Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Αυτοδιοίκηση

Η λύση των σκουπιδιών στα χέρια της κυβέρνησης

Η λύση των σκουπιδιών στα χέρια της κυβέρνησης
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Κρίσιμα ραντεβού τη Δευτέρα με ηγεσία Υπ. Εσωτερικών και Γ.Γ. Δημόσιας Υγείας - «Πρέπει επιτέλους να γίνουμε υπεύθυνοι!» υποστήριξε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γ. Γεωργιόπουλος

Με το βλέμμα στραμμένο στο κρίσιμο ραντεβού της Δευτέρας, βρίσκονται οι κάτοικοι των Δήμων Πύργου και Ολυμπίας που εφτά ολόκληρους μήνες βιώνουν τον απόλυτο εφιάλτη καθώς γνωρίζουν ότι πλέον η λύση στο αδιέξοδο έχει ξεφύγει από τα «χέρια» των τοπικών φορέων και αρχών και βρίσκεται στην ίδια την κυβέρνηση.
Δυο είναι τα ραντεβού, που κλείστηκαν με την στήριξη του Ηλείου Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Μπαξεβανάκη. Το πρώτο και σημαντικότερο, είναι με τους Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου Εσωτερικών κ.κ. Ευάγγελο Καπετάνιο και Κώστα Πουλάκη. Στόχος της συνάντησης είναι η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την απομάκρυνση και μεταφορά των σκουπιδιών σε νόμιμο ΧΥΤΑ. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας υγείας κ. Ιωάννη Μπασκόζο, ο οποίος έχει ήδη ζητήσει τη λήψη μέτρων για τη διαφύλαξη της υγείας των πολιτών. Ένα τρίτο ρεντεβού με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη κλείστηκε την τελευταία στιγμή για το μεσημέρι της Δευτέρας. Στα ραντεβού, θα συμμετέχουν, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γ. Γεωργιόπουλος, οι δήμαρχοι Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας Γ. Λιατσής και Θ. Κοτζάς και ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Χρ. Χριστοδουλόπουλος.

«Πρέπει να πάμε, έχοντας φάκελο της ενδιάμεσης λύσης»
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γ. Γεωργιόπουλος, αναφερόμενος στο κρίσιμο ραντεβού της Δευτέρας εξέφρασε την ελπίδα ότι εντός του 3ημέρου θα υπάρξουν οι απαιτούμενες λύσεις ωστόσο στάθηκε ιδιαίτερα στο «μετά» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «όλα τα υπόλοιπα και όλες οι άλλες λύσεις θα πρέπει να είναι δική μας ευθύνη και εντός των ορίων της Ηλείας». «Εάν λυθεί το πρόβλημα της Ηλείας θα πρέπει να πούμε και κάποια άλλα πράγματα. Και θα πρέπει να είμαστε και υπεύθυνοι καθώς τόσο καιρό δεν ήμασταν απόλυτα υπεύθυνοι, και αυτό αποτελεί και αυτοκριτική στο βαθμό που μας αναλογεί. Εάν πάμε στο υπουργείο και στην ερώτηση τι θα κάνετε αύριο δεν έχουμε μία απάντηση κοινή και η εμφάνιση μας είναι όπως την προηγούμενη φορά στον υπουργό, θα είναι καλύτερα να μην πάμε. Έχουμε μιλήσει και με τους δημάρχους προκειμένου να πάμε εκεί με ένα σαφές πλαίσιο το οποίο θα λύνει το πρόβλημα. Είτε με την μεταφορά των δεματοποιημένων απορριμμάτων είτε με την ενδιάμεση λύση την οποία θα πρέπει να έχουμε αύριο το πρωί και να ξεκινήσουμε την μελέτη και υλοποίηση της».
Κ. Κολοβέρου
[email protected]

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Κομιώτης Ιωάννης Γυναικολόγος
Κομιώτης Ιωάννης Γυναικολόγος