Την φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Milano Cortina 2026» θα υποδεχτεί η πόλη της Αμαλιάδας το προσεχές φθινόπωρο και θα πραγματοποιηθεί ειδική τελετή αφής στην Αρχαία Ήλιδα στις 26 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας.
Η απόφαση αυτή θα επισφραγιστεί με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δημάρχου και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κατόπιν ομόφωνης απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και οι δεσμεύσεις για την Ολυμπιακή λαμπαδηδρομία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Milano Cortina 2026».
«Όλες οι παραπάνω ενέργειες, συμβάλλουν στην ανάδειξη του τόπου μας, και η διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας εντός των ορίων του δήμου, τον καθιστούν σημείο – σταθμό της περιοχής που γέννησε το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων» δηλώνει ο κ. Χριστουδουλόπουλος, υπογραμμίζοντας την προβολή του Δήμου και της Αρχαίας Ήλιδας, ως γενέτειρας και διοργανώτριας πόλης – κράτους των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας.




























