Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Αυτοδιοίκηση

ΔΣ Ήλιδας: Ναι στη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων με Πύργο και Αρχαία Ολυμπία για τα σκουπίδια και . . . ταμειακά αποθέματα!

ΔΣ Ήλιδας: Ναι στη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων με Πύργο και Αρχαία Ολυμπία για τα σκουπίδια και . . . ταμειακά αποθέματα!
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Συνεδρίασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας παρουσία του δημάρχου Αρχ. Ολυμπίας

Την σύναψη προγραμματικών συμβάσεων με τους δήμους Πύργου και Αρχ. Ολυμπίας για την δεματοποίηση των απορριμμάτων τους στον δεματοποιητή των Κονιδεϊκων, αποφάσισε κατά πλειοψηφία, κατά την χθεσινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας.
Σχετικά, με τις συμβάσεις, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, τόνισε ότι μεταξύ άλλων όρων, προβλέπουν την αυθημερόν μεταφορά των δεματοποιημένων απορριμμάτων σε περιοχές εντός των διοικητικών ορίων των δύο δήμων, η οποία θα γίνεται μέσω Φραγκοπηδήματος και όχι μέσα από την πόλη. Σχετικά, με τον δήμο Αρχ. Ολυμπίας, δεματοποίηση θα γίνει εφόσον υπάρξει ανάγκη και για μια μικρή ποσότητα απορριμμάτων, κάτι που τόνισε και ο δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς, ο οποίος συμμετείχε στην συνεδρίαση.
Πιο πριν κατά την διαδικασία των ερωτήσεων, ο δήμαρχος Ήλιδας είχε αναφερθεί στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και συγκεκριμένα μετά από ερώτηση του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Νίκου Διαμαντόπουλου, σχετικά με τους όρους της κοινοπραξίας για την ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα.
Με αφορμή αυτή την αναφορά ο κ. Χριστοδουλόπουλος είπε ότι ο ίδιος και η δημοτική αρχή δεν είναι «θιασώτες» του εργοστασίου, αλλά στην παρούσα φάση αποτελεί την μοναδική λύση, η οποία έχει σίγουρα τα προβλήματά της. Για μια ακόμη φορά επανέλαβε ότι το όριο των 60.000 τόνων, που θέτει η κοινοπραξία δεν μπορεί να «πιαστεί», ενώ μίλησε και για την διχογνωμία που υπάρχει μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών, δηλαδή εάν θα συνεχιστεί ή όχι η πολιτική διαχείρισης των απορριμμάτων μέσω των εργοστασίων, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να συναινέσει να καταστεί ο ΧΥΤΥ σε ΧΥΤΑ.
Ο δήμαρχος Ήλιδας, πάντως, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην προσπάθεια του δήμου Ήλιδας να συμβάλλει στην διαχείριση των απορριμμάτων έστω και μέσω του δεματοποιητή, λέγοντας ότι ακόμη αναμένεται η αδειοδότησή του, αφού υπάρχει ένα ασαφές και «δαιδαλώδες» πλαίσιο μέσα στο οποίο ο ΦΟΔΣΑ είναι αναγκασμένος να βρει την λύση, ώστε ο δήμος Ήλιδας και οι δήμοι του κάμπου που διαχειρίζονται τα απορρίμματά τους στον δεματοποιητή να μην φτάσουν στο σημείο του Πύργου.
Διεμήνυσε πάντως, ότι μέχρι τις 6 Ιουνίου θα πρέπει υποχρεωτικά να έχει εξασφαλιστεί η άδεια λειτουργίας του δεματοποιητή.
Ένα άλλο θέματα που απασχόλησε την συνεδρίαση και τέθηκε ως προ ημερησίας από τον κ. Χριστοδουλόπουλο ήταν η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τα ταμειακά αποθέματα. Ο κ. Χριστοδουλόπουλος αναφέρθηκε στην σημερινή απόφαση της ΚΕΔΕ να ασχοληθεί και να λάβει σχετική απόφαση στο Συνέδριο του Μαΐου, θεωρώντας θετική την συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλά καταδικάζοντας συγχρόνως την πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Πρότεινε δε, την έκδοση ψηφίσματος.
Με τον κ. Χριστοδουλόπουλο συμφώνησε από την πλευρά της μείζονος μειοψηφίας ο κ. Βασίλης Ζαχαρόπουλος, ενώ ο κ. Διαμαντόπουλος επεσήμανε ότι εάν «βουλιάξει» η ίδια η χώρα, είναι αυτονόητο ότι δεν έχουν σημασία τα όποια ταμειακά αποθέματα των δήμων.
Ο επικεφαλής ελάσσονος μειοψηφίας Τάσος Σμέρος είπε ότι αυτή η πράξη δεν είναι και ο ιδανικότερος τρόπος, αλλά ίσως τελικά ο μοναδικός στην παρούσα χρονική στιγμή, διαφωνώντας με την πρόταση του δημάρχου για την έκδοση ψηφίσματος.
Προκλητική και αντιλαϊκή χαρακτήρισε την πράξη νομοθετικού περιεχομένου ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Άγγελος Κολόσακας, προτείνοντας να τεθεί προς ψήφιση ψήφισμα που θα λέει «όχι» στην πράξη, θα την καταδικάζει και θα δηλώνεται ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστεί. Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε η πρόταση του δημάρχου Ήλιδας.
Η συνεδρίαση συνεχίζονταν μέχρι αργά το βράδυ με άλλα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Το Μαγειρείο της Σόνιας
Το Μαγειρείο της Σόνιας