Ποσό 23 χιλ ευρώ καλείται να καταβάλει ο δήμος Ηλιδας για παράσταση του 2005
Τα κάρβουνα από τη φωτιά καλείται να βγάλει η πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αμαλιάδας ο « Ηλείος» κ. Ρούλα Γκουβίτσα για χρέη που έρχονται από το μακρινό παρελθόν! Εν ολίγοις για δέκα χρόνια πριν. Καλά διαβάσατε. Έναν απλήρωτο λογαριασμό δέκα χρόνων, από το 2005, ύψους 23.579, ευρώ, χωρίς του τόκους, καλείται να πληρώσει ο Δήμος Ήλιδας και πιο συγκεκριμένα το Νομικό του Πρόσωπο «Ο Ηλείος», για παράσταση του Εθνικού Θεάτρου στο Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας.
Συγκεκριμένα, στις 8 Απριλίου 2015, το Εθνικό Θέατρο είχε καταθέσει αγωγή διεκδικώντας αμοιβή για την εκτέλεση της θεατρικής παράστασης «Βάκχες» του Ευριπίδη στο θέατρο της Αρχαίας Ήλιδας στις 23 Ιουλίου 2005.
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την αριθμό 3745/2009 τελεσίδικη απόφασή του δίκασε ερήμην του εναγομένου, όρισε παράβολο 200 ευρώ και υποχρεώνει το εναγόμενο πρόσωπο να καταβάλει το ποσό των 22.729 ευρώ έντοκα, από τις 26 Σεπτεμβρίου 2005 μέχρι την πλήρη εξόφλησή του.
Η απόφαση αυτή επιδόθηκε και παρελήφθη από τον κ. Απόστολο Λιώση, με το 2010 (κατόπιν επιδόσεως από τη δικαστική επιμελήτρια Νίκη Στίκα).
Το ΝΠΔΔ «Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αμαλιάδας», δεν ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις του και στη συνέχεια η αγωγή αυτή περιήλθε εις χείρας Δημοσίου.
Η σημερινή Πρόεδρος του ΝΠΔΔ του Δήμου «Ο Ηλείος» κ. Ρούλα Γκουβίτσα που είναι καθολικός διάδοχος των συγχωνευμένων νομικών προσώπων, μετά από επαφές με τη νομική σύμβουλο του Εθνικού Θεάτρου και το Διοικητικό του Συμβούλιο, αποφάσισε να ρυθμίσει τα οφειλόμενα ως εξής: Το Εθνικό Θέατρο να παραιτηθεί του ποσού των τόκων υπερημερίας.
Το ΝΠΔΔ του Δήμου Ήλιδας «Ο Ηλείος» να καταβάλει το ποσό που εκδικάστηκε των 22.729 ευρώ και την δικαστική δαπάνη, ποσού 850 ευρώ, ήτοι συνολικά το ποσό των 23.579 ευρώ σε τρεις ισόποσες μηνιαίες δόσεις.



















