήτρη) Αλεξανδρόπουλου», μια πολύπλευρη προσωπικότητα που μέσα από την γραφή και τη σκέψη του πρόσφερε σημαντικά στο ελληνικό πνευματικό και κοινωνικό γίγνεσθαι.

Η οδός που ξεκινά από την οδό Κρήτης, συνεχίζει στην ανατολική πλευρά της πλατείας Εθνικής Αντιστάσεως (πλατεία Καλίτσα), διασχίζει την οδό Θερμοπυλών και καταλήγει στην οδό Κανάρη, ονομάζεται σε « Οδός Λεωνίδα Καρνάρου». Του κοινωνικού λειτουργού στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας που συνέβαλε στην ανάπτυξη της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Η οδός που βρίσκεται ανατολικά του 2ου Λυκείου, ξεκινά από την οδό Ρήγα Φεραίου και καταλήγει στην οδό Μητροπολίτη Αντωνίου, ονομάζεται σε «Οδός Εύης Πάλλα – Χρονοπούλου». Ήταν η ψυχή του Λαογραφικού Μουσείου Αμαλιάδας, ενίσχυσε το κοινωνικό σύνολο να γνωρίσει την ιστορία, τον πολιτισμό περιοχής και συνέβαλε σημαντικά στην εκπαίδευση και στην διατήρηση πολιτιστικής κληρονομιάς,

Η φερόμενη ως πλατεία Καραμαλού, θα γίνει πλατεία Σοφιστή Ιππία. Καταγόμενος από την Ηλεία, πολυμαθής, διακρίθηκε σε πολλούς τομείς όπως ρητορική, φιλοσοφία, αστρονομία.

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup